Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Investiţie de 4 milioane euro, lângă Poarta III a Cetăţii: „Grup Corint” va deschide, în 1 mai, un hotel de 5 stele

Publicat

O firmă din Alba Iulia construieşte în clădirea manutanţei Cetăţii Vauban din municipiu, imobil vechi de aproape 300 de ani, un hotel  de cinci stele, care va fi inaugurat în 1 mai 2011. Investiţia se ridică la suma de peste patru milioane de euro.
Hotelul Medieval este construit de societatea „Grup Corint”, firma care a realizat cea mai mare parte a lucrărilor de restaurare din Cetatea Vauban din Alba Iulia şi care a concesionat clădirea manutanţei de la administraţia locală.

Managerul „Grup Corint”, Dan Sabău, a declarat pentru Wall-Street.ro că hotelul va fi de cinci stele şi va avea 36 de camere amenajate sub forma unor apartamente cu living şi baie, toate de dimensiuni mari. Sabău a spus că hotelul este construit la etajul şi mansarda clădirii manutanţei şi va avea un centru spa, cu piscină, saună, săli de fitness, dar şi restaurante şi săli de conferinţe. Constructorii au folosit materiale care recreează imaginea clasică a clădirii, iar camerele şi băile au un sistem de aeraj natural.

Dan Sabău a afirmat că hotelul medieval va fi dat în folosinţă în 1 mai, iar investiţia totală se ridică la aproximativ 4,2 milioane de euro.
Manutanţa este una dintre primele clădiri construite de austrieci în Cetatea Vauban din Alba Iulia, fiind situată în apropierea Porţii a III-a fortificaţiei. Clădirea a fost construită în secolul al XVIII-lea, în jurul anului 1714, dar păstrează detalii arhitectonice anterioare acestui secol. Imobilul a fost amenajat ca depozit militar pentru armata Cetăţii.

Pentru fi clasificat la 5 stele, hotelul care aparţine firmei lui Dan Sabău va trebui să întrunească minim 150 de puncte, conform normelor metodologice de clasificare a hotelurilor din România, stabilite prin Ordinul 636/2008 emis de Ministerul Turismului.

Printre criteriile obligatorii se află accesul auto pentru turişti şi al autoturismelor care asigură mentenanţa hotelului şi un minim de 50% locuri de parcare din numărul total al camerelor.

Informaţia despre deschiderea hotelului nu a fost difuzată pe plan local, ci numai în publicaţii de bussines şi cu profil turistic. Deschiderea hotelului de lux coincide cu termenul de finalizare a lucrărilor de reamenajare de pe străzile  Mihai Viteazul şi Militari, de altfel singurele cai de acces auto şi pietonal din zonă.

Potrivirea termenelor reiese şi din declaraţia primarului Mircea Hava, făcută la startul lucrărilor: “Vom începe cu amenajarea pentru deschiderea şantierului, se vor monta semne de circulaţie, pentru că vom închide unele străzi şi se vor executa şi lucrări de îndepărtare a pavajului existent, pentru că vremea nu împietează asupra acestora. Prima zonă atacată va fi strada Mihai Viteazul, pe care o dorim finalizată până la 1 Mai, când vor debuta la Alba Iulia o serie de manifestări dedicate turismului: Festivalul Zilele Cetăţii, 3-4 mai, Congresul Internaţional de Turism Rural şi 17 mai – prima dezbatere în ţară a ceea ce înseamnă sau vrem să însemne Culoarul Dunărean. Nu vrem să ne întâmpinăm oaspeţii în plin şantier, chiar dacă per total zonă lucrările de reabilitare vor dura mai mult”.

Proiectul este finanţat din fonduri europene, dar şi din bani publici, antreprenorul general fiind „Grup Corint”, iar beneficiar – Municipiul Alba Iulia. Imediat după începerea lucrărilor de reamenajare a străzii Mihai Viteazul,  mai mulţi castani au fost doborâţi, fapt ce a determinat  protestele unor ONG-uri şi lideri locali ai unor partide politice. Reprezentanţii „Grup Corint” au fost acuzaţi că au profitat de obţinerea proiectului de reabilitare a zonei centrale a Cetăţii pentru a-şi crea facilităţi  necesare clasificării de 5 stele a ansamblului Hotel Medieval, care, pe siteul oficial, are ca limite de amplasare zona denumită „Traseul celor Trei Fortificaţii”.

sursa: Wall-Street.ro

surse foto: ansamblularhitecturalhotelmedieval.ro, alba24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

18 Comentarii

18 Comentarii

  1. toma

    joi, 14.04.2011 at 06:14

    Incet, incet aflam si adevaratele motive pentru care trebuiesc taiati copacii din parcul de la Universitate si de pe strazile invecinate. Chit ca si primaria, in perspectiva, se va muta in locatia Palatului Princiar dupa reabilitare si renovare. Oare mai au credibilitate informatiile comunicate de primarie ?
    Eu, cred, ca ar trebui interzisa complet, circulatia auto in incinta cetatii, iar obiectivele turistice sa fie vizitate la picior. Astfel istoria se vede mai bine iar cladirile sint ferite de poluare, cel mai mare dusman al istoriei.

    • Ciprian

      joi, 14.04.2011 at 16:20

      Pai barierele pentru ce credeti ca sunt acolo? Cetatea se va inchide traficului.Vor putea intra doar vehicole pt aprovizionare, localnicii din perimetru si autospecialele de urgenta.

      • sa mori tu

        vineri, 15.04.2011 at 13:03

        Mai, stiam ca esti nesimtit dar nu stiam si ca esti prost…..asta daca ai crezut intra=devar ce ai scris. Crezi ca alaiurile de nunta de la hotel medival or sa se opreasca la bariere? si crezi ca or sa functioneze barierele mai mult de o luna? eti chiar dus cu pluta liviule

  2. arhimede

    joi, 14.04.2011 at 06:46

    cladirea manutantei si toata zona din cetate (INCLUSIV POARTA A III-A) care apare in fotografie este inchiriata nelegal de Corint de la primarie pentru 800 eur/luna. In plus, sumele „platite” de corint pentru constrctia hotelului provin din afaceri cu primaria in care corintul este favorizat evident. Oare cu cine face Hava banking?

  3. arhimede

    joi, 14.04.2011 at 08:34

    vad ca daca scriem ca firma corint a inchiriat un sfert de cetate pentru 800 eur nu bagati comentariul, il cenzurati. Si la fel faceti si daca spunem ca toti banii cistigati de corint sant cistigati din afaceri cu primaria, multe afaceri chiar dubioase

    • Ciprian

      joi, 14.04.2011 at 16:14

      Informati eronat in mod intentionat. Sunt spatii in incinta cetatii care au fost inchiriate cu 800eur/luna dar asta inseamna ca un cumul de spatii ajunge la sume mult mai mari.

      • drasov

        vineri, 15.04.2011 at 13:06

        Dezinformezi in mod grosolan. Uita-te pe site-ul primariei, cauta contractul si vezi ca este vorba de 800 eur lunar PENTRU TOT. Degeaba faci pe desteptul, esti doar o sluga lipsita de caracter. esti in stare sa minti pentru Sabau si Hava. Pupincurismul cere sacrificii. Si adminul sa faca bine sa nu mai cenzureze postarile atita timp cit el insusi este sluga a lui Hava

        • moderatorul de serviciu

          vineri, 15.04.2011 at 22:36

          @drasov. ce zici tu ca am cenzurat? ce sluga? a cui sluga? baiete, ai o problema . Treci pe la un psiholog sa iti faca un test

  4. mata hari

    joi, 14.04.2011 at 09:13

    Unul dintre motivele taierii parcului si a castanilor este obtinerea de locuri de parcare pentru alaiurile de nunta de la hotel medieval.Probabil cel mai important este acesta. Sabau vrea sa cistige bani din nunti…hoitelul nu ii va aduce multi bani decit daca face nunti……….deci simbata si duminica, dragi albaiulieni , evitati centrul cetatii .va fi plin de nuntasi, claxoane si alai de lautari

    • Dan Agrisan

      joi, 14.04.2011 at 16:30

      Din cate mai stiu si eu nu e chiar asa de importanta afacerea cu nuntile, n-as specula atat de mult. S-ar putea, insa, sa aiba legatura cu gradul minim de ocupare de 50% si, de aici, cu locurile de parcare. E doar o presupunere.

  5. dan

    joi, 14.04.2011 at 10:47

    acum se afla motivul de care taiat parcul face parcare hava pt hotel si renoveaza si strada mihai viteazu sa fie frumos drumul catre hotel si cu concesionarea pe un pret de 800 daca este adevarut este posibil ca are si el o parte acolo SI HAVA SATI FIE RUSINE PT CEA CE FACI cetatea este a albaiulienilor nu a lui corint

    • Ciprian

      joi, 14.04.2011 at 16:15

      unde ai vazut planuri de o parcare in locul parcului Custozza???

  6. DAN LUNGU

    joi, 14.04.2011 at 16:16

    Dragă Alexandra Buciuman,
    În calitate de autor al acestui articol te rog ca pe viitor să citezi exact sursa informaţii. Acesta este un „articol de autor” apărut în wall-street.ro în 28 martie 2011 însă preluat de pe MEDIAFAX. În articolul celor de la wall-street.ro este citată de mai multe ori sursa dar cred că în fuga după o ştire senzaţională v-a scăpat acest lucru.
    Chiar dacă nu sunt cel mai bun prieten al celor de la Grup Corint trebuie să recunosc că acest articol nu face parte din strategia lor de promovare ci este doar o informaţie pe care am avut-o şi apoi am fructificat-o.
    În speranţa că nu v-am supărat cu mesajul meu şi pe viitor veţi cita corect sursele vă salut cu prieteni.
    Dan Lungu (corespondentul Agenţiei de PRESĂ MEDIAFAX în judeţul Alba)
    PS linkul cu articolul complet este:
    https://www.wall-street.ro/articol/Turism/101292/Hotel-medieval-de-5-stele-de-4-mil-euro-in-Alba-Iulia.html

  7. ionel

    joi, 14.04.2011 at 17:00

    Mi se pare o chestie foarte buna faptul ca se deschide acest hotel de 5 stele, de altfel si singurul din oras, ce nelamurire am eu este referitoare la faptul ca nu am vazut pe nici un site de joburi sau in ziarele locale anunturi de angajare pentru acest hotel. Din cunostintele mele personalul pentru un hotel de 5 stele se ridica la 50-60 de persoane . Ar fi interesat de stiut cum se fac angajarile…Probabil ca pe la ceva sediu de partid…

  8. incomod

    joi, 14.04.2011 at 23:11

    Au venit moldovenii gen Sabau sa faca afaceri in Alba, pe langa mocani duium, asa ca fraierilor albanezi nu mai plangeti , ve meritati soarta, pupati-i in dos pe papagalii care fac averi pe spatele vostru, felicitari Hava pt ca-i fraieresti pe toti….apropo , cum de isi face publicitate hotelul privat cu pozele din cetatea orasului? who the fuck is Alice?

  9. Colorado Spring

    sâmbătă, 16.04.2011 at 11:31

    @sa mori tu, curajosule, de ce ataci la persoana cu un nume fals? *************************
    @drasov, incercarea ta de discreditare e penibila. Ti se potriveste proverbul: „Daca esti prost cand esti mic, cand esti mare numa te joci”.

  10. Bravo

    marți, 20.12.2011 at 09:03

    Puteti comenta ce vreti, nu tin partea nimanui ci ma bucur ca avem si noi primul hotel de 5 stele. Am intrat si noi in orasele civilizate. Acum poti sa te astepti si la oameni importanti, vedete sau cum vreti sa le numiti, vizitatori de seama in Alba Iulia. Nu comentez cine si ce ci rezultatul pt. mine e important: HOTEL de 5***** .
    Ma bucur! Bravo!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax