Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Grevă spontană la Uzina Mecanică din Plopeni. Angajații cer salarii mai mari, sporuri pentru pericol și bonuri de masă

Publicat

Zeci de angajați ai Uzinei Mecanice Plopeni au declanșat miercuri dimineață o grevă spontană. Aceștia au refuzat să mai intre la primul schimb și protestează împotriva veniturilor foarte mici.

Aceștia solicită majorarea salariilor și acordarea de sporuri de muncă periculoasă și bonuri de masă care au fost anulate în urmă cu doi ani. Se pare că este vorba de angajații de la serviciul de pază și sectorul pirotehnic.

Situația ste similară cu cea din urmă cu câteva luni, de la Cugir, unde oamenii au stat în grevă mai multe zile până au obținut o majorare a salariilor.

”După zeci de ani de vechime în muncă avem salarii de mizerie. Cei mai mulți dintre noi câștigăm 1500-1700 de lei. Cu banii ăștia nu putem trăi! Vrem să ne mărească salariile și să ne dea înapoi bonurile și sporurile pe care ni le-au luat acum doi ani!” a fost mesajul unuia dintre greviști, potrivit Observatorului Prahovean.

Săptămâna trecută, în poligonul Uzinei Mecanice Plopeni, a fost testată muniția perforantă termobarică.

Vezi și: Industria de armament din România poate să fabrice pentru MApN ”muniţie cu efect perforant termobarică”. Anunțul ministrului

Ministerul Economiei anunța atunci că fabrica din Prahova ar putea produce astfel de muniție considerată de importanță strategică și cu un potențial de piață ridicat.

Ministrul economiei, Florin Spătaru, prezent la Uzina Mecanică Plopeni

Prezent la Uzina Mecanică Plopeni, unde mai mulți angajați au declanșat miercuri o grevă spontană, ministrul economiei, Florin Spătaru, a anunțat creșteri de salarii, precum și un control pentru verificarea contractelor colective de muncă şi pentru verificarea respectării contractelor de investiții.

„Mă voi implica direct în rezolvarea revendicărilor angajaților de la Uzina Mecanica Plopeni.

Salariile muncitorilor vor creşte de la 1 iunie cu până la 250 lei, în funcție de categoria de salarizare, până în septembrie vor fi achitate eşalonat bonurile sociale restante, performanța va fi recompensată – acestea sunt doar câteva dintre măsurile pe care le-am comunicat angajaților de la Plopeni.

Muncitorii de la Plopeni au ieşit, astăzi, în stradă, într-un protest spontan, de aceea am ales să vin de îndată pentru o discuție cu liderii de sindicat.

Nemulțumirile oamenilor semnalează probleme adunate de-a lungul anilor legate de condițiile de muncă şi neplata anumitor sporuri.

Apreciez devotamentul oamenilor pentru activitatea desfăşurată la Uzina Mecanică Plopeni, dar munca acestora trebuie să se regăsească în profitul societății, iar managementul UMP trebuie să întreprindă un plan investițional fundamentat.

Am decis ca de mâine o echipă a corpului de control al ministrului economiei să vină la Plopeni pentru verificarea contractelor colective de muncă şi pentru verificarea respectării contractelor de investiții”, a declarat ministrul, conform unei postări pe Facebook.

Sursă foto: Observatorul Prahovean

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax