Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Început de an școlar: În ce zile NU se pot da teze și lucrări de control la școală. Noi reglementări de la Ministerul Sănătății

examen teza lucrare

Publicat

Ordinul ministrului Sănătății prin care se stabilesc normele de sănătate la începerea anului școlar publicat în Monitorul Oficial conține printre alte prevederi importante și zilele în care profesorii au voie să programeze tezele sau lucrările de control.

Astfel, elevii nu vor putea da teze sau lucrări de control decât în zilele de marți, miercuri sau joi ale săptămânii.

Citește și Început de an școlar: Clasele de elevi care nu vor face cursuri după-amiaza. Care este greutatea maximă a ghiozdanului

”Tezele și lucrările de control planificate nu se stabilesc în prima și în ultima zi din săptămâna școlară și nici în două zile școlare consecutive”, se notează în ordinul ministrului Sănătății la Articolul 40.

Astfel, în zilele de luni și de vineri nu se pot programa de către profesori tezele sau lucrări de control. Practic acestea vor putea fi date doar în zilele de marți, miercuri și joi, dar și acici mai poate apărea o situație: nu se poate da, de exemplu, o teză și o lucrare de control în două zile consecutive.

De asemenea, într-o săptămână nu pot fi date decât maximum două teze, mai precis în zilele de marți și de joi. Asta pentru că luni și vineri nu se dau teze, iar miercuri este ziua ”liberă” obligatorie (nu se dau teze în două zile școlare consecutive), conform Articolului 40.

“Se evită planificarea unui număr mai mare de două teze pe săptămână, iar pentru clasele la care sunt prevăzute numai două teze se planifică o teză pe săptămână”, se mai specifică în ordinul ministrului Sănătății.

Documentul stabilește regulile de sănătate valabile pentru toate unitățile de învățământ și înlocuiește vechiul set de reguli adoptat în 1995.

Ordinul ministrului care stabilește normele de sănătate în anul școlar 2020-2021 poate fi consultat AICI:

Citește și DOCUMENT: Normele de igienă obligatorii în școli, grădinițe și creșe din anul școlar 2020-2021, publicate în Monitorul Oficial

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate