Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

INTERZIS animale şi păsări de curte în zona urbană, la Alba Iulia. Proiectul a fost aprobat de CL. Sancţiuni

Publicat

animaLE ORAS

Consilierii locali din Alba Iulia au aprobat marţi interdicţia privind creşterea animalelor şi păsărilor domestice, cu unele excepţii, la Alba Iulia. Propunerea, ce a fost în consultare publică şi care a fost amânată la aprobare, a trecut în cele din urmă de votul aleşilor locali.

A fost modificată astfel HCL 368/2015, privind stabilirea sancţiunilor pentru faptele care constituie contravenţii în domeniul bunei gospodăriri a municipiului Alba Iulia. Aceasta stabileşte sancţiunile pentru faptele săvârşite de instituţiile publice, agenţii economici, a altor persoane juridice, precum şi de către cetăţeni, care constituie contravenţii în domeniul bunei bunei gospodăriri a municipiului Alba Iulia.

Printre faptele care constituie contravenții se va număra creșterea animalelor și păsărilor (cu excepția animalelor de companie, a păsărilor exotice și a porumbeilor deținuți de proprietarii înscriși în asociații de profil și care dețin atestat din partea acestora) pe raza municipiului Alba Iulia, exceptând localitățile componente Bărăbanț, Micești, Oarda, Pâclișa și Partoș.

Până acum, era considerată contravenţie „creşterea animalelor şi păsărilor în zonele centrale (A şi B) ale municipiului, cu excepţia animalelor de companie” şi fapta se sancţiona cu amendă între 300 de lei şi 500 de lei.

Citeşte şi Proiect în CL: Cetățenii care cresc animale de curte în zona urbană din Alba Iulia vor fi sancționați. Excepții

Vezi şi Mai mulţi locuitori cer respingerea proiectului CL care interzice animalele de curte în zona urbană la Alba Iulia

Reamintim că la Alba Iulia au fost sesizate, în ultima perioadă, mai multe situaţii în care cai sau porci se plimbau nestingheriţi pe spaţiul public, inclusiv pe străzi şi trotuare, cel mai probabil în căutare de hrană, după ce proprietarii i-au lăsat de izbelişte. Deocamdată, dacă nu se produc alte incidente, poliţiştii locali pot doar să-i amendeze pe proprietari, dacă-i identifică.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Apocalipsa lui Rika

    joi, 01.11.2018 at 08:58

    Tot pe taranii ii afecteaza…cioroii tot o sa creasca aiurea animale ! jos hava !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax