Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Început de an școlar plin de emoții pentru elevii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia

Publicat

YouTube video

deschidere an scolar Sute de elevi de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia și-au revăzut sau și-au cunoscut pentru prima dată colegii şi profesorii alături de care vor petrece următorul an pe băncile școlii. Prima zi de școală a venit cu mari emoții, mai ales pentru micuții din clasele pregătitoare, care s-au „dezlipit” cu greu de lângă părinți și au trecut în dreptul „doamnei învăţătoare”.

Festivitatea deschiderii noului an școlar a început, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia, la ora 9.30, cu discursuri, urări de bine și mari speranțe. Alături de Elena Ignat, directorul instituției de învățământ, s-au mai aflat vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman, viceprimarul Gabriel Preșa, consilierii locali, Dorin Șerdean și Popa Pavel, precum și reprezentanți ai Prefecturii Alba, ISJ, și IPJ.

Elena Ignat a deschis „porțile școlii” cu un cuvânt de început prin care le-a prezentat noilor elevi și nu numai care este rolul școlii.
IMG_0761 „După o lungă, binemeritată şi, sper, frumoasă vacanţă, iată-ne în faţa unei noi provocări – un nou an școlar.

Cred că vacanţa, dincolo de relaxare şi distracție, a însemnat şi momente de meditație şi analiză, de stabilire a unor planuri şi priorităţi pentru viitor, pentru devenirea voastră.

Sunt convinsă că toți, atât cei mai mici, cât şi cei din clasele terminale, aveţi o opțiune şi un ţel pentru viitor. Acest ţel vă este călăuză şi vă dă puterea de a merge mai departe şi de a privi şcoala cu multă seriozitate şi responsabilitate.

Şcoala vă oferă cunoştinţele, abilităţile, deprinderile şi valorile pe care trebuie să vă bazaţi în viitorul vostru. Este singura garanţie pentru succesul în viaţă, atât ca oameni, cât şi în profesia pe care o veţi alege. Şcoala vă învaţă „să ştiţi”, „să credeţi”, „să deveniţi” şi „să fiţi”.

Școala este locul în care sunteţi împreună, într-un spaţiu real şi este cea mai bună alternativă pentru comunicarea dintre voi, dar şi pentru prieteniile voastre. Nu încercați să o înlocuiți cu mediul virtual! Pe lângă învăţare şi muncă, şcoala  înseamnă trăiri şi emoţii, prietenii şi tinerețe, entuziasm şi creativitate, este  locul în care sunteți copii şi elevi deopotrivă.

Vă doresc să vă bucuraţi de anii de şcoală, să descoperiţi lucruri  noi, sa fiţi performeri în şcoală şi în viaţă, să îndrăzniţi, să fiţi curajoşi,  să trăiţi frumos şi să ajungeţi să schimbaţi lumea” a spus Elena Ignat.

florin roman Și Florin Roman, vicepreşedintele CJ Alba, le-a urat bun venit celor mici și multă baftă elevilor și părinților acestora.
„Față de ultimii ani, am venit în acest an cu mâna goală. Anii trecuți am venit cu ghiozdanele pentru copiii din clasa zero și din clasa întâi. Din păcate în acest an am oprit acest program pentru că în vremurile noastre nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită. Vreau să vă spun că vin la școala dumneavoastră în fiecare an pentru că apreciez competența, apreciez profesionalismul și nu îmi plac fițele. Din acest motiv îi îndemn și pe copii la început de an să fie ghidați în viață de profesionalism, de seriozitate, de experiență și să lase fițele. Părinților și bunicilor le mulțumesc pentru puterea pe care o au, le doresc copiilor sănătate, un an școlar bun, iar cadrelor didactice, profesorilor, părinților și bunicilor, multă sănătate și să se bucure de copiii lor”, a declarat acesta.

Viceprimarul Gabriel Pleșa a venit la deschiderea noului an școlar atât în calitate de reprezentat al municipalității, cât și în calitate de tătic emoționat care își vede copilul pășind pentru prima dată într-o sală de clasă.

gabriel plesa „Particip nici nu știu a câta oară la deschiderea anului școlar la această instituție, astăzi am și eu duble emoții, sunt și în calitate de invitat și în calitate de părinte. Dragi elevi, mă bucur că ați ales această școală, mă bucur că sunteți toți atât de frumoși la început de an școlar. Stimați părinți, vă felicit că ați pregătit și ați reușit să aduceți la un nou an școlar copiii, știu că nu este ușor, iar conducerii școlii vă urez succes să aveți aceleși rezultate ca și în anii precedenți”,  spus Gabriel Pleşa.

Acesta a făcut precizări cu privire la terenul aflat vizavi de sediul şcolii și spune că speră până anul viitor acolo se va face un nou corp administrativ și se vor începe lucrările la o sală de sport.

IMG_0842 Evenimentul a continuat cu prezentarea cadrelor didactice, apoi a urmat strigarea, pentru prima dată, a catalogului celor trei clase pregătitoate.

Micuții au venit pe rând, unii mai emoționați, alții mai curajoși și au făcut cunoștiință cu învățătorii și colegii lor.

Clasele pentru ei, dar și pentru cei mari erau deja pregătite cu urări de bun venit și cu manuale școlare pentru elevii din clasele V-VIII.

Vezi şi Peste 52.000 de elevi din ALBA încep ŞCOALA. Noutăţi şi probleme. CALENDARUL anului şcolar, cu zilele de vacanţă şi examene

 

 

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. csoso

    luni, 14.09.2015 at 15:25

    Foarte frumos organizată festivitatea de deschidere, se vede şi din poze.
    La Şcoala generală Vasile Goldiş, generala 1, a fost un haos şi o debandadă cum nu am crezut că se poate. Nimic organizat , în afară de discursul directorului şi statia de sonorizare, totul era lăsat la întâmplare . Noroc cu doamnele învaţatoare , ca prima zi de scoala a unor copii să nu devină o amintire urata.

  2. albadanni

    marți, 15.09.2015 at 10:59

    Sa stiti ca mai sunt si alte scoli generale in Alba Iulia, nu doar „Avram Iancu”. In fiecare an scrieti doar de scoala asta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax