Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Industria de armament din România poate să fabrice pentru MApN ”muniţie cu efect perforant termobarică”. Anunțul ministrului

Publicat

România a testat muniţia cu efect perforant termobaric, un produs pe care este gata să-l fabrice pentru Ministerul Apărării Naţionale a transmis Ministerul Economiei, pe pagina de Facebook. Muniția ar urma să fie fabricată la Uzina Mecanică Plopeni. 

„Muniţia cu efect perforant termobarică este un produs pe care România este gata să-l fabrice pentru Ministerul Apărării Naţionale.

Am participat, astăzi, în poligonul Uzinei Mecanice Plopeni, la testarea loviturii perforante termobarice pentru AG-9, în vederea omologării prototipului industrial.

Această etapă face parte din implementarea proiectului pentru fabricarea, la nivel industrial, a muniţiilor cu efect perforant termobaric destinate aruncătorului de grenade AG-9, prin transferul tehnologic de la Centrul de Cercetare ştiinţifică pentru Apărare CBRN şi Ecologie, la CN ROMARM SA”, a spus ministrul Florin Spătaru, citat de Digi24.

„La Plopeni, a fost testat un produs de importanţă strategică şi cu un potenţial de piaţă ridicat. La momentul actual, muniţiile termobarice sunt produse de un număr restrâns de producători mondiali, iar cele din configuraţia propusă pentru a se realiza în cadrul proiectului „perforant-termobarică” neaflându-se la această dată, în fabricaţie de serie sau pe lista de export a celor mai mari producători de armament din lume”.

VIDEO: Cum funcționează bomba cu vid sau termobarică, supranumită ”Tatăl tuturor bombelor”. Explicațiile lui Cristian Presură

Conform unui comunicat al ministerului, Uzina Mecanică Plopeni are atribuit de la Ministerul Economiei, de la bugetul de stat, pentru anul 2022, peste 6,5 milioane de lei, bani ce urmează să fie investiţi pentru asimilarea şi fabricarea unei game diversificate de muniţie de artilerie, în scopul satisfacerii necesităţilor forţelor Sistemului Naţional de Apărare şi ale beneficiarilor externi.

„Avem astăzi o dovadă clară că astfel de proiecte pot fi implementate de companii româneşti. De aceea este important să existe cooperare între industria de apărare românească şi MApN.

Scopul industriei de apărare româneşti este să asigure un procent consistent din necesarul de înzestrare al Armatei Române, dar şi să producă pentru beneficiarii externi”, a mai spus Florin Spătaru.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax