Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Grecia NU va testa la graniță toți turiștii români. MAE recunoaşte că a furnizat informaţii greşite: Traducătorul, dat afară!

Publicat

Ambasada Greciei la București contrazice Ministerul Afacerilor Externe din România, pe subiectul testării turiștilor la intrarea în țară.

Testarea la punctele de trecere a graniței se va face aleatoriu, ca până acum, iar regulile nu se schimbă, au menționat reprezentanții ambasadei, potrivit Digi24.ro.

Citește și Concediu în Grecia IULIE 2021. TOT ce trebuie să știi despre condițiile de intrare, documente și drumul prin Serbia și Macedonia

Declarația vine în contextul în care MAE a anunțat că Grecia impune noi reguli pentru turiștii care vor să intre în țară: toți cei care intră în țară pe cale terestră vor fi testați la Covid-19, indiferent dacă au fost vaccinați sau au trecut prin boală, iar cei care au un rezultat pozitiv vor sta în carantină 10 zile dacă nu sunt vaccinați și 7 dacă sunt vaccinați.

Citește și: Concediu în Grecia 2021. Ce trebuie să știi despre condițiile de intrare în țară, documente și drumul prin Serbia și Macedonia

Un reprezentant al ministerului a spus că regula se aplică tuturor celor cu vârste peste 12 ani care intră pe cale terestră în Grecia.

Ce spun operatorii din turism

De altfel, informația a apărut și pe site-ul Ministerului de Externe și a generat neliniște în rândul operatorilor de turism.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT) a transmis joi că Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o informație greșită miercuri, când a spus că toți turiștii români vor fi testați automat la intrarea în Grecia.

”Un anunț publicat ieri, pe site-ul Ministerului român al Afacerilor Externe (MAE) și preluat de mass-media, a generat panică în rândul turiștilor.

Anume, că toți turiștii care intră în Grecia, prin punctele de frontieră terestre, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați, vor efectua în mod obligatoriu un test rapid anti-covid.

Autoritățile elene nu au făcut un astfel de anunț, ci au precizat că vor fi efectuate teste în mod aleatoriu, așa cum s-a procedat până în prezent și așa cum procedează și alte țări.

Probabil că a fost o eroare de traducere pe site-ul ministerului român, însă ANAT solicită o responsabilitate mai mare din partea MAE, mai ales că intrăm în plin sezon turistic și din ce în ce mai mulți turiști români optează pentru Grecia ca destinație.

Un astfel de anunț poate declanșa, pe lângă panică, și un val de renunțări sau anulări. Orice anunț tradus eronat poate determina pierderi de neconceput industriei turistice”, e arată într-un comunicat al ANAT.

UPDATE: MAE recunoaște ca a greșit. Un angajat a fost dat afară

Ministerul Afacerilor de Externe recunoaște că a furnizat informații eronate, după ce a transmis că toate persoanele care intră în Grecia cu maşina sunt testate la frontieră, indiferent dacă au fost sau nu vaccinate.

Astfel, MAE spune, la mai bine de 14 ore de la anunțul greșit, că vina îi aparține traducătorului și anunță pe siteul oficial al MAE că a fost dat afară.

MAE – Precizări de presă

01.07.2021

”În contextul informațiilor anunțate de MAE în cursul zilei de ieri cu privire la modificarea condițiilor de intrare în Grecia, MAE precizează că, dintr-o regretabilă eroare de traducere a Ambasadei României la Atena a normelor publicate în Monitorul Oficial elen, nu a fost inclusă mențiunea testării conform unui algoritm stabilit de către autoritățile elene la trecerea frontierei, inducându-se ideea greșită că toți cetățenii care vor intra în Grecia pe cale terestră vor fi supuși testării.

În acest context, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a dispus încetarea raporturilor de muncă cu traducătorul de pe plan local care a efectuat traducerea, precum și cercetarea disciplinară și sancționarea responsabililor din cadrul misiunii diplomatice care trebuiau să valideze aceste informații.”

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax