Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Investiție uriașă în Alba Iulia. Un om de afaceri din Sebeș ridică un cartier, în zona Bazinului Olimpic

Publicat

În zona Bazinului Olimpic din municipiul Alba Iulia ar urma să se construiască peste 470 de apartamente. Investiția imobiliară de milioane de euro va cuprinde 16 clădiri, cu 6, respectiv 8 etaje, amplasate pe un teren de peste 28.000 de mp.

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat, în ședința de joi, 22 martie, avizarea documentației „PUZ – reglementare zonă locuințe colective – Ansamblul urban <Centenar 1>, Alba Iulia, str. Vasile Alecsandri”, propusă de Atol Imo SRL, o firmă care are sediul în Sebeș și care are ca și principali acționari membri ai familiei Istrate. Antreprenorul Ioan Istrate este cel care a pus pe picioare cel mai mare producător de înghețată din România, Alpin 57 Lux.

Potrivit raportului de specialitate se propune construirea a două tipuri de clădiri, având regim de înălțime P+5+R (3 clădiri) și P+7+R (11 clădiri). Se estimează un număr total de 473 de apartamente și un număr de 494 de locuri de parcare, din care 138 subterane.

Accesul auto se va realiza din străzile Vasile Alecsandri, Alcala de Henares și din strada Centenar (propusă prin PUZ).

Folosința actuală a imobilului este teren arabil. Imobilul este inclus pe listele monumentelor istorice – sit arheologic de categoria A, așezare civilă din preajma castrului roman din sec. II – IV, p. Chr. epoca romană.

Construcțiile din noul cartier ar urma să delimiteze, pe două laturi, zona propusă pentru realizarea bazei de agrement din spatele Bazinului Olimpic. Ștrandul de la Alba Iulia va rămâne însă, și în acest an, doar pe hârtie, din lipsa banilor.

Citește și Baza de agrement de la Alba Iulia rămâne pe hârtie. Primăria nu are, nici în acest an, bani să facă ștrandul

Citește și HAVALAND la Alba Iulia: Sute de mii de euro plătiți pe ȘTRANDURI FANTOMĂ. Proiecte mutate după „poftele” primarului

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    vineri, 16.03.2018 at 20:46

    Oare cine or fi cei patru actionari ai firmei infiintata in august 2017 ?

  2. adolf

    duminică, 18.03.2018 at 20:07

    si cine o sa cumpere? in Alba Iulia nu sunt locuri de munca bine platite iar bancile nu accepta rata pe 100 de ani…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax