Connect with us
Publicitate

CUGIR

Închisoare cu AMÂNARE pentru un bărbat din Cugir, care a snopit în bătaie o femeie de 75 de ani și pe nepotul ei

Publicat

bataie cugir

Închisoare cu amânare pentru Alin Achim Târlea, bărbatul care a snopit în bătaie un tânăr și pe bunica acestuia. Vârstnica a declarat că acesta i-ar fi dat foc părului ei din cap. Totul s-a petrecut  în fața casei celor două persoane agresate din Cugir.

Ambele victime au avut nevoie de multe zile de spitalizare: femeia de 75 de ani a fost lovită cu picioarele în piept, tânârul a avut nasul rupt și mandibula dislocată. 

Cât timp dosarul a fost pe rolul instanței din Alba Iulia, bărbatul a stat doar 30 de zile în arest preventiv, apoi fiind judecat în stare de libertate.

Magistrații Judecătoriei Alba Iulia l-au condamnat, în 20 decembrie, pe Alin Achim Țârlea, la 6 luni de închisoare pentru infracțiunea de loviri și alte violențe față de tânăr, 6 luni de închisoare pentru aceeași faptă comisă față de femeia de 75 de ani, respectiv 3 luni pentru tulburarea liniștii publice.

Pedepsele au fost contopite, rezultând 6 luni închisoare, la care au adaugat un spor de 1/3 din a doua condamnare, anume 3 luni închisoare. Pedeapsa rezultantă este de 9 luni închisoare.

Potrivit deciziei Judecătoriei Alba Iulia, magistrații au hotărât ca: ” În baza art. 83 alin. (1) Noul cod penal, amână aplicarea pedepsei de 9 luni închisoare pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 Noul C. pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.”

Inculpatul trebuie să plătească față de cele două victime ale sale suma totală de 6.200 lei.

Reamintim faptele care s-au petrecut în urmă cu apoximativ 6 luni:

Povestea lui Cătălin, un tânăr de 27 de ani din Cugir și a familiei sale, pare desprinsă din filmele dramatice. Mama sa a suferit un accident rutier grav pe o stradă din Italia și a rămas cu probleme de sănătate, probleme care nu îi mai permit să muncească, familia fiind întreținută de către el şi bunica lui, de 75 de ani.

CITEȘTE ȘI: Bărbat care a INCENDIAT și snopit în bătaie o femeie de 75 de ani și pe nepotul ei, ELIBERAT din AREST de Judecătoria Alba Iulia

În timp ce se întorcea de la muncă din schimbul 2, în jurul orei 23.00, Cătălin a fost atacat de la spate, când a coborât din mașina pe care o parcase în fața casei. A fost prins de păr și târât aproximativ 30 de metri pe stradă, timp în care era lovit cu picioarele de către un bărbat necunoscut.

Bunica sa, care era în casă îngrijorată a primit un telefon de la o vecină, care i-a spus că „cineva îl omoară pe Cătălin în stradă”. Bătrâna a ieșit în pijamale și a încercat să îl oprească pe agresor, să nu îl mai lovească pe nepotul ei, plângând și strigând către cel care arunca o ploaie de pumni și picioare către tânăr să îl lase în pace, că îl omoară.

Bărbatul a lovit-o pe femeie cu pumnul și a trântit-o la pământ, după care a început să o lovească cu picioarele în piept. Apoi a scos o brichetă din buzunar și i-a dat foc părului din cap al femeii.

Cătălin s-a ridicat cu greu de la pământ și a strigat către bunica sa să fugă din calea agresorului, dar nici ea nu se putea ridica. Pentru a-și salva bunica, tânărul a mers spre cel care îi lovea și a devenit iar ținta loviturilor.

Între timp, Poliția a apărut și cu greu l-a imobilizat pe agresor. Cele două victime erau în stare de șoc, deoarece nu știau cine este agresorul. Singurul lucru pe care acesta l-a spus înainte să înceapă să îl lovească pe Cătălin a fost: „ Ce mai face mătușa ta?”.

Cătălin a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Alba deoarece nu mai putea respira pe nas și avea fractură de mandibulă, bunica fiind internată la spitalul din Cugir.

Agresorul a fost dus la secția de Poliție și identificat. Numele său este Alin Achim Țârlea, în vârstă de 35 de ani, din Cugir. Provine dintr-o familie cu un trecut violent. În 2011, fratele său, Lucian, a omorât o femeie de 40 de ani în parcarea unei firme din oraș, deoarece el considera că femeia nu l-a ajutat într-o problemă legată de locul de muncă.

CITEȘTE ȘI: Cazul agresorului din Cugir. Motivele pentru care instanța din Alba Iulia a decis judecarea în stare de libertate

Lucian a fost diagnosticat cu schizofrenie paranoică și s-a constatat că nu a avut discernământ în momentul comiterii faptei.

Mama lui Alin obișnuia cu ani în urmă să facă curățenie prin casele oamenilor din Cugir, printre care și în casa familiei lui Cătălin.

Femeia avea o relație bună cu bunica și cea din urmă nu ezita să o ajute pe femeie, cunoscând situația fiului ei, Lucian.

Prin ajutorul familiei, Alin Țârlea ar fi ajuns să muncească în Germania, la un fast-food deținut de soțul mătușii lui Cătălin. Agresorul lucra ca bucătar și prepara salate, dar se pare că într-un acces de furie a provocat un scandal și l-a bătut pe un angajat. În urma conflictului, el a fost dat afară și s-a întors în țară.

La prima vedere, acesta ar fi și motivul agresiunii asupra lui Cătălin și bunicii sale, răzbunare pentru că a fost dat afară de la locul de muncă din Germania.

Sentința din 20 decembrie nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia în termen de 10 zile.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax