Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Hramul seminarului Teologic Greco-Catolic din Blaj: patru tineri au primit treapta lectoratului

blaj

Publicat

Hramul Seminarului Teologic „Bunavestire” din Blaj s-a sărbătorit duminică, 24 martie 2019, cu o zi înainte de Sărbătoarea Bunei Vestiri.

Cu acest prilej, în cadrul Sfintei Liturghii celebrate în Catedrala Blajului, patru seminariști au primit treapta lectoratului, iar doi au fost hirotesiți ipodiaconi de către Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore.

Alături de Preasfinția Sa Claudiu, au participat la celebrarea sărbătorii Pr. Vicar general Cristian Barta, Pr. Vicar mitropolitan Ioan Fărcaș, Pr. Rector al seminarului Florian Guțiu și alți preoți din Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș.

Citeşte şi Vizita Papei la Blaj: Vaticanul a promulgat decretul de beatificare a episcopilor morți în închisorile comuniste

Au fost prezente familiile studenților teologi,  dar și comunitatea locală din Blaj.

Studenții teologi din anul III: Crișan Paul, Oprean Costin, Fărcas Paul și Dragoș Mihai, au primit treapta lectoratului, având astfel abilitatea de a citi lecturile în cadrul slujbelor religioase.

Vezi și: Vizita Papei la Blaj: Semnificaţia beatificării celor şapte episcopi, pe Câmpia Libertăţii

Studenții teologi din anul IV: Manu Ion-Gheorghe și Trif Marius, au primit treapta subdiaconatului, fiind abilitați astfel să ajute la pregătirea celebrărilor episcopului în catedrale.

Evenimentul hramului Seminarului Teologic și acordarea de trepte clericale minore studenților teologi sunt un semn al faptului că școala teologică de la Blaj, în ciuda semnelor de secularizare a lumii, continuă să-și îndeplinească misiunea de pregătire a tinerilor care doresc să devină mărturisitori în Biserică și în lume ai iubirii lui Dumnezeu pentru oameni.

Sursă: e-communio.ro

Foto: Biroul Arhieparhial de Presă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax