Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Voinicii” din Cetatea de Baltă, pe primul loc la Festivalul Cetăţilor Dacice 2015. Anul viitor, evenimentul va fi organizat la Cugir

Publicat

grup cetatea de balta festival cetati dacice 2015 Întrecerile de la Festivalul Cetăţilor Dacice 2015, între echipele reprezentând localităţi din Alba unde s-au aflat importante cetăţi dacice, au fost câştigate de cei din Cetatea de Baltă. Duminică, a fost ultima zi de festival, desfăşurat anul acesta la Cricău. În 2016, festivalul va fi găzduit de Cugir.

Începând ediţia din 2015, evenimentul va fi organizat pe rând în toate cele cinci localităţi din Alba care au pe raza lor cetăţi dacice.

Clasamentul echipelor după întrecerile între cetăţi de duminică este: Cetatea de Baltă – locul I, Cricău – locul II, Ighiu – locul III, Săsciori – locul IV, Cugir – locul V.

Duminică, gazdele Festivalului Cetăţilor Dacice au fost Daniel Buzdugan şi Mihai Morar, care au întreţinut atmosfera evenimentului. Pe tot parcursul după-amiezii de duminică, a plouat la Cricău, astfel încât atât probele din întreceri au fost cu atât mai „dificile” pentru „actori”, cât şi mai spectaculoase pentru publicul care a rezistat intemperiilor vremii.

„Acţiunea” de pe stadionul din Cricău a cuprins întrecerile între echipele de voinici ale cetăţilor dacice din Alba, reenactment istoric, luptele între daci şi romani sau gladiatori.

Evenimentele au început după-amiaza, cu parada luptătorilor şi a trupelor de reenactment, după care „feciorii” s-au întrecut în probele de Decathlon Dacic: Arcul viteazului, Rapid şi puternic, Suliţaşul cetăţii, Cel mai iute de picior, Braţul de fier, Luptătorul, Îndemânare şi curaj, Să ne unim forţele, Voinicul din cetate, Cărăuşii cetăţii.

La festivitatea de premiere au fost prezenţi preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel şi Sorin Bumb, administratorul public al judeţului.

Citeşte şi FOTO-VIDEO: Festivalul Cetăţilor Dacice 2015. Spectacol cu săbii, scuturi şi arcuri în luptele daco-romane şi concertul Phoenix, atracţiile zilei de sâmbătă

Citeşte şi Festivalul Cetăţilor Dacice 2015: „Puii de daci” s-au întrecut în cunoştinţe de istorie, în premieră, la ediţia a IX-a. A câştigat echipa din Cugir

foto: Daniel Bloss

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax