Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

În 2014, cel mai GRAV BILANȚ al accidentelor AVIATICE, din ultmii 4 ani. Procedurile de intervenţie la situaţii de urgenţă, regândite de M.A.I

Publicat

avion prabusit ApuseniMinistrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a declarat, marţi, că procedurile de intervenţie în situaţii de urgenţă vor fi regândite şi că există acordul în acest sens dat de premierul Victor Ponta. Bilanțul pe 2014 al persoanelor decedate în urma unor accidente aviatice produse în țară este cel mai grav din ultimii patru ani, înregistrându-se 15 morți, după prăbușirea unui avion, în luna ianuarie, și a două elicoptere, în lunile noiembrie, respectiv decembrie.

„Am decis, şi am tot sprijinul primului-ministru şi al Guvernului, să regândim tot ceea ce înseamnă proceduri de intervenţie la situaţii de urgenţă, pentru a asigura eficienţă maximă acestui sistem”, a spus vicepremierul Gabriel Oprea.

Potrivit lui Oprea, aceste proceduri vor fi reanalizate „în regim de urgenţă”, după tragedia în care patru oameni şi-au pierdut viaţa, în urma prăbuşirii unui elicopter SMURD în lacul Siutghiol.

Ministrul Afacerilor Interne a mai declarat că astfel de analize s-au realizat „la nivelul fiecărui judeţ”. „Am dispus reexaminarea în regim de urgenţă a procedurilor Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi ale tuturor structurilor cu responsabilităţi imediate în astfel de situaţii. În acest sens, la nivelul fiecărui judeţ s-a realizat o analiză a categoriilor de riscuri, în raport de particularităţile acestora şi resursele existente pentru intervenţie imediată”, a precizat ministrul.

Vicepremierul a mai spus că toate datele rezultate în urma analizei „vor sta la baza elaborării Concepţiei Unice de Intervenţie a Sistemului Integrat de Acţiune la Situaţii de Urgenţă, pe care, la final, o vom prezenta în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă”.

Gabriel Oprea a precizat şi că intervenţiile aeriene în situaţii de urgenţă, pe durata în care elicopterele SMURD sunt ţinute la sol, vor fi asigurate de celelalte aparate de zbor ale MAI, respectiv patru elicoptere, două aeronave şi un avion. La nevoie, a mai spus ministrul, se va putea apela şi la sprijinul Ministerului Apărării Naţionale.

Bilanțul pe 2014 al persoanelor decedate în urma unor accidente aviatice produse în țară este cel mai grav din ultimii patru ani, înregistrându-se 15 morți, după prăbușirea unui avion, în luna ianuarie, și a două elicoptere, în lunile noiembrie, respectiv decembrie.

Doar în 2010 s-a înregistrat un număr mai mare de victime, 19, rezultat din catastrofe aviatice după anul 2000. Cele 19 persoane decedate în 2010 și-au pierdut viața după prăbușirea a două aeronave militare, respectiv un avion și un elicopter. Astfel, la data de 5 iulie 2010, un avion AN-2, aparținând Școlii de Aplicație pentru Forțele Aeriene din Boboc, care executa o misiune de zbor pentru antrenamente de parașutare, s-a prăbușit pe aerodromul Tuzla.

De asemenea, un elicopter israelian de transport tip CH-53, care participa la exercițiul comun aerian româno-israelian Blue Sky 2010, s-a prăbușit la 26 iulie 2010 în localitatea Fundata, din județul Brașov. La bordul aparatului de zbor se aflau șase militari israelieni și unul român, iar Ministerul Apărării a anunțat că nu există supraviețuitori.

Primul accident aviatic din anul 2014 a avut loc pe 20 ianuarie, când un avion ușor, de mici dimensiuni, de tip BN2, care transporta o echipă medicală s-a prăbușit între Abrud și Câmpeni, în zona Pasului Ursoaia din județul Cluj, iar pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion și-au pierdut viața.

YouTube video

Citește și VIDEO: FILMARE AERIANĂ de la locul ACCIDENTULUI AVIATIC din Apuseni: Ce au văzut pasagerii în momentul în care s-au prăbușit

Cel de-al doilea accident aviatic din acest an a avut loc în data de 21 noiembrie, opt militari murind și alți doi fiind răniți în urma prăbușirii elicopterului militar IAR-330 PUMA, pe raza localității sibiene Mălâncrav. Accidentul s-a produs la ora 10,40, iar elicopterul, de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune, urmând să participe la un exercițiu în Poligonul Cincu. Pe data de 8 decembrie, pilotul militar care a fost rănit, a murit.

Citește și UPDATE | ELICOPTER MILITAR PRĂBUŞIT în SIBIU. Un tânăr din ALBA IULIA şi-a pierdut viaţa. Bilanţul tragediei, OPT victime

Cel mai recent accident aviatic a avut loc la data de 15 decembrie, un elicopter SMURD care se afla în misiune prăbușindu-se în lacul Siutghiol, iar toți cei patru membri aflați la bord pierzându-și viața.

sursa: mediafax.ro, agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax