Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

GREVA generală din sistemul medical, suspendată de Federația Sanitas. Promisiuni pentru majorări salariale

Publicat

greva spitalFederaţia Sanitas a suspendat greva generală din spitale. Sindicaliștii au obținut promisiuni că majorările salariale vor trece de Parlament săptămâna viitoare. Aceștia iau în calcul reluarea protestelor, dacă solicitările nu se vor rezolva. 

„Federaţia Sanitas suspendă temporar calendarul de proteste, grevele adică, până la o dată ulterioară”, au precizat surse din cadrul organizațiilor sindicale.

Vezi şi FOTO-VIDEO: GREVA din sistemul medical. Angajaţi de la Spitalul Judeţean Alba au continuat şi marţi protestul declanşat de Sanitas

Majorările salariale adoptate luni seară în comisii vor intra săptămâna viitoare în plen.

Deputaţii din Comisiile de muncă şi buget au adoptat, luni seară, la capătul a cinci ore de dezbateri, mai multe amendamente la Legea de adoptare a OUG 20/2016 care prevede majorări salariale pentru angajaţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, personalul din învăţământ, precum şi sporuri pentru medici, deşi ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, s-a împotrivit şi i-a avertizat că acest lucru înseamnă un efort de patru miliarde de lei anual de la bugetul de stat.

Potrivit amendamentelor adoptate de cele două comisii, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de de bază/salariilor funcţiei de bază/indemnizaţiilor de încadrare de care beneficiază personalul din aparatul propriu al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate se majorează cu 25 la sută faţă de nivelul acordat pentru luna august 2016. Salariile se vor majora efectiv începând cu 1 decembrie 2016.

Totodată, deputaţii au stabilit ca sporurile pentru cadrele medicale să fie calculate la baza salarială din anul respectiv, nu la nivelul din 2009.

Proiectul urmează să ajungă apoi în plenul Camerei Deputaţilor care e for decizional în acest caz.

Decizia de suspendare a grevei a fost luată şi în contextul exerciţiului de alarmare în caz de cutremur major.

Vezi şi „Seism 2016”: Exerciţiu naţional de alarmare în caz de cutremur. Participă şi echipaje ISU şi ale Poliţiei din Alba

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax