Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Hotărâre a CL Alba Iulia, atacată de Instituția Prefectului. Un consilier s-ar fi aflat în conflict de interese


Publicat

Prefectura Județului Alba atacă o hotărâre a Consiliului Local din luna aprilie, pe motivul nelegalității acesteia. Mai exact, un consilier local ALDE s-ar fi aflat în conflict de interese când a fost supusă la vot hotărârea privind rectificarea unei suprafețe de teren de pe Bulevardul Încoronării. Expertul tehnic Marius Ciprian Popescu, care a realizat măsurătorile de cadastru, este și consilier, iar când proiectul a fost supus la vot, acesta nu ar fi anunțat că are un interes personal față de hotărâre și a participat la vot, scrie în proiectul de hotărâre. Proiectul a trecut cu 19 voturi „pentru” și o abținere din partea consilierului în cauză. Acum, Prefectura Județului Alba cere ca în următoarea ședință de Consiliu Local hotărârea să fie rexaminată, altfel își rezervă dreptul de a o ataca în instanță, pe secția de contencios administrativ.  

UPDATE: Potrivit consilierului local, Marius Popescu în momentul votului acesta a precizat că nu participă la vot însă nu s-a consemnat acest lucru, ci a fost pus ca abținere. Acest lucru se vede și în filmarea realizată de alba24 în ședința din data de 24 aprilie.

După anunțarea proiectului cu numărul 24 de pe ordinea de zi, Marius Popescu a anunțat „Nu particip la vot”. (minutul 1.18)

În ședința de Consiliu Local din data de 24 aprilie, a fost adusă în dezbatere o hotărâre ce a privit o expertiză tehnică judiciară, întocmită într-un dosar de rectificare a suprafeţei unui imobil în cartea funciară, aflat atunci pe rolul Judecătoriei Alba Iulia.

Expertiza tehnică a privit un imobil situat în municipiul Alba Iulia, Bulevardul Încoronării, „de la suprafață din Cartea Funciară de 65 mp, la suprafața reală de 257 mp, proprietatea reclamanților C.G. și C.M., diferența de suprafață de 55 mp, până la 312 mp măsurată, fiind proprietatea Statului Român cu titlu de expropriere”, după cum se arată în hotărârea de CL.

Expertiza a fost făcută de către Marius Ciprian Popescu, care este consilier local din partea ALDE.

În cadrul ședinței ordinare din data de 24 aprilie, când proiectul de recunoaștere a rectificării de carte funciară a fost adus pe ordinea de zi, pentru a fi votat de către consilierii locali, Marius Ciprian Popescu nu a specificat înainte ca hotărârea să fie votată că se află într-un conflict de interese și nu poate lua parte la dezbatere.

Conform art.46. alin 1 din Legea 215/2001: Nu poate lua parte la deliberare si la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local.

Consilierii locali au votat proiectul de recunoaștere a rectificării de carte funciară cu 19 voturi și o abținere – din partea consilierului local Marius Ciprian Popescu.

În 7 august 2018, Prefectura Județului Alba a emis o adresă prin care cere Consiliului Local să reanalizeze hotărârea de CL și să o revoce.

Prefectura invocă art 46. alin 2 din LEgea 215/2001, prin care: Hotărârile adoptate de consiliul local cu încălcarea dispoziților alin. (1) sunt nule de drept. Nulitatea se constată de către instanța de contencios administrativ. Acțiunea poate fi introdusă de orice persoană interesată.

În adresa trimisă de către Prefectură se stipulează că: „la deliberarea și adoptarea H.C.L nr 166/2018 a participat și domnul consilier local Marius Popescu, aspect ce conferă hotărârii nr 166/2018, aspect de nelegalitate. Nu are relevanță faptul ca Marius Popescu s-a abținut de la vot, atât timp cât dispoziția din legea amintită mai sus interzice imperativ participarea la „deliberare” proces volitiv ce circumscrie pe lângă votul pozitiv sau negativ și abținerea de la vot.”

Prefectura a anunțat Consililul Local că dacă HCL 166/2018 nu va fi reanalizată și revocată, își rezervă dreptul de a promova o acțiune în instanță, în secția de contencios administrativ.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

Colegiul Militar din Alba Iulia își completează efectivul la clasa a XI-a: 8 locuri sunt disponibile prin transfer. DETALII

Publicat

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia își completează efectivul la clasa a XI-a. Potrivit reprezentanților instituției de învățământ, sunt disponibile 8 locuri prin transfer, pentru elevi care au absolvit clasa a X-a în anul şcolar 2019-2020. 

Termenul limită până la care se pot depune dosarele de transfer este 25 august, ora 14:00.

Elevii care doresc să se înscrie pot opta pentru transmiterea dosarului în format electronic sau îl pot depune direct la sediul colegiului.

În perioada 26 – 30 august, elevii înscriși trebuie să susțină probele de selecţie prevăzute pentru candidaţii la înmatricularea în colegiile naţionale militare.

„Poți afla mai multe detalii accesând link-ul: https://bit.ly/3h0FJH7 sau adresându-te Birourilor Informare-Recrutare”, au mai precizat reprezentanții Colegiului Militar, pe pagina de Facebook.

Vezi AICI – Metodologia privind transferul elevilor în colegiile naționale militare din unitățile de învățământ liceal din rețeaua Ministerului Educației și Cercetării.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

COD PORTOCALIU de vreme rea în Alba. Ploi torențiale, grindină și vijelii. ZONELE VIZATE

Publicat

Mai multe localități din județul Alba se află miercuri, sub un Cod Portocaliu de vreme rea. Mai exact, până la ora 15.30  se vor semnala: averse ce vor depăși 35-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii.

Zonele vizate: Zlatna, Abrud, Roșia Montană, Lupșa, Meteș, Sohodol, Almașu Mare, Bucium, Ciuruleasa, Mogoș, Blandiana, Întregalde, Ceru-Băcăinți;

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Atac dur al lui Marcel Ciolacu la PNL: Plecați acasă sau la pușcărie. Odată cu pierderea puterii, pierdeți și libertatea

Publicat

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, miercuri, la dezbaterea din Parlament la care participă premierului Ludovic Orban, că social-democrații vor depune moțiunea de cenzură în 17 august.

Ciolacu a acuzat guvernarea liberală că a distrus economia, „a vămuit sănătatea românilor” și nu a făcut nimic pentru deschiderea școlilor în siguranță, iar acum a pasat responsabilitatea pe primari și directorii de școli, potrivit G4Media.ro.

Principalele declarații: 

„Ați scăpat total situația de sub control, ați eșuat în gestionarea economiei, ați încălcat toate promisiunile făcute românilor. Acestea sunt rezultatele guvernării PNL. V-au interesat doar alegerile, furturile și cât mai multe funcții pentru prieteni. Nu v-a păsat nicio secundă nici de sănătate românilor, nici de traiul de zi cu zi.  Ați avut o singură obsesie: alegerile anticipate.

O țeapă pentru stat dar o mare afacere pentru clientela liberală. Vă dau ca exemplu doar celebrul butic din Giurgiu care a reușit să câștige un mega contract de la bugetul României, contract încheiat ilegal, așa cum spune Curtea de Conturi, prin care ați cumpărat măști cu 32 de lei bucata.

Toate achizițiile din starea de urgență au respectat același tipar: de cea mai proastă calitate, dar la prețuri umflate de zeci, sute de ori și multe din aceste echipamente nu au ajuns nici acum în România. Unde sunt cele 400 de ventilatoare pe care le-ați comandat în Coreea de Sud și ați plătit un avans de 2,5 milioane de dolari? E criminal ceea ce ați făcut. Ați sabotat cu bună știință sănătatea românilor. Ați subfinanțat secțiile ATI. Ar trebui să vă crape obrazul de rușine. Ați vămuit sănătatea românilor.

Marcel Ciolacu a spus că, potrivit Curții de Conturi, prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 650 milioane de lei.

Vreți alegeri cu orice preț pentru că știți că orice amânare va duce la pierderea puterii, iar odată cu pierderea puterii vă veți pierde și libertatea. Noi nu ne opunem organizării acestor alegeri, dar sunteți în stare să protejați sănătatea românilor? Românii trebuie să știe ce veți face pentru ca după alegeri să nu avem un  val de decese.

Cum îi veți îndemna pe români să iasă la vot? Cum vor vota pacienții cu COVID? Cum veți face din școli secții de votare? Cum veți face ca să dezinfectați secțiile de vot, ștampilele, buletinele? Azi trebuie să veniți și să vă asumați clar și răspicat organizarea alegerilor în condiții de siguranță.

Cu sprijinul constant al președintelui Iohannis, timp de 9 luni ați distrus România pas cu pas. Dar gata, vă ajunge, s-a umplut paharul. PSD nu va permite ca România să se scufunde în incompetența și prostia Guvernului pe care îl conduceți. E timpul să plecați acasă sau la pușcărie, în funcție de ce ați făcut fiecare”.

Sursă: G4Media.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Amenințări cu greva foamei în fața Prefecturii Alba. Zeci de asistenți ai persoanelor cu handicap din Șpring, fără salarii

Publicat

Aproape 50 de asistenți personali ai persoanelor cu handicap din Șpring au rămas fără salarii din luna iulie. Mai exact, primăria din localitate nu mai are bani pentru plata acestora, asta în condițiile în care instituția a plătit din fonduri proprii salariile în ultimele luni. 

Potrivit primarului Daniel Gheorghe Rusu, statul trebuie să acopere 90% din salariile asistenților personali, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat de luni bune la Șpring. Singurele fonduri care au mai venit pentru plata salariilor au fost de 50%, iar diferența a fost acoperită din bugetul primăriei.

Rusu a mai declarat pentru alba24.ro că a semnalat de mai multe ori problema către instituțiile abilitate, dar fără rezultat. Mai mult, acesta a declarat că, dacă situația nu se va rezolva, alături de alte persoane,  intenționează să intre în greva foamei, în fața clădirii Prefecturii și a Consiliului Județean Alba.

Aparținătorul unei persoane cu handicap din localitate a declarat că salariul pe care îl primește este în jur de 1.800 de lei, în care intră și bonuri de masă în valoare de 300 de lei. Asta în condițiile în care unii pacienți au nevoie de medicamente care săptămânal costă peste 250 de lei.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate