Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

În jur de 40 de scări de bloc din Alba Iulia încă nu au gaz. Problema se poate rezolva doar prin asociațiile de proprietari

Publicat

În jur de 40 de scări de bloc din Alba Iulia încă nu au gaz, de mai bine de o săptămână, de la odorizarea accidentală petrecută duminică, 26 iulie. 

Au trecut 10 zile de când sistarea alimentării cu gaz a fost făcută de Delgaz Grid, în urma numeroaselor sesizări. Însă realimentarea cu gaze naturale stă în mâinile asociațiilor de locatari de care aparțin cele aproape 40 de scări de bloc. 

Dacă asociațiile nu vor contacta o firmă din lista celor acreditate la ANRE să rezolve problemele, realimentarea nu se va face, spun reprezentanții Delgaz Grid.

VEZI ȘI: Scandalul sistării gazului în Alba Iulia pare fără rezolvare. Ce spun cetățenii, instituțiile statului și firmele autorizate

Reprezentanții Delgaz Grid regretă disconfortul creat de întreruperea alimentării cu gaze naturale, dar subliniază că siguranța consumatorilor este prioritară și recomandă, pentru remedierea situației, să apeleze la firmele autorizate ANRE.

”Instalaţia de alimentare cu gaze naturale, de la regulatorul de presiune înspre consumatori, conform normelor legislative în vigoare, este instalaţie de utilizare, iar responsabilitatea întreţinerii şi remedierii defecţiunilor aparţine proprietarilor, începând cu aprilie 2009 (Normele Tehnice în vigoare NTPEE – 2008 aprobate prin Ordinul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) 5/2009 publicat în Monitorul Oficial nr. 255 bis, partea I/16.04.2009). (…)

CITEȘTE ȘI: Patru zile fără gaz la Alba Iulia: aproape 2000 de apartamente afectate. Dușul cu apă caldă, un lux pe la prieteni

În cazul în care s-au depistat scăpări pe instalația de utilizare comună (coloane), de pe casa scării, iar alimentarea a fost sistată, asociațiilor de proprietari/proprietarilor le revine responsabilitatea să contacteze o firmă autorizată de către ANRE pentru remedierea instalaţiei interioare de gaz, astfel încât Delgaz Grid să poată relua alimentarea cu gaze naturale în condiţii de siguranţă pentru aceştia”, au transmis reprezentanții companiei pentru alba24.ro, într-un comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 04.08.2020 at 21:41

    Abonatii platesc gazul la Asociatia de proprietari, nu la Eon ? Contractele sunt facute cu ei.Si-au facut ia asa fel regulamentele incat sa nu faca nimic, doar sa incaseze.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax