Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Incendiul de la Fabrica Solina-Supremia NU A FOST STINS, la 12 ore de la izbucnirea focului. Filmul unei zile de coșmar

Publicat

solina

Incendiul de la fabrica Solina România, din Alba Iulia, nu a fost stins încă, la 12 ore de când a izbucnit. Ore întregi, pompierii din Alba și județele vecine s-au luptat cu flăcările înalte de câțiva metri, dar intervenția încă nu s-a terminat.

Reprezentanții ISU spun că și în prezent acționează cu 3 autospeciale cu apă și 2 autoscări. Procedura de stingere este foarte complicată în această fază, în condițiile în care un utilaj greu decoperteazăa bucățile de tablă și focul se reaprinde dedesubt.

Fabrica avea aproximativ 10.000 de metri pătrați și a ars în întregime, cu tot ce era înăuntru, pompierii reușind să salveze totuși 8 tiruri care erau parcate în apropiere. Filmul unei tragedii. 

Ora 6,00, sâmbătă dimineață. Afară era încă noapte când Inspectoratul pentru Situații de Urgență este anunțat că la o fabrică de pe Calea Ciugudului a izbucnit un incendiu. Imediat, la fața locului au plecat două mașini de pompieri și un echipaj SMURD.

YouTube video

Nu a durat mult până când pompierii din Alba Iulia au ajuns la fața locului, însă dezastrul nu mai putea fi oprit. Flăcările cuprinseseră mai bine de jumătate din fabrică. Imediat au fost mobilizate toate forțele ISU Alba, ba mai mult au fost chemați în ajutor pompierii din județele vecine.

Din interior se auzeau explozii.

Vezi și: UPDATE: FOTO/VIDEO EXCLUSIV: Fabrica Solina – Supremia ARDE din temelii! Incendiu de coșmar lângă Alba Iulia

Ora 8,30 Desfășurare de forțe în curtea fabricii. 11 mașini încercau să lupte cu flăcările înalte de câțiva metri. Halele ardeau ca niște torțe și plăcile de la exterior pocneau și se prăbușeau în interior.

ISU a transmis populației un mesaj de avertizare cu privire la pericolul reprezentat de fumul degajat.

Ora 10,20 Prefectul de Alba, Dănuț Hălălai, a ieșit la declarații.

YouTube video

 

A spus că sunt în lucru probe cu privire la emisiile degajate în urma incendiului, dar a dat asigurări că din primele informații nu există substanțe care să pună în pericol sănătatea populației. 

Vezi și: VIDEO: Cum arată Supremia-Solina după incendiul devastator. Declarația prefectului de Alba despre degajările de fum

Imediat după aceea, inspectorul șef al ISU Alba, Adrian Guia, a declarat că fabrica era autorizată de ISU din punct de vedere al securității la incendiu, ultimul control fiind realizat în luna septembrie a anului trecut, fără a fi sesizate probleme.

YouTube video

Ora 14,30 Autoritățile publice anunță că norul de fum degajat nu este periculos pentru sănătate. Directorul Agenției pentru Protecția Mediului, Horațiu Clepan, a declarat că pe lângă măsurătorile de la fața locului, au fost executate măsurători ale fumului degajat în două puncte: la Oarda și la Lancrăm, respectiv la 6 și la 10 kilometri de amplasament. Pentru aceasta a fost utilizat un laborator mobil aflat în dotarea agenției. 

În urma incendiului a rezultat monoxid de carbon, amoniac, benzen și metanol, însă spune Clepan, nu în cantități care să pună în pericol sănătatea umană.

Ora 15,20 Concluzia că nu s-au degajat substanțe periculoase este confirmată și de către Direcția de Sănătate Publică Alba.

Ora 15,35 Intervenția pompierilor continuă la stingerea focarelor din interiorul halelor.

Ora 18,50 Afară este din nou noapte, iar incendiul nu este încă stins. Focul se reaprinde ori de câte ori pompierii ridică bucățile de tablă.

VIDEO: Situația la ora 19,25, sursă ISU Alba

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax