Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Festivalul Cetăţilor Dacice 2015: „Puii de daci” s-au întrecut în cunoştinţe de istorie, în premieră, la ediţia a IX-a. A câştigat echipa din Cugir

Publicat

intreceri dacice_festival decati dacice Întrecerile organizate în cadrul celei de-a IX-a ediţii a Festivalului Cetăţilor Dacice au fost deschise, vineri, de „puii de daci” din cele cinci cetăţi dacice din judeţul Alba. Micii războinici au vrut să demonstreze că fac cinste cetăţii pe care o reprezintă şi s-au întrecut în cunoştinţe despre istoria dacilor.

Organizate în premieră la ediţia din acest an, întrecerile generaţiei „pui de dac” sunt o replică a „Decatlonului Dacic” la care participă echipele de adulţi din cele cinci localităţi pe raza cărora se află cetăţi dacice: Cricău, Cetatea de Baltă, Cugir, Ighiu şi Săsciori.

Astfel, în prima zi a Festivalului Cetăţilor Dacice, „puii de dac” s-au întrecut în cunoştinţe despre istoria cetăţilor dacice din Alba şi despre obiceiurile şi tradiţiile dacilor.

Concursul s-a desfăşurat la Şcoala Gimnazială „Decebal” din Cricău şi la el au participat cinci echipe de elevi de la şcoli din fiecare cetate dacică. Concurenţii au fost însoţiţi fiecare de echipe de susţinători formate din colegii de şcoală care au organizat adevărate galerii pentru îmbărbătarea favoriţilor.

În final întrecerea a fost câştigată de „puii de dac” din Cugir, urmaţi în ordine de echipele din Cricău, Săsciori, Ighiu şi Cetatea de Baltă.

Prima zi a festivalului a cuprins şi deschiderea unei expoziţii de fotografie intitulată „Piatra Craivii – acasă la dacii Apoulonului” şi o conferinţă despre civilizaţia dacică desfăşurate la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia. Expoziţia de fotografie a fost mutată apoi la Şcoala Gimnazială „Decebal” din Cricău, unde va putea fi văzută pe toată perioada festivalului.

Vechiul Apoulon (Piatra Craivii) se va întoarce cu peste 2.000 de ani în urmă pentru a povesti istoria ultimilor daci liberi, la Festivalul Cetăţilor Dacice 2015.

Citeşte şi FOTO- VIDEO: Paradă de noapte cu torțe, daci și romani. ”Prefața” de la Alba Iulia a Festivalului Cetăților Dacice de la Cricău. PROGRAMUL

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax