Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Îngrijitoarele de la grădinițele din Alba Iulia care nu și-au mai primit de două luni banii, trimise în șomaj

Publicat

gradinita

Aproape toate îngrijitoarele din cadrul proiectului desfășurat de Asociația ”Micul Prinț” în parteneriat cu Primăria Alba Iulia au fost trimise în șomaj, începând cu 11 septembrie.

Reamintim că acestea nu și-au mai primit salariile în lunile iulie și august, deoarece în conturile asociației nu au fost virați banii din partea Primăriei Alba Iulia.

CITEȘTE ȘI: Treizeci de îngrijitoare din grădinițele din Alba Iulia nu și-au primit de două luni salariile. Primăria aruncă vina pe Guvern

Dintre cele aproape 30 de îngrijitoare din cadrul proiectului, doar 4-5 au reușit să își găsească un alt loc de muncă în domeniu. Din cauza lipsei salariilor și implicit a intrării în somaj, din grădinițele din Alba Iulia au dispărut cel puțin două îngrijitoare de la o grupă.

Prin proiectul realizat de Asociația ”Micul Prinț”  în parteneriat cu Primăria, în toate grădinițele din Alba Iulia s-a reușit suplimentarea numărului de îngrijitoare, în medie cu două posturi.

Dacă până acum cu ajutorul acestora, supravegherea celor mici era realizată în medie, de o educatoare și o îngrijitoare, în urma intrării în șomaj a îngrijitoarelor din cadrul proiectului, acest lucru nu va mai fi posibil, iar o educatoare ar putea fi in situația de a se ocupa singura de grupă, care poate ajunge și până la 35 de copii.

În aceste condiții numărul îngrijitoarelor a ajuns să fie subdimensionat față cel al copiilor pe care trebuie să îi îngrijească și să îi supravegheze.

Inspectorul șef, ISJ Alba, Marcela Dărămuș, nu a putut fi contactată telefonic, până la publicarea articolului, pentru a oferi un punct de vedere referitor la această situație.

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax