Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Început de an școlar: Ce pățesc directorii care nu-i lasă pe părinți la festivități în școli. Avertismentul ministrului Educației

Publicat

Directorii care nu vor permite luni accesul rudelor la festivitățile de deschidere a noului an școlar vor fi cercetați disciplinar, anunță ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu: „este o dispoziție de ministru, nu o rugăminte”.

„Încă de vineri am precizat foarte clar: în tot sistemul național de învățământ este o dispoziție de ministru.

Nu este o rugăminte, este o dispoziție. Acei directori care își vor permite să nu respecte o dispoziție de ministru vor intra automat în cercetare disciplinară”, a spus Cîmpeanu la Antena 3, ca răspuns la sesizarea unei mămici căreia i s-a interzis accesul în grădiniță, cu copilul.

Potrivit ministrului, luni, aproape 3 milioane de copii vor intra în grădinițe și școală după 2 ani de restricții, iar bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou și de părinți și de bunici: „acest lucru l-am stabilit după discuții profesioniste cu Ministerul Sănătății, deci este dacă vreți o decizie comună a Ministerului Educației și a Ministerului Sănătății.

Am convingerea că toți directorii înțeleg importanța deschiderii către comunitate și a implicării familiei în educația copiilor și tinerilor încă din prima zi de școală.

Drept urmare, am luat legătura personal cu inspectorul școlar general de Alba, inspectorul școlar general de București și cu alți inspectori școlari generali.

Voi retransmite această dispoziție cât se poate de clară, astfel încât să nu fie niciun director în cele 17.872 de școli și grădinițe care să aibă probleme de înțelegere cu claritatea acestei dispoziții care deschide școala către comunitate”.

Sorin Cîmpeanu a precizat că este permis accesul rudelor inclusiv în clasă, mai ales pentru cei mici.

Întrebat dacă măsura este permisă doar pentru ziua de luni sau pentru tot anul școlar, ministrul a răspuns că nu încurajează interdicțiile, însă fiecare școală își stabilește apoi propriile reguli.

foto: arhiva alba24/ rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate