Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Holzindustrie vrea să își demonstreze buna credință: Susține proiectul „Inspectorul pădurii” și dezvoltă sisteme de monitorizare a transporturilor de lemn

Publicat

holtzindustrie Compania Holzindustrie Schweighofer susține proiectul „Inspectorul pădurii”, lansat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Inspectorul pădurii este un alt mijloc de luptă împotriva tăierilor ilegale de păduri și va contribui la gestionarea eficientă a resurselor forestiere.

„Suntem convinși că eforturile comune ale tuturor celor interesați – autorități ale statului, silvicultori, reprezentanți ai industriei lemnului și cetățeni – vor aduce rezultatele dorite”, au transmis reprezentanții Holzindustrie.

Fenomenul tăierilor ilegale reprezintă o problemă reală, care necesită o implicare şi o solidarizare a tuturor părţilor interesate în vederea combaterii sale cu succes.

„De-a lungul anilor Holzindustrie Schweighofer a dezvoltat și implementat măsuri proprii pentru stoparea tăierilor ilegale. Am introdus sistemul de verificare pe etape a surselor de proveniență a masei lemnoase și am adoptat Codul de control asupra furnizorilor. În plus, continuăm să lucrăm la proiectele noastre de monitorizare a provenienței și transportului lemnului prin sistem GPS sau cu cipuri RFID”, au mai transmis reprezentanții companiei.

Prin intermediul sistemului GPS, detaliile rutei de transport efectiv vor putea fi verificate și confruntate cu declarațiile din documentele de transport, ceea ce va asigura trasabilitatea lemnului într-o manieră mai transparentă. Holzindustrie lucrează și la un sistem cu cipuri RFID (Dispozitive de Identificare prin Frecvență Radio) atașate fiecărui buștean, care va permite tuturor persoanelor interesate să obțină informațiile referitoare la proveniența acestora în oricare etapă a livrării sau procesului de producție.

Noua aplicație „Inspectorul Pădurii”, dedicată celor care vor să reclame transporturi ilegale de lemn, poate fi descărcată de orice persoană direct pe smarphone-urile cu sistem de operare Android, a anunțat, la sfârşitul lunii iulie, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Vezi şi Ministerul Mediului a lansat aplicația mobilă „Inspectorul Pădurii” pentru detectarea transporturilor ilegale de lemn

sursa: facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alex Terente

    marți, 30.08.2016 at 10:45

    Radarul Padurilor versiunea neoficiala pentru platforma iOS https://itunes.apple.com/us/app/id1145366250

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax