Connect with us
Publicitate

CUGIR

INVESTIȚIILE ANULUI 2020, la Cugir: PROIECTE de 28 milioane de euro, demarate în acest an. LISTA


Publicat

În orașul Cugir vor demara în acest an investiții de peste 133 milioane de lei (aproximativ 28 milioane de euro). Proiectele vizează, printre altele, implementarea unui sistem de transport public ecologic, eficientizarea sistemului de iluminat, modernizarea și reabilitarea infrastructurii medicale și școlare, reabilitarea unor străzi și dezvoltarea serviciilor sociale destinate persoanelor vârstnice. 

De asemenea, în orașul de la poalele Drăganei se vor finaliza în 2020 an proiecte de peste 34.000.000 de lei. Reprezentanții Primăriei Cugir au transmis, la o solicitare făcută de Alba24.ro, că acestea vizează modernizarea mai multor străzi, construirea și modernizarea unor drumuri forestiere, reparații la Grădinița și Creșa Prichindel și reabilitarea unui bloc de garsoniere.

Investițiile de peste 100.000 euro care vor fi demarate în 2020, la Cugir:

Obiectivul investiției – valoarea investiției – termen de finalizare

 • Reducerea emisiilor de carbon în orașul Cugir bazat pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă – 57.217.241,47 lei – aprilie 2022

Citește și Peste 10 milioane de euro pentru dezvoltarea transportului ecologic, la Aiud. Autobuze electrice, stații și alte investiții

 • Eficientizarea sistemului de iluminat public în UAT Cugir – 16.421.385,34 lei – 2021
 • Creșterea eficienței energetice în clădirea publică secția Maternitate – 13.895.334,41 lei – 2021
 • Modernizare ambulatoriu Cugir prin achiziție de dotări – 12.798.261,88 lei – 2020
 • Modernizare străzi: Plevnei, Oituz, Morilor, Zăvoiului și Deal (întocmire PT+Lucrări) – 7.162.626,89 lei – 2022
 • Reabilitare Cămin Colegiu Tehnic I. D. Lăzărescu Cugir – 5.906.639 lei –
 • Modernizare drum forestier Valea Dăii – Cugir (întocmire PT+lucrări) – 4.506.538,84 lei – 2021
 • Alee pietonală și pistă bicicliști Waserline (întocmire PT+lucrări) – 3.650.000,00 lei – 2022
 • Reabilitare, modernizare echipare infrastructură educațională pentru învățământul preșcolar la Sc. Iosif Pervain Cugir – 2.866.374,54 – 2021
 • Dezvoltarea serviciilor sociale destinate persoanelor vârstnice din UAT Cugir (lucrări) – 2.559.638.9 lei – 2021
 • Viabilizare teren pentru construire locuințe pentru tineri destinate închirierii, str. 1 Decembrie 1918, nr. 18 – Cugir (întocmire PT+Lucrări) – 2.468.004,14 lei – 2020
 • Reabilitare, modernizare echipare infrastructură educațională pentru învățământul preșcolar la Sc. Gimnazială Singidava Cugir – 1.955.616,72 lei – 2021
 • Reabilitare Sala de sport Liceul Teoretic David Prodan – 1.038.445 lei – 2020

Citește și Sala de sport a Colegiului Național „David Prodan” din Cugir va fi modernizată. Licitație pentru servicii de proiectare

 • Procurare incinte controlate pentru colectare gunoi menajer – 723.531,90 lei – 2020

Investițiile aflate în derulare la Cugir, preconizate a se finaliza în anul 2020:

Obiectivul investiției – valoarea investiției

 • Dezvoltarea infrastructurii rutiere în loc. Vinerea – oraș Cugir – 10.075.049,23 lei
 • Reparație capitală grădiniță și creșă Prichindel – 4.763.930,182 lei
 • Modernizare străzi: Surianu, Dealului, Merilor, Tractoristului – 4.148.961,63 lei
 • Construire, modernizare drumuri forestiere – 13.851.665,31 lei
 • Reabilitare și modernizare bloc garsoniere str. George Coșbuc, nr.8 – 1.349.994 lei

Alba24 vă prezintă proiectele pe care administrația locală din fiecare oraș al județului le va dezvolta în 2020. Ne-am oprit asupra proiectelor mai mari de 100.000 de euro care vor încep, se finalizează sau se vor afla în derulare.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

„Normă de amenzi și avertismente impusă polițiștilor”. Documentul, prezentat de Sindicatul Europol

Publicat

politist amenda 2

Reprezentanții Sindicatului Europol atrag atenția asupra unei „norme de amenzi impusă polițiștilor”. Sindicaliștii din MAI au publicat, pe pagina oficială de Facebook, o adresă a conducerii IGPR trimisă în teritoriu. Prin aceasta, polițiștilor li se impune să raporteze zilnic, până la ora 23.00, numărul de contravenții aplicate, defalcat, amenzi / avertismente.

Sindicatul Europol consideră că documentul „emis de la nivelul Poliției Române dă startul <vânătorii de amenzi>”.

„Polițiștilor li se impune să raporteze zilnic, până la ora 23.00, numărul de contravenții aplicate, defalcat, amenzi/ avertismente. Este pentru prima dată când există un asemenea interes vădit din partea MAI pentru amenzile aplicate de polițiști”, spun sindicaliștii.

Este pentru prima dată când se induce în subconștientul polițiștilor că numărul de amenzi aplicate este un „indicator” de performanță.

„Condamnăm ferm aceste acțiuni de intimidare la adresa polițiștilor care au scopul de a-i obliga să aplice amenzi populației. Ne punem speranța că polițiștii nu vor accepta această „normă”, iar în situația unor presiuni din parte șefilor, vom interveni prompt!”, se mai arată în mesajul postat de Sindicatul Europol pe Facebook.

Documentul prezentat este semnat de directorul Centrului Operaţional din Inspectoratul General al Poliţiei Române, comisar-șef Răducu Adrian Stoichici.

Nu e prima oară când sindicatul sugerează existența unui „plan de amenzi”. În octombrie 2020 a acuzat că la Tulcea există un „plan de amenzi” în pandemie.

Sindicaliștii au transmis că mesajul șefilor din IPJ Tulcea este unul clar pentru oamenii legii care nu vor să aplice amenzi: „Vor plăti cu capul”.

sursa: Facebook – Sindicatul Europol

Citeste mai mult
Publicitate

ABRUD

Mașinile cu probleme tehnice, vânate de polițiști și angajați ai RAR, la Abrud. 6 certificate de înmatriculare, reținute

Publicat

Poliţiştii din Abrud, împreună cu reprezentanții RAR, au organizat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere provocate de starea tehnică necorespunzătoare a autovehiculelor. Au fost depistate 12 autoturisme care prezentau defecțiuni.

La data de 24 februarie 2021, poliţişti din Abrud, împreună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român – Alba, au organizat, pe raza orașului Abrud, o acţiune pentru depistarea şoferilor care conduc, pe drumurile publice, autoturisme care nu îndeplinesc condiţiile tehnice pentru circulaţia în condiţii de siguranţă.

Cu ocazia acțiunii, polițiștii au aplicat 17 sancțiuni contravenționale, din care 12 pentru defecțiuni tehnice și 5 pentru alte abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

Au fost reținute 6 certificate de înmatriculare.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Localuri din Alba Iulia, amendate pentru că serveau clienți în interior. Peste 100 de sancțiuni în județ, ultimele 24 de ore

Publicat

Mai multe firme care administrează localuri publice din Alba Iulia au fost amendate, după ce echipe mixte de control au găsit clienți care erau serviți în interiorul spațiilor, în condițiile în care municipiul se află în scenariul roșu, iar acest lucru este interzis. Au fost date 4 amenzi în valoare de 2000 de lei fiecare.

În total, în ultimele 24 de ore, în județ au fost controlate 110 firme și persoane fizice autorizate și legitimate 2.522 de persoane.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acțiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid-19.

Potrivit IPJ Alba, în ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat 242 de polițiști și polițiști locali, alături de jandarmi, lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Au fost controlate 110 societăți comerciale/ persoane fizice autorizate și 67 de mijloace de transport, din care 59 de mijloace de transport în comun.

Au fost legitimate 2.522 de persoane și au fost făcute verificări la 180 de obiective de interes precum restaurante, fastfood-uri,  hoteluri, pensiuni, cabane și alte spații de cazare.

Echipele de control au depistat și sancționat 142 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, două care nu au respectat interdicțiilor privind deplasarea și una care nu a respectat condițiile privind carantinarea. Patru operatori economici au fost sancționați pentru organizarea de activități în spațiul public închis pentru care au fost instituite restricții.

Cu ocazia unei acțiuni cu efective suplimentare organizată în municipiul Alba Iulia, au fost legitimate 388 de persoane, verificate 197 de autovehicule, din care 42 de mijloace de transport în comun și au fost verificate 61 de societăți comerciale.

Au fost aplicate 107 sancțiuni, din care 65 pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară.

Cu ocazia verificărilor efectuate la societățile comerciale, echipele de control au constatat faptul că în interiorul a 4 localuri publice erau serviți clienți, în ciuda faptului că acest lucru este interzis în municipiul Alba Iulia, care se află în scenariu roșu din cauza ratei de transmitere a coronavirusului.

Față de societățile comerciale a fost luată măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, fiecare, iar administratorii acestora au fost atenționați în legătură cu obligațiile pe care le au pentru respectarea normelor de prevenire a răspândirii noului coronovirus.

Poliția Alba reamintește: ”Obiectivul acțiunilor desfășurate este de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19. Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte regulile, să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască și să nu se expună la riscuri.

Este interzisă desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise si/sau deschise, publice și/sau private”.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Farmaciile ar putea deveni centre de testare și vaccinare anti-COVID. Propunerile făcute de Nelu Tătaru

Publicat

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, propune ca pe viitor românii să se poată testa pentru COVID-19 în farmacii și, de asemenea, ca farmaciile să devină centre de vaccinare, cum se întâmplă în alte țări.

Propunerea fostului ministru, care acum este președintele Comisiei pentru sănătate și familie din Camrea Deputaților, a venit în urma unei întâlniri cu Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România și Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România.

„Un alt subiect de interes venit ca o propunere a fost și posibilitatea populației de a se testa în cadrul farmaciilor, cum de altfel s-a și întâmplat în anumite state din UE, precum Italia. În acest mod, cei care decid să se testeze, indiferent dacă sunt simptomatici sau asimptomatici, ar avea siguranța unui test efectuat corect, fără eroarea care poate apărea prin testarea proprie la domiciliu.

Nu putem exclude nicio discuție prin care, în viitorul apropiat, farmaciile să poată avea acces la vaccinarea populației”, a scris Nelu Tătaru pe Facebook, după întâlnirea cu cele două asociații.

Medicamente duse acasă pentru bolnavii cronici

Nelu Tătaru a mai discutat despre posibilitatea ca farmaciile să ducă acasă medicamente bolnavilor cronici și celor care nu se pot deplasa și care, de multe ori, își procură tratamentul necesar cu întârziere.

„Am abordat un subiect extrem de important și semnalat tot mai des: dorința de a fi distribuite medicamente la domiciliu persoanelor bolnave cronic sau aflate în incapacitatea de a se deplasa pentru a-și achiziționa medicamentația. Aceste persoane sunt nevoite, în prezent, să recurgă la metode proprii pentru a avea acces la tratament. Din cauza lipsei de distribuire la domiciliu, de multe ori, această categorie vulnerabilă primește medicamentația cu întârziere sau nepăstrată în condiții optime la transport”, a mai menționat fostul ministru.

sursa: Facebook

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate