Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Insolvența celui mai mare tun imobiliar de la Alba Iulia se judecă la Tribunal. Ce au cerut creditorii firmei avocatului Jidveian

Publicat

Urmările ”tunului imobiliar” dat de fostul avocat Ovidiu Jidveian se judecă în civil la Tribunalul Alba. Mare parte dintre cei care au cumpărat apartamente sau garsoniere de la Ovidiu Jidveian au ajuns miercuri, 14 februarie, în instanță.

Sunt oameni și firme care speră să își mai recupereze înapoi banii pe care i-au dat ca să cumpere o locuință sau mai multe, în cele două blocuri construite de Jidveian. 

Este vorba despre un proces în civil, parte din procedura de insolvență în care se află firma Parc Residence Alpha. Administratorul judiciar al firmei în insolvență a emis tabelul preliminar al creanțelor și sumele de bani pe care firma le datorează creditorilor. 

Mare parte dintre cei enumerați în tabel nu sunt de acord cu sumele care au fost acceptate și au contestat raportul întocmit de administrator. În acest caz, administratorul judiciar este Jurj Liliana Mariana.

Sala de sedință plină

Miercuri, 14 februarie, în jurul orei 9.00, pe holul Tribunalului Alba începeau să își facă apariția unii dintre oamenii care au cumpărat apartamente de la Jidveian.

Clienții care s-au prezentat la Tribunalul Alba sunt oameni simpli, fără vreo funcție publică. Însă foarte mulți dintre cei care au plătit pentru apartamente sunt persoane cunoscute în oraș sau județ. Este vorba despre afaceriști, magistrați, polițiști, directori sau oameni cu alte funcții în sistem.

CITEȘTE ȘI: Mega scandalul imobiliar din Alba Iulia: SECHESTRU pe toate bunurile și conturile bancare ale avocatului Ovidiu Jidveian

Cei care nu au s-au prezentat în persoană au fost reprezentați de avocați. Ba mai mult, un avocat s-a reprezentat pe el, fiind unul dintre clienții colegului său.

Ce au cerut creditorii

Sala de ședință numărul 5 avea programată, pe ziua de miercuri, 57 de procese. Toate aveau o parte comună: firma prin care Ovidiu Jidveian a vândut apartamentele.

Oamenii contestă sumele cu care au fost trecuți în tabelul de creanțe.

Spre exemplu, o femeie a solicitat o creanță de 1.888.230 lei, dar administratorul judiciar i-a oferit doar 630.581 lei.

O companie din oraș a cerut 1.065.760 lei, dar pe tabel apare cu suma acceptată de 380.000 lei.

La categoria creanțe garantate, sunt 203 persoane care au solicitat bani.

Rând pe rând, avocații creditorilor au solicitat modificarea sumelor cu care clienții lor au fost înscriși în tabelul preliminar. Mare parte dintre aceștia vor să fie incluse și penalitățile de la data semnării contractului și până în prezent.

Alții spun că suma pe care au virat-o în conturile companiei este mai mare decât cea cu care apar în tabel.

Peste 50 de dosare cu același obiect, contestație la tabelul întocmit de administratorul financiar, au fost conexate de instanță.

Un termen de pronunțare în acest caz a fost stabilit pentru 28 februarie.

Protest în fața Parchetului. Plângeri penale depuse la Parchet

O parte dintre cei care au cumpărat locuințe de la Ovidiu Jidveian vor ieși joi, 15 februarie în fața Tribunalului Alba.

Sunt cei care, încă din septembrie 2023, au depus mai multe plângeri penale, la Parchet, față de modul în care au cumpărat apartamente de la Ovidiu Jidveian.

Aceștia vor să tragă un semnal de alarmă față de timpul scurs de la depunerea plângerilor și până în prezent.

Unul dintre cei care a cumpărat un apartament a depus o plângere în septembrie, dar până în prezent nu a fost chemat pentru declarații sau audieri.

Din câte se pare, în urma plângerilor, un dosar penal de urmărire in rem ar fi deschis la nivelul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj-Napoca.

Mega scandalul blocurilor din centrul orașului

Mega scandalul imobiliar din Alba Iulia, care îl are în prim plan pe avocatul și fostul subprefect de Alba din partea PSD, Ovidiu Jidveian, este departe de a se termina.

Cazul a devenit public după ce mai mulți clienți ai avocatului au protestat în 16 ianuarie, în fața blocurilor ridicate de acesta, imobile în care și-au cumpărat apartamente.

Potrivit unui document ANAF, dar și declarațiilor date de oamenii prezenți la protest, mai multe apartamente, garsoniere și spații comerciale ar fi fost vândute de mai multe ori, către persoane diferite.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Mega scandalul imobiliar de la Alba Iulia. Cum a vândut avocatul Ovidiu Jidveian 50 de apartamente la 155 clienți

Este vorba despre o afacere imobiliară, două blocuri construite în centrul orașului, pe un teren de 1148 metri pătrați, pentru care s-a plătit 6 milioane de euro în 2019.

Avocatul Jidveian a ajuns în posesia terenului după ce l-a cumpărat de la bunica sa. Informația este făcută publică într-un document realizat în urma unei inspecții ANAF.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 14.02.2024 at 12:47

    Staţi liniştiţi că ceea ce aţi băgat nu mai vedeţi. Ăsta nu a lucrat singur, că nu-l duce capul, este doar o interfaţă la care nu veţi ajunge. Aşa cum se procedează de pe vremea lui Băse.

  2. Dumitru Lucia Elena

    miercuri, 14.02.2024 at 15:23

    De unde a avut bunica teren în centrul municipiului Alba Iulia?

  3. Mircea

    miercuri, 14.02.2024 at 15:48

    Este bine ca a existat Basescu pt ca toti incultii dau vina pe el.Dar licheaua de Jidveian este psd-ist din radacinile lu taicasu COMUNIST infect asa ca lasatil pe Base in pace si mai uitativa la realitatea din viata voastra

  4. Cornelia

    miercuri, 14.02.2024 at 17:40

    ma, ii luati averea?
    lasati-l in chiloti, se poate?
    nu, face 2 ani si se-ntoarce mai milionar, afacerile sunt trecute cumva pe pisica, caine si purcel?

  5. pilu

    miercuri, 14.02.2024 at 18:53

    MIRCEA
    Ce bine o duceai tu pe vremea lui Băsescu. S-au făcut bani la negru peste poate. Trai neneacă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax