Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Lazăr (ALDE Alba) despre problema Monumentului Marii Uniri: ”Fiecare aruncă pisica moartă în curtea celuilalt”

Publicat

Ioan Lazar

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a declarat că este îngrijorat de problema Monumentului Unirii și consideră că modul în care decurg evenimentele este un șantaj la adresa desfășurării Zilelor Naționale a României. Mai mult, Lazăr declară că fiecare aruncă „pisica moartă” în curtea celuilalt și situația rămâne incertă.

”Până acum trăgeam speranțe ca Monumentul Unirii să fie finalizat până la de 1 Decembrie, am spus întodeauna că sunt optimist și că 100% această lucrare va fi terminată.

Astăzi nu mai sunt atât de sigur de acest lucru, după semnalul de alarmă tras de Buculei (Mihai Buculei – n.r.), arhitectul monumentului. Dânsul se arată tare îngrijorat”, spune Lazăr.

CITEȘTE ȘI: ACUZAȚII GRAVE ale sculptorului Mihai Buculei, legate de (ne)realizarea Monumentului Unirii din Alba Iulia

„Eu consider, ALDE Alba consideră că modul în care decurg aceste evenimente, sunt un şantaj la adresa desfășurărilor Zilelor Naționale a României.

Fiecare aruncă pisica moartă în curtea celuilalt, Buculei acuză constructorul și administrația locală, constructorul tace, iar Primăria este mai puțin acuzată, dar scoate capul și acuză anteprenorul principal, pe Buculei”, completează Ioan Lazăr.

Acesta crede că adevărul este undeva la mijloc: „chiar dacă lucrările și proiectul a fost date cu întarziere, atât constructorul și administrația locală au încercat să tragă de timp, pentru a mai suge bani de la antreprenorul principal, de la Ministerul Culturii. Părerea mea este că cei doi constructori, mai ales constructorul din Alba încearcă să ia cât mai  mulți bani”.

Lazăr mai spune că „ar fi ceva lucrări neprevăzute și cer mai mulți bani, am înțeles că au încercat sau au făcut și o grevă pentru că nu și-au primit banii la timp. Dar aceste lucrări și majoritatea lucărilor sunt făcute cu firmele de casă ale primăriei, ale PD-ului”.

Politicianul susţine că „au fost n lucrări unde au primit bani foarte mulți, unde nu au trebuit, au lucrat cu materiale necorespunzătoare de foarte multe ori, au mărit dividendele, au făcut ce au vrut”.

CITEȘTE ȘI: Controversele legate de construcția Monumentului Marii Uniri. Reacția firmei ”Tobimar” la acuzațiile lui Buculei

„Instituțiile abilitate s-au sesizat sau nu s-au sesizat atunci, dar nu asta este scopul meu, de a verifica din urmă lucrările trecute.

Toată lumea cunoaște firmele de casă ale PD-ului, iar dacă acum este o situație extremă, trebuiau să se mobilizeze, nu trebuiau să recurgă la greve și la șantaj și cred că acum instituțiile abilitate, pe lângă a cerceta aceste lucrări, dacă nu vor fi terminate de 1 Decembrie, să răscolească din urmă și să vadă cum a gestionat Primăria Alba și Consiliul Județean lucrările cu firmele lor de casă.

Știu că acum doi ani, când s-a pus problema alocării, fostul meu coleg de partid și prieten, Florin Roman, a încercat să declanșeze o grevă a foamei. Acum cred că ar fi necesar ca domnul deputat Florin Roman, dar și ceilalți parlamentari, dacă nu o grevă a foamei, ar trebui să facă ceva pentru a nu ne face de rușine”, a mai declarat Lazăr.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 26.10.2018 at 16:47

    D-lul F. R. cam tot timpul a fost de rusine. Dar si-a ajuns scopul. Altii nu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax