Connect with us
Publicitate

BLAJ

Începe procesul crimei de la Mediaș. Doi bărbați din Alba și unul din Mediaș, trimiși în judecată

Publicat

crima medias

Trei bărbați, considerați autori sau complici ai crimei de la Mediaş, comise în 13 ianuarie 2019 au fost trimişi în judecată. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Sibiu, vineri, 8 martie 2019 și vizează o faptă care a înspăimântat întreaga țară din cauza înregistrărilor video care au apărut. Dosarul are ca obiect omorul calificat. 

Cei trei bărbați implicați în scandalul dintr-un club din Mediaș, soldat cu moartea unui tânăr, vor fi judecați  la Tribunalul Sibiu. Marius Rusu, Paul Anghel și Ovidiu Ioan Otvoș au calitatea de inculpați în acest dosar. Doi dintre ei, Rusu și Anghel, sunt din județul Alba.

marius rusu crima medias

Pe lângă suspectul principal, Rusu Marius, născut în Blaj, localitatea Bucerdea Grânoasa, un al doilea suspect, Anghel Paul, un bărbat de 34 de ani, din Alba Iulia a fost arestat. Cel de treilea inculpat, Ovidiu Otvoș Ioan de 38 de ani, este născut în Mediaș, județul Sibiu.

Atât Rusu Marius cât și Paul Anghel sunt recidiviști.  Marius Rusu a fost eliberat în baza recursului compensatoriu și Paul Anghel a fost eliberat condiționat.

Vezi și Tânăr ucis de un recidivist din Alba, într-un club din Mediaș. Agresorul, eliberat în baza recursului compensatoriu

Rusu  mai avea de executat 777 de zile și Anghel  mai avea un rest de 423 de zile de închisoare.

Victima a fost lovită cu cuţitul de 11 ori şi a primit numeroase lovituri cu pumnii şi picioarele în cap.  Tânărul care a decedat în urma altercației, se numeşte Marius Andrei Faghiura.

Citește și Crima din Mediaș: Un al doilea bărbat din Alba, reținut. Era, de asemenea, eliberat pe baza recursului compensatoriu

În 2011, în urma unei cereri de contopire a pedepselor a fost condamnat la un total de 13 ani de închisoare cu executare.

În mai 2018, Rusu Marius a fost eliberat din închisoare după ce a beneficiat de 408 de zile câştigate potrivit legii privind recursul compensatoriu şi 96 de zile câştigate ca urmare a muncii prestate în perioada cât a fost închis. În lipsa legii privind recursul compensatoriu, condamnatul ar mai fi stat cel puţin 1 an la închisoare.

Filmul crimei de la Mediaș

„În urma cercetărilor efectuate, în cauză s-a stabilit că în noaptea de 12/13.01.2019, în jurul orei 00.40, numiţii R.M. (în vârstă de 30 de ani, născut în municipiul Blaj, jud. Alba, recidivist, eliberat la data de 25.05.2018, cu un rest de executat de 777 zile), O.O.I. (în vârstă de 38 de ani, născut în mun. Mediaş, jud. Sibiu, cu antecedente penale), A.P. (în vârstă de 34 de ani, născut în mun. Alba Iulia, jud. Alba, recidivist, eliberat la data de 13.06.2017 cu un rest 423 zile) şi alţii s-au deplasat în clubul Serabeva din Mediaş.

În jurul orei 1.05, un grup format din 10 persoane de sex masculin pătrunde în club şi se îndreaptă direct către masa ocupată de cei de mai sus, din acest grup făcând parte victimă F.M.A. (în vârstă de 25 ani, născut în mun. Mediaş, jud. Sibiu).

YouTube video

Imediat, între cele două grupuri are loc o altercaţie în cadrul căreia este lovit martorul C.I. precum şi R.M. Văzând că R.M. se îndreaptă către ei cu un cuţit, membrii grupului din care făcea parte şi victima, părăsesc clubul şi o iau la fugă către poartă imobilului aflată la aproximativ 20-30 m depărtare de club, aceştia fiind urmaţi imediat de către R.M., O.O.I., A.P. precum şi celelalte persoane”, anunţa la momentul respectiv Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

YouTube video

Procurorii au precizat că victima a alunecat pe zăpada, fiind ajunsă din urmă de suspecţi, doi dintre ei având în mână câte un cuţit.
„O.O.I. se poziţionează în dreptul capului victimei şi îl loveşte cu piciorul în zonă capului de 8 ori. Concomitent cu loviturile aplicate de O.O.I. în zona capului, R.M. loveşte victima aflată la pământ de 11 ori cu cuţitul în zona membrelor inferioare, acesta fiind împiedicat să mai lovească în continuare cu cuţitul de către O.O.I. care îl împinge de deasupra victimei, moment în care se dezechilibrează şi cade în zăpadă în apropierea victimei”  mai consideră procurorii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax