Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Iohannis, Dragnea, Cioloș sau Tăriceanu. Lista posibililor candidaţi la alegerile prezidențiale din 2019

Publicat

Preşedintele Klaus Iohannis a devenit primul candidat oficial la prezidenţiale, după anunţul de la Sibiu, şi a deschis oficial campania pentru alegerile din 2019. Dacă pentru actualul şef al statului lucrurile sunt clare, are susţinerea fermă a PNL, pentru multe dintre partide tema prezidenţiabilului este departe de a se fi tranşat. PSD şi ALDE încă nu au decis dacă să aibă candidat comun, darămite cine să fie acesta. ALDE l-ar vrea pe Călin Popescu Tăriceanu, PSD pe Liviu Dragnea. Numai că niciunul nu a spus răspicat dacă intră în cursă. Nici la USR lucrurile nu sunt bătute în cuie. Vor candidat propriu, dar în acelaşi timp, din informaţiile noastre, aşteaptă şi un răspuns de la Dacian Cioloş în privinţa unei alianţe. Iată tabloul potenţialilor candidaţi, cu un an şi câteva luni înainte de marea confruntare.

Klaus Iohannis: Sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat de preşedinte al României.

Anunţul preşedintelui pune pe tapet, într-un moment politic fierbinte, tema centrală de anul viitor: Cadidaţii la prezidenţiale. Până acum, partidele au fost destul de reticente în a-şi arunca oamenii în luptă. Un lucru este cert. Klaus Iohannis are susţinerea necondiţionată a liberalilor. Dar, surpriză, nu şi pe cea a USR.

Dan Barna, preşedintele USR: USR a declarat, şi eu am declarat, de fiecare dată, din momentul alegerii mele, că USR va avea candidat la alegerile prezidenţiale!

Candidat propriu mai precis. Se pare că dacă USR va ajunge la o alianţă sau o fuziune cu Mişcarea România Împreună, candidatul comun ar putea fi Dacian Cioloş. Nici în tabăra puterii lucrurile nu sunt mai limpezi. Social-democraţii vor să îl împingă în luptă pe Liviu Dragnea, dar acesta ezită. Un alt nume vehiculat a fost cel al Gabrielei Firea, dar acesta a spus că nu va candida.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax