Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Impactul reducerii TVA la pâine evaluat de autoritățile române. Măsura este una temporară

Publicat

Șeful misiunii FMI în România, Andrea Schaechter a declarat că autorităţile române vor evalua impactul reducerii TVA la pâine la 9% pentru a vedea dacă a scăzut evaziunea fiscală şi, în funcţie de rezultat, măsura s-ar putea menţine sau se va reveni la TVA de 24%.

Citește și CALENDARUL OBLIGAŢIILOR FISCALE pe luna MARTIE 2014. Declarații de mențiuni, situații, formulare și plăți

„Reducerea TVA la pâine a fost o decizie a Guvernului ca parte a rectificării bugetare, obiectivul Guvernului fiind reducerea evaziunii fiscale. Este o măsură temporară, după o perioadă se va face o evaluare dacă s-a redus evaziunea fiscală şi atunci se va vedea dacă se păstrează măsura sau va fi inversată”, a afirmat Schaechter.

Aceasta a spus că măsura trebuie evaluată cu foarte mare atenţie şi să fie analizată de ANAF imediat ce vor exista date care să arate impactul şi să permită evaluarea.

Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a anunţat luni că impactul negativ al reducerii TVA la pâine la 9%, de la 1 septembrie, va fi compensat prin creşterea accizelor la alcool şi introducerea de accize la bunuri de lux.

Premierul Victor Ponta a declarat luni că experţii FMI sunt în continuare sceptici legat de impactul favorabil al acestei măsuri în ceea ce priveşte scăderea evaziunii fiscale, dar au acceptat scăderea TVA.

El a precizat că va solicita asociaţiilor producătorilor de pâine să demonstreze într-un termen „rezonabil” că reducerea TVA va contribui la diminuarea evaziunii fiscale.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. jiji scoleru

    miercuri, 31.07.2013 at 12:32

    TEMPORARA !!!!!!! GREU

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax