Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

GREVĂ la Consiliul Local Alba: Dosarul finanţărilor ilegale de la „Fotbal Club Unirea 1924”, aprins dezbătut de consilierii locali

Publicat

Subiectul constituirii Consiliului Local al municipiului Alba Iulia ca parte civilă în dosarul finanţărilor „Fotbal Club Unirea 1924” a stârnit, marţi, noi discuţii aprinse în rândul consilierilor locali, obligaţi să să pronunţe cu privire la acest aspect. Cel mai afectat de această problemă a fost consilierul Horea Bărdaş, care a anunţat că, începând de marţi, va intra în grevă şi că nu va mai ridica mâna să voteze niciunul dintre subiectele de pe ordinea de zi, de teamă că va fi chemat la DNA. După aproape o oră de polemici pe această temă, Consiliul Local a hotărât constituirea ca parte civilă în acest dosar, însă cu câteva amendamente.

Cinci consilieri s-au abţinut de la votarea proiectului de hotărâre

Proiectul de hotărâre privind constituirea CL ca parte civilă în dosarul instrumentat de DNA a trecut cu 15 voturi pentru şi 5 abţineri, venite din partea viceprimarului Ioan Bogăţan şi a consilierilor Horea Bărdaş, Marius Rotar, Viorel Domuţa şi Vasile Cornea. Aceştia şi-au rezervat dreptul de a nu ridica mâna, motivând că nu au certitudinea că s-a comis vreo ilegalitate la acordarea acestor bani şi că DNA profită de presă pentru a arăta cu degetul către consilieri. „Eu mă abţin. Cum putem să ridicăm pretenţii asupra acestei sume, din moment ce noi am aprobat-o?”, a explicat viceprimarul Ioan Bogăţan.

La rândul său, consilierul Marius Rotar a declarat în faţa colegilor de Consiliu: „Eu o să mă abţin, pentru că nu am certitudinea că s-a comis ceva ilegal. Noi, când am aprobat această finanţare, am aprobat-o de bună credinţă pentru scopul propus. Comiterea unei infracţiuni este deocamdată doar o bănuială a unui organ de control, ca urmare a unei plângeri. Curtea de Conturi nu a constatat nimic, iar, dacă se va constata, sunt de acord ca cei vinovaţi să fie pedepsiţi”.

Consilierul Horea Bărdaş, în grevă: „Nu mai există o siguranţă a documentelor pe care le votăm”

Primul care a dat tonul acestor abţineri a fost consilierul Horea Bărdaş, vicepreşedinte în Consiliul de Administraţie al FC Unirea. Acesta susţine că există o presiune foarte mare din partea DNA asupra consilierilor, care sunt puşi în postura de a nu mai vota nimic: „De astăzi, eu mă declar în grevă. Nu mai există o siguranţă a documentelor pe care le votăm. De ce să răspund eu acum pentru nişte acte făcute prost atunci? Sunt de acord să ne constituim parte civilă, iar, dacă e fraudă, să îi închidă pe cei vinovaţi, dar nu pentru că am dat noi o hotărâre. Ar trebui să ne luăm un avocat în spate, de câte ori votăm ceva sau mai bine să băgăm în Consiliu câte unul de la DNA, ca să ne spună ce să facem. Orice decizie luăm pentru oraş nu e bine, fie că sunt activităţi culturale sau transport public. Din momentul ăsta, intru în grevă, pentru că nu am certitudinea că rapoartele făcute de Primărie sunt corecte”. Citiţi mai multe despre părerea consilierului Horea Bărdaş vizavi de acest subiect şi despre modul cum s-au realizat finanţările la Fotbal Club Unirea.

Horea Bărdaş s-a abţinut de la votul tuturor proiectelor aflate pe ordinea de zi a şedinţei de CL de marţi.

La sugestia consilierului Marius Costinaş, care a opinat că are dubii privind suma prezentată de DNA în adresa în care li se cerea să se constituie parte civilă în dosar, proiectul a trecut cu precizarea că CL îşi rezervă dreptul de a micşora sau a majora pretenţiile, în funcţie de prejudiciul ce se va stabili în urma probatoriului administrat în dosar.

Recitiţi aici rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT în Dosarul „Pomponio”, în momentul în care au propus DNA extinderea cercetărilor asupra Fotbal Club Unirea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. michelangelo

    marți, 24.01.2012 at 16:18

    pai daca tot intri in greva mai consilier de paie mai bine te-ai duce acasa si ai lasa pe altcineva care isi poate asuma votul. nu sa stai in greva pe bani multi. ca asa oricine poate sta sa nu faca nimic si la sfarsit sa ia banii. poate ar trebui sa intri si in greva de indemnizatie. asa ar fi corect

  2. detalii

    marți, 24.01.2012 at 17:55

    il obliga cineva pe cateanul Bardas sa stea acolo, in consiliu? Poate sa plece daca nu simte in stare sa isi indeplineasca functia. Ce chestie este asta…fac greva, nu votez nimic, nu mai fac nimic dar ramin consilier.
    Daca nu se pricepe de ce s-a bagat pe listele de candidati pentru functia de consilier? Cit timp vota toate invirtelile cu bani nu se gindea ca vine o zi in care o sa fie intrebat ce a facut ca si consilier? Credea ca nu are nici o raspundere?
    Sa plece acasa,nu sa faca greva…

  3. samoila

    marți, 24.01.2012 at 20:00

    BA, voi nu stiti niciodata ce votati ,sunteti niste ciupalaci!

  4. JB

    miercuri, 25.01.2012 at 13:33

    Ce naiba cauta nenea asta in Consiliul Local, in primul rand? Pe cine reprezinta el acolo? Ce capacitati are? Ce a facut la viata lui in afara de faptul ca s-a tras si el spre ciolan de cate ori a avut ocazia? Daca actele nu erau in regula trebuiau sa se sesiseze la timpul potrivit, nu sa voteze ca robotii. Pleaca nene si lasa-ne naibii ca tii acolo locul unuia capabil!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax