Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

În școli vor fi folosite ghiduri de educație rutieră. Ce vor învăța elevii din clasele primare, gimnaziale și de liceu

Publicat

În școli vor fi folosite ghiduri de educație rutieră, elaborate de Ministerul Educației și Ministerul Afacerilor Interne. Acestea sunt destinate elevilor din clasele primare, gimnaziale și de liceu

Ghidurile sunt structurate pentru a corespunde nevoilor și nivelului de înțelegere al copiilor din învățământul primar, gimnazial și liceal. Acestea includ exemple concrete, jocuri didactice și fișe de lucru care pot fi utilizate atât de profesori, cât și de părinți, potrivit MAI.

Designul și limbajul accesibil fac informațiile ușor de înțeles și de reținut de către elevi, precizează sursa citată.

Ghiduri de educație rutieră. Noțiuni teoretice și exemple

Ministerul Educației va transmite o adresă tuturor școlilor prin care le va ruga ca ghidurile de educație rutieră să fie utilizate în perioada următoare, a declarat ministrul Ligia Deca, potrivit edupedu.ro

Educația rutieră ”este inclusă în tematicile obligatorii pe care noul curriculum trebuie să le includă, conform noului pachet legislativ adoptat anul trecut și care a intrat în vigoare la începutul acestui an”, a spus ministrul.

Ghidurile ”sunt resurse importante pentru siguranță rutieră și recomand tuturor celor implicați în activități cu copiii să le folosească.

Practic, aceste documente conțin noțiuni teoretice, dar și exemplificări ale modului de aplicare ale a legislației rutiere în vigoare. Includ și statistici și fișe de lucru, și aplicații menite să încurajeze tinerii să devină mai responsabili”, precizează Ligia Deca.

”Încurajăm toți profesorii să se implice activ în promovarea educației rutiere, dat fiind rolul lor esențial în formarea unei conduite preventive în trafic. Prin intermediul ghidurilor, elevii vor învăța nu doar regulile de circulație, ci și importanța conștientizării pericolelor și adoptării unui comportament responsabil, indiferent de rolul pe care îl au în trafic: pietoni, pasageri, bicicliști sau conducători auto”, a comunicat MAI.

Vezi Ghid_educatie_rutiera_primar

Vezi Ghid_educatie_rutiera_gimnaziu

Vezi Ghid_educatie_rutiera_liceu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax