Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Investiţia pentru modernizarea sediului Colegiului Economic din Alba Iulia: 3 milioane lei din bugetul local

Publicat

economic

Lucrările de modernizare a sediului Colegiului Economic “Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia, incluse la finanţare de la bugetul de stat, prin PNDL costă 7,4 milioane lei (aproximativ 1,6 milioane euro), inclusiv partea de proiectare, sumă din care aproape jumătate va trebui suportată din bugetul municipiului Alba Iulia. Investiţia este deocamdată oprită, din lipsă de bani.

În şedinţa din 29 ianuarie, consilierii locali vor avea de aprobat cifrele actualizate din proiectul tehnic pentru “Reabilitarea şi extinderea clădirii Colegiului Economic <Dionisie Pop Marţian> din Alba Iulia” şi cofinanţarea investiţiei din bugetul local, aferentă cheltuielilor neacoperite de PNDL.

Valoarea totală de finanţare pusă în discuţie este 7.193.451,42 lei (1.571.308,74 euro), din care lucrări de construcţii-montaj 5.185.337,45 lei (1.132.664,36 euro). Investiţia este eşalonată pe doi ani şi durata de realizare este de 27 de luni.

Din suma totală, 4.036.714, 78 lei sunt de la bugetul de stat şi 3.156.736,64 lei trebuie acoperiţi din bugetul local al municipiului Alba Iulia.

Potrivit documentaţiei, lucrările includ etajarea uneia dintre clădiri, pe o arie propusă de 657,01 mp.

Reamintim că la sfârşitul anului trecut, Primăria şi Inspectoratul Şcolar încercau să găsească soluţii pentru relocarea elevilor colegiului, pentru a începe cât mai repede lucrările. S-a dovedit a fi o misiune nu tocmai uşoară pentru autorităţi, fiind discuţii aprinse legate de acest subiect, cu reprezentanţi ai unităţilor şcolare implicate.

Vezi VIDEO Elevii Colegiului Economic ar putea fi mutaţi în sediul Liceului „Dorin Pavel”. Decizie și discuţii aprinse în CL Alba Iulia

Apoi investiţia a fost oprită. Viceprimarul Gabriel Pleșa declara, în noiembrie 2018, pentru Alba24 că Primăria a primit o notificare de întrerupere a lucrărilor, dar și o interdicție de a utiliza bugetul local pentru finalizarea lor, la cinci proiecte începute prin PNDL, inclusiv cel de la Colegiul Economic.

Citeşte şi Primăria Alba Iulia, forțată de Guvern să SISTEZE investiții deja începute la Liceul Economic și pe mai multe străzi

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax