Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Încă o zi de PROTEST la Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba. Angajaţii au întrerupt activitatea, două ore

Publicat

protest APM Alba 21 martie O nouă zi de protest la Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba. Angajaţii au întrerupt din nou activitatea, marţi, 21 martie, pentru două ore, nemulţumiţi de salarii. Reamintim că acţiuni similare s-au desfăşurat la APM, în 14 şi 16 martie.

Vezi şi FOTO: PROTEST la Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba. Angajaţii au întrerupt activitatea, temporar, nemulţumiţi de salarii

Citeşte şi Un nou PROTEST la Agenția pentru Protecția Mediului Alba. Angajații au întrerupt din nou activitatea. Care sunt revendicările acestora

“Angajații Agenției pentru Protecția Mediului Alba înterup  programul de lucru, astăzi, 21 martie 2017, între orele 10.00 – 12.00, alăturându-se colegilor din agenția națională și din celelalte agenții județene de mediu, protestând  pentru a atrage atenția factorilor de  decizie din Ministerul Mediului și Ministerului Muncii referitor la nemuțumirile privind nivelul de salarizare”, transmit reprezentanţii angajaţilor APM Alba, într-un comunicat de presă.

”Principalul motiv al protestului este adâncirea inechităților salariale din sistemul bugetar, ca o consecință a pastrării nivelului de salarizare la nivelul anului 2009 pentru angajații din agențiile de mediu.

Pe această temă ne-am adresat în nenumărate rânduri atât conducerii Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, cât şi Ministerului Mediului, în scris şi în cadrul unor întâlniri oficiale. Până la acest moment revendicarile noastre nu au fost soluționate în nici un fel, astfel încât suntem cea mai discriminată și nesusținută guvernamental categorie de salariați plătiți din fonduri publice”, au transmis angajații APM Alba, după primul protest.

Potrivit acestora, ”cu toate că protecţia mediului este un domeniu de importanţă strategică, reprezentând o vulnerabilitate, un risc şi o prioritate conform Strategiei Naţionale de Apărare a Țării pentru perioada 2015 – 2019, angajaţii din domeniul protecţiei mediului sunt remunerați în prezent conform celei mai mici grile de salarizare din întregul sistem bugetar.

În prezent, salariile angajaților agențiilor județene de mediu sunt cele stabilite în luna decembrie 2009, în contextul în care salariile colegilor noştri bugetari din aceeași familie ocupațională, au făcut recent obiectul unor acte normative individualizate, crescând substanțial. Exemplificăm: direcțiile sanitar-veterinare județene, casele de asigurări de sănătate județene, casele județene de pensii, agențiile județene pentru plăți și prestații sociale, direcțiile de sănătate publică, consiliile județene, adimistrațiile publice locale, administațiile finanțelor publice județene. De asemenea, celorlalte categorii de bugetari, din familiile ocupaționale învățământ și sănătate, le-au fost acordate importante majorări și alte drepturi de natură salarială, ceea ce a contribuit în mod evident la creșterea discrepanțelor dintre venituri”.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax