Cugir
Sala de sport a Colegiului Național „David Prodan” din Cugir va fi modernizată. Licitație pentru servicii de proiectare
Sala de sport a Colegiului Național „David Prodan” din Cugir va fi în curând modernizată. Conducerea instituției de învățământ a lansat recent o licitație pentru achiziția de servicii de proiectare tehnică. Prin proiect se urmărește, printre altele, modernizarea finisajelor interioare ale sălii de gimnastică, înlocuirea centralei termice, a instalațiilor electrice și echiparea clădirii cu dotările necesare unei bune desfășurări a activității de sport.
Colegiul Național „David Prodan” din Cugir a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație privind achiziția de servicii de proiectare tehnică aferente obiectivul de investiții „Reabilitare sală de gimnastică”. Valoarea totală estimată este de 10.900 lei.
Citește și Cel mai prestigios liceu din Cugir și-a recâștigat în instanță titlul de ”Colegiu Național”. A obținut anularea unui ordin al ME
Obiectivul specific al investiţiei constă în reabilitarea interioară a sălii de gimnastică (corpul C2). Potrivit caietului de sarcini, clădirea a mai trecut printr-o etapă de modernizare. Această etapă a avut ca obiectiv realizarea șarpantei, a sistemului de colectare a apelor pluviale și schimbarea finisajelor și a
tâmplăriei în vestiarele de elevi și grupurile sanitare aferente.
Principalul obiectiv acestui contract de servicii este de a analiza principalele caracteristici şi indicatori tehnici, financiari şi economici ai investiţiei care asigură o utilizare eficientă şi raţională a capitalului şi resurselor pentru satisfacerea nevoilor de reabilitare a clădirii studiate prin:
- modernizarea finisajelor interioare în: sala de sport, vestiar profesori și centrala termică;
- modernizarea tâmplăriilor interioare și exterioare în: sala de sport, vestiar profesori și centrala termică;
- înlocuirea integrală a instalațiilor electrice conform unui proiect tehnic elaborat în 2018;
- înlocuirea centralei termice și a corpurilor de încălzire în sala de sport;
- echiparea clădirii cu dotări necesare unei bune desfășurări a activității de sport;
- accesibilizarea clădirii pentru utilizatori cu handicap locomotor;
- crearea unui acces auto la fațada sudică a clădirii pentru autospecialele de pompieri.
În ce privește clădirea analizată, elementele de construcţie structurale (cadrele de beton armat, fundațiile, pereții de zidărie și elementele de confinare a diafragmelor) sunt bine executate și conservate, însă situația diferă în cazul finisajelor interioare, afectate de uzură fizică și morală concretizată prin tencuielile local desprinse de stratul suport/cojite, cu zugrăveli pătate.
Instalatiile electrice interioare sunt depășite ca durată de viață, neconforme normativelor în vigoare, astfel nu asigură: siguranța în exploatare, siguranța la foc, igiena și sănătatea utilizatorilor dar nici protecția mediului, respectiv nu corespund necesitățiilor de utilizare contemporane.
Corpurile de încălzire existente în sala de sport sunt uzate fizic și moral, respectiv deranjează activitățile din sală prin poziția lor, iar utilajul pentru prepararea agentului termic în clădire este un cazan de pardoseală pe combustibil gazos cu ardere normală, cu puterea de 120kW, care datează din anul 2002 și prezintă urme de uzură și randament scăzut. Totodată, acesta nu beneficiază de o automatizare minimă care să permită un control de bază al temperaturii ambientale
din spațiile deservite.
Costurile estimate pentru realizarea investiției, cu luarea în considerare a costurilor unor investiții similare, sunt de 1.038.445,08 lei, cu TVA.
Urmăriți Alba24.ro și pe Google News