Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

HOROSCOP 2019: Ce schimbări va aduce noul an. Harta astrală a cerului este una favorabilă pentru toate zodiile

Publicat

Anul 2019 este plin de optimism, entuziasm, dorință de cunoaștere și de autodepășire, de cucerire de noi orizonturi. După multitudinea de retrogradări de anul trecut, simțim că viața revine la ritmul normal. Ne recăpătăm dorința și capacitatea de a face lucruri noi.

CITEȘTE ȘI: MESAJE DE ANUL NOU 2019: SUTE de URĂRI de ANUL NOU, SMS cu FELICITĂRI. MESAJE frumoase de REVELION 2019

Iată ce ne-au rezervat astrele pentru anul 2019:

HOROSCOP 2019

Berbec 2019: În căutare de perspective noi și de idealuri mai înalte.

Berbecii încep anul 2019 în formă maximă, cu poftă de viață și de noi începuturi, fiind încrezători în forțele și în talentele lor. Marte, planeta care îi guvernează, se găsește chiar în semnul Berbecului. Drept urmare, până la mijlocul lui februarie Berbecii au energie, spontaneitate, dar și o doză mare de impulsivitate și de nerăbdare. Păstrează-ți cumpătul și dozează-ți energia cu grijă, altfel riști să o irosești în prea multe inițiative care nu conduc nicăieri. 

Prioritățile anului 2019 sunt: alegerea unui drum în viață, mai ales pentru Berbecii mai tineri, și dezvoltarea și/sau consolidarea carierei și a reputației socio-profesionale pentru Berbecii maturi.

Perechile de eclipse din 2019 îți activează axa casă–carieră, dar și casa iubirii și a copiilor. De aceea, în acest an trebuie să faci eforturi susținute pentru a nu neglija viața personală, apropiații, părinții sau familia.

Încercând să îți găsești echilibrul, vei descoperi multe lucruri despre tine, despre rădăcinile tale, despre strămoși. Toate acestea te ajută să înțelegi mai bine cine ești și pe ce baze emoționale și materiale îți construiești existența; ce ai moștenit și din ce tipare ar trebui să ieși pentru a te afirma pe marea scenă a lumii. 

Nu te feri să vorbești despre ceea ce simți. De altfel, cu Mercur retrogradând în 2019 în semne de Apă (Rac, Scorpion, Pești) în martie, august și noiembrie, și foarte puțin în Leu (8–19 iulie), este chiar recomandat să faci un bilanț emoțional. Concentrează-te asupra chestiunilor nerezolvate în familie, sau asupra propriilor temeri și blocaje, dar și asupra relației cu copiii, dacă ai.

Cu Jupiter în casa IX a Berbecului până la 2 decembrie 2019, ești mai optimist ca oricând; mai vesel și mai sigur că viața îți va scoate în cale toate lucrurile de care ai nevoie pentru a avea succes. Ești în căutare de perspective noi și de idealuri mai înalte pentru a simți că viața ta are sens și că merită să țintești mereu mai sus. 

Astrologii te sfătuiesc  să ții cont că în ianuarie, iunie și septembrie 2019 se resimt mai puternic efectele careului Jupiter–Neptun. Acestea pot fi perioade pline de îndoieli, de confuzii și de nesiguranțe sau perioade marcate de evenimente care te fac să nu mai știi în ce sau în cine să crezi. 

Din fericire, din a doua jumătate a lunii ianuarie și până în 14 februarie, apoi în iunie și noiembrie, Saturn intervine prompt cu un sextil la Neptun. Această combinație se poate dovedi benefică pentru că te ține cu picioarele pe pământ și te ajută să îți păstrezi simțul direcției și al realității. În plus, ai șanse mari să îți îndeplinești visele, să te dezvolți, să te specializezi sau să studiezi, fără să ai pretenții exagerate de la tine și de la ceilalți. Folosește-te de rigurozitatea saturniană și nimic nu-ți poate sta în cale. 

Călătoriile sunt de bun augur, deși, pentru mulți Berbeci, ar putea să producă un adevărat șoc cultural sau spiritual – dar și acesta va fi util, deschizându-ți perspective noi asupra lumii și asupra propriei tale existențe. Înscrie-te la burse, la schimburi de experiență, reia studiile superioare sau înscrie-te la doctorat. Spune ce ai de spus, publică, organizează cursuri, seminarii, promovează-te. Este recomandat să nu fii arogant și să nu crezi că le știi pe toate. 

Chiar dacă pot apărea și perioade de instabilitate financiară sau probleme în viața ta socială, 2019 este un an deosebit de bun pentru a te afirma pe toate planurile.

Taur 2019: Un an al reorientării și al unor schimbări importante de perspectivă.

Pentru cei mai mulți Tauri, 2019 este un an al stabilirii de (noi) repere pentru viitor, un an al reorientării și al unor schimbări importante de perspectivă, un an al reconfigurării personale, relaționale, dar poate chiar și al schimbării domiciliului. 

Gândești clar și pragmatic. Deși cam conservatoare, principiile tale sunt solide și te ajută să îți pui în practică idealurile. În 2019, perechile de eclipse activează pentru Taur axa caselor III-IX și subliniază importanța convingerilor tale, a filosofiei de viață, a studiilor superioare, a cunoașterii în general, pentru structurarea unor relații fericite și a unui parcurs socio-profesional de excepție. Este un an al ideilor noi, în decursul căruia eastrolog.ro recomandă să ieși din zona ta de confort și să îți lărgești perspectiva asupra vieții, chiar dacă faci acest lucru într-un mod precaut.

Călătoriile, studiile, interacțiunile cu oameni din alte culturi, lecturile, implicarea în proiecte editoriale sau publicistice – toate acestea te stimulează intelectual și te ajută să depășești sau să îți stăpânești teama de schimbare. 

Un adevăr poate ieși la lumină. Se prefigurează o nouă înțelegere a relațiilor de familie, dar și a modului în care îți pui în valoare cunoștințele. Se poate spune că ți se deschide mintea într-o anumită privință sau în ceea ce prvește o chestiune profesională ori personală. Îți vin idei noi și îndrăznețe. Eastrolog.ro recomandă să țintești cât mai sus și să te desprinzi de trecut, de proiecte care nu (mai) funcționează așa cum îți dorești. 

Uranus, prezent în casa XII a Taurului până la 6 martie 2019, favorizează întoarcerea spre trecut; răscolește o serie de frământări mai vechi și ai putea trece printr-o perioadă mai agitată, de gândiri și răzgândiri. Dacă începând cu luna mai a anului trecut ai declanșat o serie de evenimente în viața ta, primul trimestru al lui 2019 te ajută să evaluezi cum au mers lucrurile – pentru a înțelege dacă într-adevăr te-ai debarasat de vechi tipare și obiceiuri, de temeri, de autolimitări. 

Toată această perioadă poate fi asociată cu vorba din popor care spune să măsori de mai multe ori, dar să tai o singură dată.

Începând cu a doua jumătate a lunii martie 2019, cu Marte și Uranus situați chiar în Taur, se dă semnalul pentru acțiune. Este momentul inițiativelor individuale, dar și al prospectării unor posibilități de asociere. E momentul să acționezi fără teamă și să preiei controlul asupra propriei direcții în viață. Ai cea mai bună ocazie să declanșezi acele schimbări pe care le-ai dorit dintotdeauna, să îți orientezi viața înspre o direcție cu totul nouă. 

Schimbările îți pot crea inițial panică sau poate confuzie și senzație de haos, dar intri într-o etapă de revoluție personală care îți va aduce multe satisfacții pe termen lung – cu condiția să nu te încăpățânezi să rămâi în aceleași șabloane de gândire și de simțire. 

Este recomandat să fii atent în ceea ce privește proiectele de grup, investițiile comune și relațiile financiare cu prietenii, mai ales în ianuarie, iunie și septembrie 2019. În decursul acestor luni poate fi mai dificil să înțelegi pe ce și pe cine te poți baza, dar cu ajutorul influenței lui Saturn vei reuși să înțelegi, să fii mai realist și să nu cazi în capcana dependenței de alții. 

Jupiter tranzitează până la 2 decembrie 2019 casa VIII a Taurului – casa intimității, a resurselor comune, dar și a profunzimilor sufletești. De aceea, 2019 este pentru Tauri un an bun pentru explorare personală, cunoaștere de sine, dezvoltare și maturizare emoțională, aprofundare a relațiilor sentimentale, dar și pentru progrese financiare substanțiale. 

Anul 2019 poate fi pentru cei mai mulți dintre Tauri dovada că schimbarea pornește din interior; dar și dovada că schimbarea nu este deloc un lucru rău, deși poate fi adesea dificil de gestionat și presupune mai multă implicare și o atitudine proactivă.

Gemeni 2019: O perioadă de recuperare și de restructurare sufletească, spirituală.

Pe Gemeni îi așteaptă un an dinamic și solicitant, în decursul căruia relațiile și sfera socio-profesională vor fi mereu în prim-plan. Dar cei mai mulți Gemeni vor fi puși adesea în situația de a se confrunta cu rezultatele propriei lor lipse de consecvență. De aceea, mai ales din primăvara lui 2019, se poate spune că autodisciplina este esențială. Dacă nu îți stabilești priorități clare, riști să irosești resurse deosebit de importante – și nu doar ale tale, ci și ale altora, iar acest lucru va fi cu siguranță sancționat. 

Tranzitul lui Uranus prin casa autolimitărilor și a subconștientului Gemenilor, începând cu 6 martie 2019, accentuează nevoia de libertate, de a te exprima liber, de a acționa în conformitate cu convingerile tale. Simți nevoia să schimbi perspectiva, ceea ce nu e deloc rău – cu condiția să nu aplici schimbări doar de dragul schimbării, din plictiseală, din excentricitate sau pur și simplu din încăpățânare. 

Din multe puncte de vedere, Gemenii vor înțelege în 2019 care este prețul libertății. Sau vor înțelege că nu e deloc ușor să treci de la vorbe și declamații la fapte concrete și coerente, cu rezultate palpabile. Eastrolog.ro avertizează că există un risc mare să începi o multitudine de lucruri și să nu termini niciunul, ceea ce îți poate spori frustrarea. 

Din fericire, te bucuri de sprijin din partea perechii de viață și a prietenilor. Dar nici ei nu îți vor da mereu dreptate și, în ciuda nemulțumirilor și enervărilor tale, te pot ajuta să îți conștientizezi mai realist scopurile și aspirațiile.

Astrologii te sfătuiesc să fii foarte atent la anturaj, mai ales în primul trimestru al lui 2019, pentru că ai putea descoperi cel puțin o persoană care nu îți dorește binele sau care încearcă să te folosească. Dozează-ți cu grijă eforturile și utilizează-ți spiritul întreprinzător. Nu ar strica să dai dovadă de mai multă răbdare. 

Cu Uranus în tranzit prin casa XII și cu Saturn și Pluton în casa VIII, mulți Gemeni ar putea fi acum într-o perioadă de recuperare, de restructurare morală, sufletească, spirituală, de reconfigurare a convingerilor și credințelor personale. Poate că unele situații, relații sau inițiative ajung la final. Sau anumite etape se încheie, cauzând tulburare și schimbare interioară. 

Ai putea renunța mai ușor la vicii, dependențe și obiceiuri proaste explorându-ți temerile sau nevoile emoționale reprimate. Ar putea fi o perioadă foarte bună pentru a analiza mai profund conceptul de intimitate, chestiune pe care ai tot confundat-o cu sexualitatea. 

Impactul planetelor “grele” asupra casei VIII a Gemenilor este de durată, pentru că Pluton va rămâne acolo până în 2024 și va afecta tot din acest sector de viață: bunuri și resurse comune, intimitate, lucruri ascunse, mistere, transformare, cercetare, renaștere, tabu. 

Neptun se află de mulți ani în casa carierei Gemenilor și va mai sta acolo până în 2026. Te va ghida spre descoperirea vocației, spre exprimarea idealurilor care implică și binele altora (nu doar binele personal), spre cauze sociale, spre mai multă implicare pe scena socială. Eastrolog.ro îți sugerează să încerci să faci doar lucruri în care crezi cu adevărat – activități care să îți aducă înainte de toate împlinire sufletească, morală, și abia apoi financiară. Dacă îți urmezi vocea interioară, vor veni și satisfacțiile de ordin material. 

Pe de altă parte, mesajul lui Neptun – o planetă a spiritualității – ar putea fi acela că puritatea ta sufletească și nivelul spiritual se reflectă puternic în felul în care evoluează cariera, reputația și statutul socio-profesional. Deci dacă lucrurile nu prea merg așa cum îți dorești, încearcă să îți redescoperi latura spirituală; citește, caută, documentează-te, studiază, schimbă ceea ce nu ți se potrivește.

Rac 2019: Vești bune privind dezvoltarea și progresul profesional.

Pentru Raci, 2019 este un an tensionat și plin de provocări, în cursul căruia se creează totuși oportunități nesperate de reconfigurare personală, sentimentală și profesională.

Jupiter tranzitează până la 2 decembrie 2019 casa muncii și a sănătății Racului, și aduce vești bune privind dezvoltarea și progresul profesional; dar și posibilități de angajare pentru Racii care sunt în căutarea unui loc de muncă. Apoi Jupiter intră în casa parteneriatelor și îndulcește gustul amar cauzat de tranzitul îndelungat al lui Pluton, dar și de cel al lui Saturn.

Uranus agită până la 6 martie 2019 casa carierei și a reputației socio-profesionale, pentru ca apoi să pășească în casa prieteniei, a grupurilor socio-profesionale, a mediului virtual, a speranțelor de viitor și a beneficiilor obținute prin exercitarea profesiei. 

E vremea pentru noutate, pentru extinderea contactelor profesionale și personale; pentru a învăța să acționezi fără garanția reușitei, ci din plăcerea de a deveni propriul tău stăpân, din plăcerea de a fi liber. Autenticitatea, altruismul, participarea la cauze comune, la proiecte sociale și umanitare îți umplu sufletul de bucurie, îți dau încredere în viitor și te ajută să depășești o serie de temeri și prejudecăți personale. 

Astrologul recomandă să ieși din carapace și să-ți faci prieteni. Înscrie-te în diferite asociații profesionale, pentru a practica hobby-uri sau pentru a oferi consiliere. Experiențele traumatizante sau dificile, transformatoare, prin care ai trecut de-a lungul timpului ar putea fi o sursă de inspirație pentru alții. 

Neptun, planeta care îți guvernează casa filosofiei de viață, a convingerilor, a studiilor superioare și a străinătății, se găsește de mulți ani în propriul domiciliu și va mai sta acolo până în 2026. Ca urmare, are loc o reconfigurare lentă a sistemului tău de valori. În 2019 Neptun are relații tensionate cu Jupiter, ceea ce poate însemna o criză la nivel spiritual, religios, filosofic, academic. 

Apariția unei probleme de sănătate sau vindecarea uneia mai vechi ar putea să îți dea peste cap o serie de convingeri, principii de viață sau priorități. Dar poate fi vorba și despre întâmplări legate de locul de muncă. Lucrurile pot funcționa însă și în sens invers: o serie de convingeri personale ajung să îți dăuneze grav sănătății, la propriu, sau te împiedică să te realizezi profesional. Anumite întrebări peste care ai trecut cu vederea de-a lungul anilor, ori trădarea propriilor principii morale sau neliniști spirituale îți atrag atenția și va trebui să îți clarifici în ce crezi cu adevărat. Ai grijă să nu cazi iremediabil la picioarele vreunui guru de ocazie. Cercetează-ți sufletul cu atenție.

Dar Neptun este în relații armonioase cu Saturn, iar acest lucru poate însemna că vei primi sfaturi de la un partener mai în vârstă sau poate de la un bunic, de la persoane cu autoritate ori de la un specialist. Poate vei avea o viziune mult mai matură și mai responsabilă asupra relațiilor parteneriale, indiferent de natura lor. 

Cum Luna este guvernatoarea Racului, ești mult mai sensibil decât alte zodii la efectele eclipselor. În 2019, perechile de eclipse au loc chiar pe axa Rac-Capricorn, plus una în ianuarie, în casa banilor, a resurselor și a valorii personale a Racului. O mulțime de Raci ar putea trece prin veritabile crize de identitate, cele mai multe legate de valoarea personală. 

Luna iulie 2019 ar putea reprezenta un moment de restart, de (re)lansare personală, de (re)afirmare de sine. Este necesar să îți lămurești cine ești și de ce ești capabil, și să îți aperi poziția față de ceilalți, fără însă a le încălca drepturile. Este foarte probabil să observi și o serie de slăbiciuni personale, dar acestea ar trebui să te motiveze să te autodepășești.

Leu 2019: Un an al afirmării talentelor personale și al succesului profesional.

În 2019, perechile de eclipse îți activează casele muncii și sănătății, dar mai este și o eclipsă de Lună în Leu, cu care începi anul. Crizele de identitate se leagă de relațiile cu ceilalți, dar și de nevoia de a descoperi o semnificație mai profundă a întâmplărilor din viața ta – lucru confirmat și de prezența lui Neptun în casa VIII a Leului. În caz contrar, nevoia de reinventare personală nu va putea fi satisfăcută. Dacă nu te cunoști în profunzime, cum ai putea să te reinventezi?

Anul 2019 poate fi unul dintre cei mai creativi ani – un an al descoperirii și afirmării talentelor personale, al succesului profesional, chiar dacă acest lucru implică efort și disciplină. Până la 2 decembrie 2019, Jupiter tranzitează casa V (iubire, creativitate, copii, distracții și speculații financiare) a Leului. Setea de aventură se trezește, la fel ca și cheful de viață – dar și dorința de a face lucruri care să te reprezinte și să te aducă în centrul atenției. 

Tranzitul lui Jupiter prin Săgetător, propriul Domiciliu, amplifică dorința de a-ți depăși limitele, de a-ți extinde orizonturile cunoașterii; energia sa poate fi utilizată pentru activități de promovare sau pentru lansarea pe piață a unor produse noi, pentru cultivarea unui hobby, pentru specializări în domenii care îți plac cu adevărat, care te împlinesc și care îți bucură sufletul, pentru îmbunătățirea relațiilor cu copiii sau pentru a planifica aducerea pe lume a unui copil.

Leii sunt predispuși la flirturi, aventuri amoroase, îndrăgostiri și dezîndrăgostiri fulger, declarații romantice înfocate, relații de scurtă durată care sunt deosebit de intense și incitante. Distracțiile și speculațiile financiare se pot dovedi periculoase și înșelătoare; ar putea fi generatoare de pierderi, crize și deziluzii, cu precădere în ianuarie, iunie și septembrie 2019. 

Dacă îți lipsea cumva încrederea în forțele proprii, în 2019 vei recupera la acest capitol; tinzi chiar să cazi în extrema cealaltă, a încrederii exagerate, a orgoliului și egocentrismului. Din fericire, prezența lui Saturn și a lui Pluton în casa VI (muncă și sănătate) ar putea echilibra lucrurile. Tranzitul acestor planete inspiră seriozitate, austeritate, rigoare, perseverență și maturitate, calități de care ai nevoie pentru a putea gestiona multitudinea de responsabilități personale și profesionale care îți revin. Jupiter îi sprijină pe Lei în 2019 să nu se simtă stresați de anumite obligații casnice, sau poate de un proiect imobiliar care le consumă resurse importante.

Această combinație de influențe astrale poate modera apetența mult mai ridicată decât de obicei pentru acțiuni riscante. Drept urmare, dacă Leii aleg să își asume riscuri, o pot face în mod prudent, calculat, cu mize clare și nu doar ca să impresioneze sau sperând la câștiguri fulger și fără efort.

Din 7 martie 2019, odată cu revenirea în casa X a Leului (carieră, reputație socio-profesională, proiecte pe termen lung), Uranus va fi în aspect tensionat cu Soarele nativ al Leilor. Cel mai probabil îți dorești mai multă libertate de mișcare și tolerezi cu mai multă dificultate orice manifestare de autoritate din partea celorlalți, chiar din partea șefului sau a instituțiilor statului.

Ȋn ciuda tensiunilor și a limitărilor reale sau percepute, eastrolog.ro recomandă să îți restructurezi și să îți reevaluezi țelurile și strategiile pe termen lung. Nu te încăpățâna să mergi pe căi care nu duc nicăieri. Nu se recomandă însă schimbările negândite, fără un plan de rezervă, sau deciziile luate în grabă. Nu poți obține totul dintr-o dată sau peste noapte. Tinzi să faci lucruri care îți pot afecta reputația sau o serie de relații profesionale importante, din orgoliu sau din dorința de independență.

Fecioară 2019: Găsești locul în care te simți ocrotit și în deplină siguranță.

Fecioarele se bucură de prezența lui Jupiter în casa IV (familie, cămin, proiecte imobiliare, bunuri de folosință îndelungată, dar și fundații psihice și inconștient). De aceea, se poate spune că în 2019 multe Fecioare găsesc locul în care se simt în siguranță. Se așează la casa lor, pot face investiții inspirate și utile pentru casă și/sau familie sau investiții imobiliare profitabile.

Cum Jupiter este o planetă a expansiunii, se poate ca familia ta să se mărească. Unele Fecioare pot avea copii, altele se căsătoresc sau se mută sub același acoperiș cu persoana iubită sau se întorc în casa părintească. De asemenea, ai sprijinul familiei pentru a rezolva orice problemă, chiar pentru a-ți întemeia propria familie. Te vei simți ocrotit și în deplină siguranță.

Dar Jupiter face un aspect tensionat cu Neptun, situat în casa relațiilor Fecioarei. Acest lucru ar putea însemna și deziluzii legate de conviețuirea cu anumite persoane, cu soțul/soția sau poate cu o persoană alături de care visai să îți întemeiezi o familie. 

Fii atent la investiții imobiliare comune sau la persoanele pe care le accepți sub același acoperiș cu tine, mai ales în ianuarie, iunie și noiembrie 2019. Poți avea probleme cu un contract de închiriere sau de vânzare-cumpărare, ori aștepți prea multă implicare din parte persoanei iubite, fie în ceea ce privește viața de familie, fie pentru amenajarea locuinței. Deziluziile te pot aduce în punctul în care să îți asumi cu mai mult curaj propriile decizii, câștigând siguranță la nivel interior, psihic. Aceasta va deveni pentru cele mai multe Fecioare o forță a progresului în orice domeniu de viață. 

Revenind la influența lui Jupiter din casa IV, ai putea avea parte de un an foarte bun pentru extinderea spațiului de locuit sau pentru a te muta într-o casă mai mare; pentru a cumpăra lucruri care să îți aducă mai mult confort. 

La 2 decembrie 2019, Jupiter intră în casa iubirii, a copiilor, a speculațiilor financiare și a creativității Fecioarei, alăturându-se lui Saturn și Pluton care veghează acest sector de viață pe tot parcursul anului. De aceea, relațiile cu copiii, dar și modul în care gestionezi planul amoros te pot conduce către concluzii importante și în 2019. Eastrolog.ro avertizează că ai tendința să devii dur ori prea serios sau să te aștepți ca persoana iubită sau copiii să se manifeste într-un mod matur și responsabil. 

La 6 martie 2019 Uranus revine în Taur, unde va rămâne pentru următorii 7 ani. Din 6 martie vei observa că veniturile tale încep să se stabilizeze, devin mai previzibile și ai putea începe să concepi o serie de strategii pentru acoperirea creditelor sau pentru investiții. Veniturile perechii de viață se stabilizează și ele, și vă puteți face împreună o serie de socoteli. În aceeași măsură, viața intimă devine mai liniștită și poți trage concluzii despre ceea ce consideri că este cu adevărat potrivit pentru tine.

În următorii 7 ani, Uranus va traversa casa IX a Fecioarei, o casă a studiilor superioare, a străinătății, a călătoriilor, a convingerilor și credințelor, a filosofiei de viață, dar și a activităților de editare și de publicare. Situat în Taur, Uranus se găsește în relații armonioase cu Soarele nativ al Fecioarelor, astfel că toate cele enumerate mai sus îți sunt favorabile. 

Schimbarea mentalităților și a convingerilor personale este un proces de durată la care ar putea contribui călătoriile în străinătate, schimburile de experiență, reluarea studiilor superioare sau aprofundarea lor cu un masterat sau doctorat. Fecioarele care au înclinație spre zona editorială, traduceri sau publicistică s-ar putea bucura de mare succes.

Balanță 2019: Relațiile sentimentale devin mai liniștite și mai previzibile.

Unele lucruri – precum viața de familie, o serie de proiecte imobiliare ori o situație complicată legată de spațiul locativ – rămân la fel de încurcate ca anul trecut, și necesită la fel de mult efort și răbdare. Familia și casa rămân principalele consumatoare de resurse și de timp. Prezența Nodului Sud în casa IV a Balanței poate fi indicatorul unor experiențe mai puțin plăcute sau al predispoziției de a lua decizii greșite, de a depinde prea mult de părinți și de locurile natale. Tot ceea ce ai amânat în anii precedenți nu mai suportă amânare acum, lucru confirmat și de multitudinea de eclipse care au loc în casa familiei, a căminului, a spațiului de locuit, dar și a fundațiilor psihologice. 

Ești forțat de evenimente importante ce au loc în familie să te maturizezi psihologic și emoțional, indiferent care ar fi vârsta ta biologică. Spre exemplu, nașterea unui copil poate aduce o serie de schimbări radicale în dinamica familiei; te poți simți apăsat de responsabilități sau deranjat de intruziunea părinților, a socrilor etc. Se pot redefini astfel o serie de relații de familie sau se redistribuie responsabilitățile.

Eclipsele de Soare (6 ianuarie și 26 decembrie 2019), dar și cea de Lună (17 iulie 2019) pot prevesti urgențe în familie sau legate de spațiul de locuit. S-ar putea să descoperi defecțiuni, vicii ascunse, sau să fie nevoie de renovări, de investiții etc. Dar poate fi vorba și despre probleme ale părinților, care te vor afecta în mod direct, mai ales dacă mizai pe sprijinul lor. 

Prezența lui Pluton – planeta care guvernează banii Balanțelor – în casa IV (familie) indică totuși sprijin financiar din partea părinților; sau faptul că depinzi financiar de unul dintre părinți, ceea ce te deranjează chiar dacă sunteți parteneri în aceeași firmă. Simți că părintele rămâne autoritatea și în carieră. Te simți limitat în mișcări, în evoluție. Eastrolog.ro te sfătuiește să încerci să definești mai clar ierarhia.

Abia după 2 decembrie 2019, când Jupiter va intra în casa IV a Balanței, încep să se contureze soluții, o viziune mai practică, dar și mai optimistă asupra căii de urmat în ceea ce privește căminul și/sau colaborarea profesională cu unul dintre părinți sau cu amândoi. Începe să se reinstaureze armonia. Poate avea loc o mutare armonioasă, sau faci schimbări în amenajarea locuinței – eventual pentru a face loc unui nou membru al familiei. 

Până la 2 decembrie, Jupiter tranzitează casa III a Balanței, o casă a comunicării și a învățării – ceea ce este de foarte bun augur pentru cei care doresc să acumuleze informații noi, să dea examene, să-și ia permisul auto, să se înscrie la diverse cursuri. Relațiile cu frații și surorile se pot îmbunătăți. Te integrezi mai bine și mai ușor în mediul în care muncești și trăiești. 

La 6 martie 2019, Uranus părăsește casa parteneriatelor Balanței și se poate spune că, din anumite puncte de vedere, căsnicia câștigă în stabilitate. Relațiile sentimentale, în general, devin mai liniștite și mai previzibile. Dacă în ultimii 7 ani s-au tot dat peste cap planurile tale de căsătorie sau de divorț, acum se pot crea condițiile necesare pentru a le pune în practică. 

Uranus intră însă tot într-o casă relațională – o casă a intimității emoționale și sexuale – și îți deschide pofta spre experimente erotice și spre relații mai profunde, însă mai eliberate de prejudecăți. 

Neptun este de ceva vreme în casa muncii și a sănătății Balanței, și va mai rămâne acolo mult timp – ceea ce ar putea indica predispoziții spre idealizarea unui loc de muncă sau visări nesfârșite la locul de muncă perfect. Toate acestea sunt generatoare de frustrări și deziluzii, și pot avea impact asupra stării de sănătate și a echilibrului fizic și spiritual. 

Scorpion 2019: Din punct de vedere financiar te poți considera norocos.

Pluton, guvernatorul modern al Scorpionului, rămâne până în 2024 în casa III a Scorpionului. Comunicarea, învățarea, educația, relațiile cu frații, surorile, schimburile de orice fel, fie de idei, fie comeciale, capacitatea de a te integra armonios în mediul în care trăiești – toate sunt subiecte foarte importante în anul 2019.

Saturn îi ține companie lui Pluton, ca și Nodul Sud, ceea ce ar putea indica experiențe pline de învățături în legătură cu oricare dintre cele enumerate mai sus. 

Frații și/sau surorile ar putea trece prin momente mai dificile, care să te solicite. Pot apărea complicații, întârzieri, neînțelegeri legate de documente ce reglementează anumite schimburi comerciale. Poate că unele afaceri pe care mizai merg greu, necesită mult efort, iar comunicarea poate fi neproductivă sau deficitară. Deși lucrurile merg greu, se leagă în cele din urmă.

Ar putea să îți fie testate cunoștințele – mai ales capacitatea de a le pune în practică – și poate că în 2019 nu ar fi rău să urmezi cursuri de perfecționare, care să te învețe lucruri practice, utile, pe care să le poți aplica imediat.

Studenții silitori, serioși și obișnuiți cu studiul sistematic pot beneficia de pe urma acestor tranzite. Dacă nu iei lucrurile în serios, te poți trezi cu restanțe sau cu note mici, pe care greu le vei corecta. De altfel, perechile de eclipse din 2019 au loc pe axa caselor cunoașterii, plus una în casa carierei, a reputației și a statutului socio-profesional. De aceea, e important ce știi și cum aplici ceea ce știi sau cum le transmiți și altora din cunoașterea ta.

Mulți Scorpioni înțeleg abia acum valoarea cuvântului sau consecințele pe care le pot avea vorbele în funcție de energia și intențiile din spatele lor. Eastrolog.ro te sfătuiește să înveți să asculți ce au de spus ceilalți și să eviți să o faci pe atotcunoscătorul. 

Este o perioadă bună să abordezi subiecte de studiu dificile, pentru că în 2019 te duce mintea. Ai capacitatea intelectuală de a depăși obstacole, de a aborda problemele de viață, provocările sau situațiile de zi cu zi în mod realist și pragmatic.

Din punct de vedere sentimental, te bucuri încă de prezența lui Neptun în casa iubirii. Dar visarea e întreruptă de o doză sănătoasă de realism saturnian, dacă luăm în calcul faptul că în 2019 Neptun și Saturn se găsesc în sextil. 

Uranus revine și el în casa relațiilor Scorpionului, unde își va revărsa influența timp de 7 ani, dând peste cap sau împrospătând o serie de angajamente sau modul în care înțelegi ideea de căsătorie sau viața de cuplu. Ca semn Fix, Scorpionul tinde să se opună schimbării, dar dorința de a menține lucrurile în anumite limite pentru a le putea controla îți poate aduce multe neplăceri.

Și din punct de vedere financiar te poți considera norocos, pentru că Jupiter este prezent până la 2 decembrie 2019 în casa banilor munciți și a valorilor personale. Și în plan profesional se anunță schimbări interesante și susținere din partea celorlalți, parteneriate noi și cu totul altfel decât ești tu obișnuit.

Săgetător 2019: Un an al optimismului și al norocului, al marilor inițiative personale.

Jupiter, planeta care guvernează zodia Săgetătorului, traversează chiar Săgetătorul până la 2 decembrie 2019, când intră în Capricorn. De aceea, pentru Săgetători este un an al bucuriilor și al realizărilor, al optimismului și al norocului, al marilor inițiative personale, al creșterii și al progresului indiferent de domeniul de viață vizat. 

Devii mai vizibil, dar ține cont de faptul că Jupiter exacerbează atât calitățile, cât și defectele. Evită să fii exagerat de expansiv. Nu încerca să faci totul dintr-o dată, pentru că vei avea nevoie de strategii solide, mai ales din punct de vedere financiar. Evită să începi multe proiecte în același timp, ca să nu ajungi să le abandonezi rând pe rând, fără să realizezi mare lucru. Eastrolog.ro recomandă să nu irosești energia specială pe care ți-o oferă Jupiter în 2019. Se poate spune că-ți faci singur norocul; dar la fel de bine ai putea da cu bâta în baltă, din prea multă grabă sau din lăcomie.

În 2019 ai ocazia să îți schimbi viziunea asupra vieții și asupra propriei persoane, să dobândești o perspectivă nouă asupra unor chestiuni personale. 

 Nu aștepta să pice din cer și fii atent la maniera în care te autoevaluezi. S-ar putea ca uneori să întreci măsura cu lauda de sine sau să fii nemulțumit, având impresia că nu ești apreciat la justa ta valoare. 

În 2019, Jupiter face un aspect tensionat cu Neptun – planetă care guvernează și tranzitează casa IV a Săgetătorului (familie și cămin, spațiu de locuit, fundațiile emoționale, inconștient). Astfel, în ianuarie, iunie și septembrie 2019 ai putea trece prin perioade de conflicte cu cei dragi, sau de dezamăgire vizavi de un proiect imobiliar, de casa în care locuiești sau poate de relațiile cu părinții.

Se creează însă cele mai bune premise pentru ca tu să ajungi să te cunoști mai bine din punct de vedere emoțional și să poți înlătura limitările interioare care au apărut prin educația primită. Eastrolog.ro te sfătuiește să fii atent la faptul că în 2019 ești mai predispus spre egocentrism; ești mai predispus la a face doar ce e bine pentru tine – iar acest lucru ar fi dezamăgitor și poate chiar jignitor pentru cei din familie sau pentru cei care ți-au fost ca o familie în diverse etape de viață. 

Un domeniu foarte activ în acest an este cel financiar. Eclipsele din 2019 au loc pe axa caselor banilor Săgetătorului, iar Saturn și Pluton tranzitează casa banilor obținuți prin muncă. În decembrie 2019 li se alătură și Jupiter, așa că e loc de câștig, de economisire, de consolidare a situației financiare. Îți găsești puterea să depășești orice obstacol și să te pui în valoare; ai ocazia să îți folosești cu înțelepciune resursele materiale, dar și pe cele interioare. 

Unul dintre evenimentele astrologice majore ale lui 2019 este revenirea lui Uranus în casa muncii și a sănătății Săgetătorului. Uranus a părăsit această casă în noiembrie anul trecut, dar acum revine și va sta aici pentru aproximativ 7 ani. Pot apărea așadar schimbări importante legate de locul de muncă, dar și o schimbare de mentalitate vizavi de propriul corp, de funcționarea acestuia, de legătura dintre sănătatea corpului și sănătatea emoțională.

Capricorn 2019: Ai tărie și ambiție și privești viața cu mai multă încredere.

Saturn, guvernatorul Capricornului, și Pluton se găsesc încă în Capricorn, iar la 2 decembrie 2019 li se alătură și Jupiter. Se poate spune că ai tăria și ambiția de a duce la bun sfârșit tot ceea ce ți-ai propus, pentru că înțelegi mai mult decât oricând că succesul depinde doar de tine. Eastrolog.ro semnalează că ai putea avea mult de lucru la tine. 

Aspectul armonios dintre Saturn și Neptun, situat de mulți ani în casa III a Capricornului (comunicare, învățare), favorizează dezvoltarea personală; dar te încurajează și să pui în practică o serie de proiecte mai vechi – mai ales dacă activezi într-un domeniu ce vizează educația, comerțul, comunicarea și comunicațiile ori transporturile. Dacă visai de multă vreme să participi la anumite cursuri de dezvoltare profesională/personală sau dacă visai să organizezi ateliere ori cursuri de perfecționare, le poți face cu succes în 2019. 

Un alt aspect important al lui 2019 este tranzitul lui Jupiter până la 2 decembrie prin casa XII a Capricornului (propriul domiciliu) – subconștientul, bolile cronice, dușmani secreți, sacrificii, dar și vindecare. Marele Benefic are un impact pozitiv asupra moralului tău, astfel că în 2019 ești mai predispus la a privi viața cu mai multă încredere și optimism. 

Eforturile pe care trebuie să le depui și ritmul lent în care consideri că se desfășoară anumite proiecte nu te mai demoralizează chiar atât de ușor. Se poate spune, de asemenea, că ești mai deschis spre a explora propria viață sufletească și spirituală, spre a depăși o serie de limite autoimpuse sau moștenite prin educația primită în primii ani de viață. 

Jupiter și Neptun se găsesc în aspect tensionat, ceea ce se resimte mai puternic în ianuarie, iunie și septembrie 2019. Acestea ar putea fi perioade de întrebări și de conflicte la nivel spiritual. Se poate ca anumite lecturi sau anumite informații să îți dea peste cap sistemul de credințe, convingerile religioase etc. La fel de bine, se poate ca anumite experiențe personale să pună sub semnul întrebării o serie de informații pe care le considerai a fi adevăruri de nezdruncinat.

Sunt și Capricorni care în 2019 ar putea întâlni o persoană care să îi inspire, care să îi ghideze, care să le ofere îndrumări ce contravin unor idei spirituale cu care au fost învățați de acasă.

Relațiile cu frații și surorile sau poate cu vecinii pot deveni mai tensionate, dar situațiile care se nasc te pot ajuta să descoperi persoane care doar pretind că îți sunt apropiate, dar care, de fapt, îți cam poartă sâmbetele. Aici ar fi bine să precizăm că sectorul relațiilor cu ceilalți este foarte activ în 2019, și se vor ivi ocazii de a pune punct unor parteneriate și de a începe altele noi. 

Unul dintre evenimentele astrologice cele mai importante este tranzitul lui Uranus prin casa V (iubirea, creativitatea, copiii, distracțiile, hobby-urile), tranzit care începe la 6 martie 2019. De aceea, se poate spune că se mai liniștește atmosfera în familia întemeiată de tine și/sau în relațiile cu părinții, dar apar instabilități amoroase sau relații mai tumultuoase cu copiii.

Vărsător 2019: Jupiter îți insuflă optimism, inspirație și încredere în viitor.

Uranus, planeta guvernatoare a Vărsătorului, revine în 2019 în casa IV a Vărsătorului (familie, cămin, inconștient), casă pe care a părăsit-o anul trecut în noiembrie. De această dată însă, Uranus rămâne aici pentru următorii aproximativ 7 ani. De aceea, se preconizează schimbări importante legate de acest domeniu de viață. 

Se pot da peste cap multe lucruri în dinamica familiei întemeiate de tine sau în cea de origine. Poate ești mai preocupat de identitatea ta, de rădăcini, de impactul educației asupra dezvoltării tale ca adult. În cazul unora dintre Vărsători este posibil să se accentueze nevoia de a se rupe de trecut sau de locurile natale, de casa părintească; sau vor încerca să depășească tipare comportamentale moștenite din familie, care le stânjenesc evoluția personală, profesională, relațională etc. Relațiile cu familia pot deveni conflictuale, dar factorul declanșator ești adesea tu. Încearcă să rămâi constructiv în abordări, oricât de instabilă ar fi situația. Se preconizează și reparații, renovări sau o mutare.

Despre Vărsători se spune că sunt oameni ai grupurilor, oameni care promovează valoarea altruismului, a prieteniei; oameni care caută să se implice în cauze sociale, în viața societății. Cu Jupiter în tranzit prin casa XI (relații sociale, grupuri, prieteni și cauze comune), în 2019 ți se potențează aceste calități. 

Se poate vorbi și despre o viață socială activă, care te poate conduce spre relații amoroase de succes, dar și spre persoane interesante cu care ai putea stabili relații profesionale ori de afaceri. Nu vor lipsi din programul tău obișnuit petrecerile, întâlnirile cu prietenii sau întrunirile de afaceri, evenimentele caritabile, colaborarea cu firme mari sau cu ONG-uri. 

Anul 2019 este un an bun pentru a începe proiecte noi, pentru a-ți lărgi aria de activitate, dar și cercul social din care faci parte. Este un an foarte propice revizuirii planurilor de viitor. Cu cât ai mai multe conexiuni, cu atât vei găsi mai repede sprijinul de care ai nevoie pentru inițiativele tale. 

În 2019 Jupiter este în aspect tensionat cu Neptun, care este situat în casa banilor Vărsătorului. Acest lucru poate indica dezamăgiri legate de anumite colaborări de grup. Eastrolog.ro recomandă să tratezi acest subiect cu multă responsabilitate, ca să nu ajungi în situația de a înregistra pierderi. Din fericire, situațiile care apar au rolul de a te trezi la realitate, de a-ți conferi o nouă perspectivă asupra proiectelor comune în care ești implicat.

Prezența lui Jupiter în casa XI îți insuflă optimism, inspirație, încredere în viitor și mai contracarează din senzația de apăsare, de responsabilitate și poate chiar de pesimism ori de sacrificiu generată de prezența lui Saturn și a lui Pluton în casa XII (izolare, vindecare, inamici secreți, subconștient). Saturn și Pluton te pot ajuta să descoperi o tenacitate și o tărie interioară de care nu ai fost conștient până acum. 

La 2 decembrie 2019, Jupiter intră în casa XII a Vărsătorului, o casă ce are legătură și cu spiritualitatea. Acest lucru ți-ar putea prilejui o serie de revelații legate de sistemul tău de convingeri și credințe religioase.

Pești 2019: Un an al progresului și al dezvoltării personale.

Neptun, guvernatorul modern al Peștilor, se află de mulți ani chiar în Pești – unde va mai sta până în 2028. În 2019 Neptun este în aspect tensionat cu Jupiter, guvernatorul tradițional al Peștilor, iar acest lucru poate descrie perioade de confuzie, de optimism exagerat, de gândire forțat pozitivă, de negare a unor probleme legate de direcția profesională sau personală. 

Este posibil ca, pentru a-ți (re)lansa cariera, să fie nevoie să renunți la o serie de credințe spirituale sau învățături religioase acumulate în timp; sau poate simți că încalci o serie de principii sfinte pentru tine. Dar poate că este vremea să le revizuiești, să le actualizezi, să îți lărgești orizontul percepției și al cunoașterii. 

Unul dintre pericolele cele mai mari ale tranzitului lui Neptun în Pești ar fi predispoziția de a crede în anumite lucruri doar pentru că acestea îți convin, pentru că te îndepărtează de o realitate mai dificilă sau mai neplăcută, pe care ar trebui să o gestionezi în loc să filosofezi sau să te lamentezi. 

Aspectul armonios dintre Neptun și Saturn te ajută însă să ai parte de o trezire la realitate care să nu te lezeze sau care să nu te șocheze. Situațiile create te vor ghida spre alegeri mature și realiste în privința viitorului, și poate vei beneficia chiar de sfatul unui prieten mai în vârstă sau pe care îl vezi ca pe o autoritate.

În 2019 Jupiter îți traversează casa carierei și a reputației socio-profesionale și, pentru că se află în Săgetător, semnul său de domiciliu, are o influență foarte puternică. Astfel, acest an ar putea fi unul al progresului și dezvoltării personale, dacă alegi să rămâi cu picioarele pe pământ pentru a-ți putea concretiza visele. 

Uranus rămâne până la 6 martie 2019 în casa banilor Peștilor, apoi intră, pentru următorii aproximativ 7 ani, în casa III (comunicare, învățat, anturajul imediat, frați, surori, veri, dar și schimburi de tot felul, de idei sau schimburi materiale). Relațiile cu mediul în care muncești și trăiești se pot schimba, așa că eastrolog.ro te sfătuiește să te adaptezi din mers. 

De asemenea, este o perioadă foarte bună pentru a învăța lucruri noi, pentru a-ți stimula intelectul cu informații deosebite, poate ieșite din tipare și menite să îți provoace o schimbare majoră de mentalitate. Se poate ca perspectiva ta asupra trecutului să se schimbe și să tragi învățături valoroase de acolo. 

Dacă ești elev sau student, în 2019 ai putea fi tentat să schimbi secția sau specializarea, sau poate se schimbă condițiile din instituția în care mergi la cursuri. Ai putea fi atras de secții sau specializări care să te învețe lucruri concrete, pe care să le poți aplica imediat în practică.

Casa XI, a prietenilor, a grupurilor socio-profesionale, a aspirațiilor de viitor, a protectorilor, dar și a beneficiilor rezultate din exercitarea profesiei, este tranzitată de Saturn și Pluton și în 2019. Obiectivele pentru viitor pot fi ambițioase și ești dispus să depui efort pentru a-ți schimba viața în bine. 

Se poate ca uneori să percepi influența unor grupuri ca fiind constrângătoare, dar eastrolog.ro subliniază că ai multe de învățat de la ceilalți. La 2 decembrie 2019, Jupiter se alătură lui Saturn și Pluton în casa XI, deschizându-ți posibilități nesperate de dezvoltare a carierei prin intermediul unor organizații, al unei multinaționale sau prin implicarea în domeniul IT ori în activități caritabile.

sursă: eastrolog.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax