Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Condamnat la ÎNCHISOARE pe VIAȚĂ. Autorul CRIMEI din PARTOŞ a primit sentinţa la Tribunalul Alba

Publicat

crima din partos, miki lupu

UPDATE: Tribunalul Alba a pronunţat marţi, 20 martie, prima sentinţă în dosar. Mădălin Miki Lupu (24 de ani) a fost condamnat la închisoare pe viaţă. Instanţa a aprobat şi 250.000 de lei daune morale de plătit părţii vătămate (fiului femeii omorâte la Partoş). Acuzaţiile în dosar sunt de omor calificat, tentativă la omor calificat şi tâlhărie. Decizia poate fi contestată în 10 zile, la Curtea de Apel.

Procurorii de pe lângă Tribunalul Alba au cerut în acest caz una dintre cele mai grele sentințe din ultimii ani, ÎNCHISOARE PE VIAȚĂ pentru autorul crimelor de la Partoș (Alba) și Coțușca (Botoșani). Mădălin Miki Lupu şi-a așteptat, marți, sentința pentru atacul asupra familiei din Alba Iulia, de vara trecută, când a ucis o femeie în vârstă și l-a rănit grav pe fiul acesteia, care a reușit să își salveze viața refugiindu-se în casă. 

Potrivit Tribunalului Alba, “L.M.M. a fost condamnat la pedeapsa detenţiunii pe viaţă şi 5 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit. a, b Cod penal, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, tentativă la omor calificat şi tâlhărie calificată.

Prin hotărârea pronunţată de Tribunalul Alba, incuplatul a fost olbigat să plătească părţii civile suma de 250.000 lei cu titlu de daune morale.

Hotărârea Tribunalului Alba nu este definitivă, ea poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Competenţa de soluţionare a apelului revine Curţii de Apel Alba Iulia”.

Minuta Tribunalului Alba:

“Condamnă inculpatul Lupu Mădălin-Miki (…), deţinut în Penitenciarul Botoşani, la:

– 30 de ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat (…) interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea, pe o perioadă de 5 ani, a drepturilor prevăzute de art. 66 alin 1, lit. a, b, Cod Penal

– 15 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată prev. de art. 234 alin.1 lit. f Cod penal aplic. Art. 41 alin.1 Cod Penal (…)

(…) contopeşte pedepsele aplicate în pedeapsa cea mai grea de 30 de ani închisoare la care se adaugă un sport de 10 ani şi 4 luni închisoare. (…) aplică inculpatului pedeapsa detenţiunii pe viaţă şi 5 ani pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev de art. 66 (…).

(…) obligă inculpatul să plătească părţii civile suma de 250.000 lei cu titlu de daune morale. Respinge restul pretenţiilor civile solicitate de această parte civilă.

(…) obligă inculpatul să plătească în favoarea părţii civile Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, suma de 82.156,82 lei, cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând cheltuieli ocazionate cu internarea victimei D.C.O.

(…) obligă inculpatul să plătească statului suma de 7.380 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în cursul urmăririi penale şi al judecăţii (…)

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”.

Cu toate că și-a recunoscut faptele, procurorii au considerat că Lupu nu are nici o urmă de remușcare pentru cele două crime comise, drept pentru care au solicitat pedeapsa maximă permisă de legislația românească. Acesta a fost prezentat luni instanței, dar nu a dorit să spună nimic și a refuzat să își exprime ultimul cuvânt în fața judecătorilor.

Mădălin Miki Lupu, tânărul de 24 de ani din Botoşani, este acuzat de omor calificat. La termenul de luni, 19 martie, procurorul a cerut pedeapsa maximă pentru Lupu: închisoarea pe viaţă. În tandem cu avocatul părţilor vătămate, care a cerut, în plus, daune morale şi materiale de peste 250.000 de lei.

Reamintim că în 14 iulie 2017, dimineaţa, cu puțin înainte de ora 10.00, doi localnici din Alba Iulia (cartierul Partoş), mamă şi fiu, au fost atacaţi în propria gospodărie, de un tânăr recidivist, care a intrat peste ei în curte şi în casă. Femeia a fost ucisă, iar bărbatul a ajuns în stare foarte gravă, după ce a fost bătut crunt.

Citește și: VIDEO: RECONSTITUIREA CRIMEI de la Partoş: Miki Lupu, acuzat oficial de omor şi tâlhărie. Le-a povestit anchetatorilor filmul atacului

Criminalul a ucis altă femeie, în gospodăria acesteia, în judeţul său de baştină, Botoşani, după două zile de la fapta din Alba Iulia, chiar de ziua lui de naştere. Din ambele locuinţe, tânărul a furat bani.

Mădălin Miki Lupu (din Coţuşca, Botoşani) are 7 clase, este recidivist, fiind condamnat în trecut pentru un viol comis în 2011. A ieșit din penitenciar în 2016, după cinci ani. Tatuat pe față și pe gât și tăiat pe membre, tânărul este extrem de periculos, şocând prin violenţa cu care a comis faptele. A fost prins la Botoşani, la scurt timp după a doua crimă.

În urmă cu două săptămâni, în acest caz a fost audiat şi taximetristul care l-a transportat pe Miki Lupu de la Alba Iulia la Cluj-Napoca, imediat după prima crimă, fără să ştie ce client are. Criminalul a luat taxi-ul din gară, aproape de locul oribilei fapte.

Taximetristul a relatat instanței că Mădălin Miki Lupu nu era deloc agitat și a avut un comportament ”normal”. Nu părea să fie afectat de fapta pe care o comisese cu mai puțin de o oră înainte. I-a povestit şoferului că este cioban la Caransebeș și că merge la Botoșani pentru că urmează ziua lui de naștere. I-a spus până și că are cazier și că nu se poate angaja la o fabrică de confecții.

Citeşte şi Dosarul CRIMEI de la Partoș. Mărturia taximetristului care l-a dus pe Miki Lupu la Cluj, imediat după omor

Mădălin Miki Lupu a recunoscut în faţa instanţei că a ucis femeia din Partoș și l-a rănit grav pe fiul acesteia, dar și că, la scurt timp după atacul de la Alba Iulia, a ucis altă femeie, în comuna în care s-a născut. A fost adus în faţa instanţei din Alba, pentru prima dată în judecata pe fond, în 22 ianuarie. Atunci precizat în faţa magistraţilor de la Tribunalul Alba că îşi menţine declaraţia pe care a dat-o anchetatorilor, cea în care îşi recunoştea fapta.

În februarie au urmat alte declaraţii şocante ale martorilor, prezentate instanţei din Alba Iulia. Este vorba de mărturii ale două persoane care au ajuns la faţa locului, la puţin timp după crimă: o prietenă a familiei atacate şi un vecin.

Citeşte şi Primele persoane ajunse la locul CRIMEI de la Partoș, audiate la Tribunal. Detalii șocante oferite instanței

Ancheta procurorilor: „Aflându-se pe raza municipiului Alba Iulia, în scopul de a sustrage bani și bunuri, a pătruns fără drept în curtea și în casa locuinței victimei D.C. – în vârstă de 80 de ani și a fiului acesteia, persoana vătămată D. C. O. – în vârstă de 53 de ani, locuință situată în municipiul Alba Iulia, județul Alba, ocazie cu care le-a aplicat acestora mai multe lovituri cu o piatră de decor de grădină, de dimensiuni mari și cu picioarele, în zona capului și a pieptului, sustrăgând din casa locuinței acestora suma de aproximativ 4.300 lei, precum și obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte, cauzându-le leziuni grave care au condus la decesul victimei D.C. și la internarea medicală de urgență a persoanei vătămate D.C.O.”, a precizat, la data respectivă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax