Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Zeci de elevi au aflat care sunt cauzele și consecințele violenței domestice, în cadrul campaniei de informare IPJ Alba

Publicat

Peste 60 de elevi din clasele a VII-a și a VIII-a, de la școlile generale Săsciori și „Mihail Kogălniceanu” din Sebeș, au luat parte la o dezbatere organizată de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, cu privire la violența domestică.

Polițiștii au abordat aspectele legate de cercul violenței domestice, formele de manifestare, cauzele și consecințele ireparabile pe termen lung asupra membrilor unei familii, dar și problematica legată de cadrul legislativ existent în țara noastră, ordinul de protecție provizoriu, condițiile în care o victimă a violenței domestice poate solicita un ordin de protecție precum și instituțiile care pot interveni în susținerea unei victime și parcursul procesului de ieșire din relația violentă.

Elevii au înțeles consecințele, pe termen lung, ale tolerării unor forme de abuz și agresiune în relațiile de cuplu precum și faptul că violența se învață și se transmite mai departe, în viața de adult, transmite IPJ Alba.

Activitatea desfășurată azi de polițiștii de la prevenire face parte din campania derulată la nivel național, în perioada 20 noiembrie – 10 decembrie 2019, intitulată ”16 zile de activism împotriva violenței asupra femei” .

Reamintim faptul că, Poliția Română, alături de organizații din țara noastră și agenții de aplicare a legii din Bulgaria și Ungaria, este parte a campaniei regionale a O.S.C.E. de sensibilizare împotriva violenței bazate pe gen.

Campania a fost lansată la data de 25 noiembrie 2019, de Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor, și are ca scop  sensibilizare împotriva violenței bazate pe gen.

Aceasta constituie ultima fază a proiectului Strategii și Practici Eficiente de Justiție Penală pentru Combaterea Violenței de Gen în Europa de Est, proiect implementat în ultimii doi ani în cele trei țări. Activitățile vizează atât polițiștii, cât și publicul, inclusiv victimele și făptuitorii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax