Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Gabriel Resources vinde utilajele cumpărate acum zece ani, pentru proiectul Roșia Montană. Câți bani mai are compania

Publicat

Fosta cariera ”Cetate” de la Rosia Montana

Roșia Montană Gold Corporation își vinde echipamentele de exploatare minieră, achiziționate cu aproximativ 10 ani în urmă, din cauza sistării proiectului aurifer din Munții Apuseni și a procesului pe care ”Gabriel Resources”, acționarul majoritar, îl are cu statul român. Într-un raport financiar al companiei se arată că până acum, compania a vândut utilaje în valoare de milioane de dolari. Potrivit aceluiași document, numerarul și echivalentele de numerar erau, la 30 septembrie 2018, de 11,6 milioane de dolari.

Echipamentele de concasare și măcinare au fost achiziționate inițial de către Grup în perioada 2007-2009 pentru faza operațională a proiectului. ”Perspectiva echipamentului de lungă durată care se folosește în viitor pentru scopul pentru care a fost achiziționat este acum considerată ca fiind îndepărtată. Datorită statutului Proiectului și a Arbitrajului ICSID în curs, în decembrie 2015, compania a angajat în mod oficial doi agenți specializați pentru a intermedia vânzarea acestui echipament („LLTE”)” se arată într-un document oficial al companiei.

În 2018, ”Gabriel Resources” a vândut cu 3,3 milioane de dolari americani, o moară cu bile, cu tot cu piese de schimb.

De asemenea, în trimestrul al III-lea 2016, Grupul Gabriel a mai vândut un concasor rotativ, plus piesele de schimb aferente, pentru venituri nete de 1,5 milioane USD. Și vânzările acestui tip de echipamente vor continua și în viitor.
Prin agenții săi, compania continuă să vândă echipamentele rămase. La 30 septembrie 2018, reprezentanții companiei au făcut o evaluare a echipamentelor pentru depistarea eventualelor deteriorari.

Citește și:

Patru MILIARDE de dolari: Miza proiectului ratat de la Roșia Montană! Un fond de pe Wall Street susține ”Gabriel Resources” împotriva României!

”Gabriel Resources” a plătit 1,8 milioane de dolari pentru lobby în Congresul SUA. Interesele din jurul proiectului aurifer mort, de la Roșia Montană, reînvie

Miliardarul John Paulson – legătura periculoasă dintre interesele administrației Trump și proiectul de la Roșia Montană

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax