Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

În PSD Alba se fac jocuri pentru fotoliul de prefect al județului. Surse PNL: Doar o singură funcție se negociază

Publicat

Noua coaliție de guvernare formată din PSD, PNL și UDMR trebuie să își împartă posturile de subprefecți, prefecți și secretari de stat. În județul Alba, partidele discută cu două variante pe masă.

Atât PSD cât și PNL vor postul de prefect.

Mai exact, există discuții ca PSD să primească funcția de subprefect sau chiar cea de prefect. De asemenea, mai există și discuții despre funcții de conducere la nivelul unor instituții publice. 

Situația este mai complicată în interiorul PSD Alba, unde există două grupări care vor să își impună favoritul. La PNL Alba, lucrurile sunt ceva mai simple: liberalii vor să îl păstreze în funcție pe actualul prefect, Nicoale Albu.

În aceste condiții, PSD ar rămâne cu funcția de subprefect, rămasă vacantă după ce USR a ieșit de la guvernare.

La nivel județului Alba, împărțirea funcțiilor de prefect și subprefect și eventual a unor posturi din instituțiile deconcentrate reprezintă singura ”colaborare” locală dintre cele două partide.

Surse din ambele formațiuni politice au declarat că înțelegerile din consiliile locale și primării rămân aceleași (viceprimari, majorități etc).

Deși era vehiculat că luni va exista o discuție pentru posturile de prefecți și subrefecți, surse din PNL au declarat pentru alba24.ro că o întâlnire pe această temă va avea loc zilele următoare.

Luni ar urma să fie negociate doar posturile de secretari de stat.

Varianta PSD

Social-democrații susțin că, la nivel național, pentru județul Alba a fost luat în calcul și postul de prefect. Mai exact, liberalul Nicolae Albu ar putea fi înlocuit de un membru PSD Alba.

În urma discuțiilor de la nivel național, în interiorul PSD Alba, pentru funcția de prefect, dacă se va concretiza, sunt vehiculate două nume: medicul stomatolog Adrian Bara și actualul director al CS Unirea, Corneliu Mureșan, cei doi fiind susținuți de către două tabere: o tabără formată în jurul deputatului Tuhuț și una a senatorului Matieș.

CITEȘTE ȘI: PSD Alba împărțit în două tabere, cu două viziuni diferite. Întâlniri private, la ”o poveste” înainte de ședința de partid

Cel mai bun prefect pe care l-a dat PSD Alba, în ultimii 16 ani, Dănuț Hălălai, a ieșit din calculele interne, motivele pentru care a fost dat la o parte fiind neclare.

O altă variantă vehiculată anterior, Ioan Dîrzu, a ieșit din schemă. Mai mult de atât, pentru funcția respectivă ar fi fost vehiculat și numele lui Daniel Zdrânc, dar nici acesta nu a avansat mult în negocierile interne.

Varianta PNL

Surse politice din PNL Alba au declarat pentru alba24.ro că, la nivelul județului, PSD ar putea primi postul de subprefect, rămas vacant după ce Claudiu Nemeș (USR) a fost demis din funcție.

Aceștia infirmă cu tărie că PSD ar putea obține funcția de prefect al județului Alba.

De asemenea, sursele au mai declarat că, deși au fost discuții la nivel național și pentru câteva funcții de conducere la diferite instituții publice, la nivelul județului nu se vor negocia posturi de conducere.

Potrivit surselor, negocierea nu va avea loc, deoarece posturile de conducere se obțin doar prin concurs, singura numire directă fiind cea de subprefect.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Razvan

    luni, 06.12.2021 at 16:48

    Tuhut asta e incompetentul suprem. Darzu in sus Darzu in jos …. atata pupa la el. Oricum cand se fac alegeri te zboara senatorul .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax