Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

IPJ Alba, explicații neclare în scandalul legat de subprefectul Rașcovici. Spor de studii superioare, pe post cu studii medii

Publicat

sediu ipj

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Alba au făcut noi precizări legate de situația subprefectului de Alba, Viorel Rașcovici, fost angajat al instituției, despre care există suspiciunea că, pe când era polițist, ar fi beneficiat timp de 11 ani de sporuri aferente studiilor superioare, deși el este ”absolventul” unei instituții de învățământ neacreditate. 

Actualul subprefect este în prezent pensionar MAI și a fost în trecut șef de post la Cergău.

Reprezentanții Poliției au revenit cu o informare neclară, care nu lămurește nici acum în baza căror documente a încasat Rașcovici aceste sporuri.

Reprezentanții IPJ Alba consideră că datele comunicate nu contravin, în nici un fel, celor comunicate anterior, însă nici nu neagă acordarea sporului respectiv.

Potrivit acestora, ”Sporul salarial în discuție este acordat agenților de poliție cu studii superioare corespunzătoare domeniilor de activitate și este aferent posturilor prevăzute cu studii medii” se arată în răspunsul primit.

”Nu a ocupat un post destinat persoanelor cu studii superioare”

Inițial, reprezentanții IPJ Alba au transmis oficial că Viorel Rașcovici a beneficiat de ”venituri salariale aferente unui post prevăzut cu studii medii” și că ”acesta nu a ocupat în cadrul unității vreun post destinat persoanelor cu studii superioare”.

În baza acestui răspuns, Alba24 a publicat un articol:

IPJ Alba face precizări în scandalul studiilor subprefectului Rașcovici: Nu a fost încadrat ca polițist cu studii superioare

Pentru că au existat suspiciuni cu privire la corectitudinea acestui răspuns, vineri dimineață, Alba24 a revenit cu o solicitare pe adresa IPJ Alba.

Solicitarea către IPJ Alba:

”Prin prezenta vă solicităm clarificări legate de răspunsul Nr. 196.310 din 10.03.2021 pe care ni l-ați transmis în urmă cu 2 zile la solicitarea privind perioada în care domnul Viorel Rașcovici (actual subprefect al județului Alba) a fost angajat al IPJ Alba și perioada în care a fost angajat pe un post cu studii superioare în cadrul instituției dumneavoastră și dacă a fost remunerat ca atare (ce sporuri a încasat în perioada respectivă).

În adresa respectivă ne-ați răspuns că:

”Persoana la care faceți referire a fost angajatul Inspectoratului de Poliție Județean Alba în perioada 1991 – 2016. Aceasta a ocupat funcții prevăzute cu studii medii, conform fișei postului (printre care și funcția de șef post care este funcție de conducere) și a beneficiat de venituri salariale aferente unui post prevăzut cu studii medii. Acesta nu a ocupat în cadrul unității vreun post destinat persoanelor cu studii superioare”.

Vă informăm că Alba24 a publicat un articol bazat pe răspunsul primit de la dumneavoastră.

Cu toate acestea, în spațiul public a apărut o adeverință emisă de instituția dumneavoastră, care arată contrariul.

Este vorba despre documentul cu nr. 58.361 din data de 02.07.2018, în care se arată că persoana în cauza a beneficiat de acest spor timp de 11 ani.

Vă solicităm clarificări legate de modul în care s-a formulat răspunsul către noi și de care este adevărul în această situație”.

Noile precizări ale Poliției:

”Datele pe care vi le-am comunicat în răspunsul nostru precedent sunt corecte. Persoana la care faceți referire a ocupat doar posturi prevăzute cu studii medii și a beneficiat de venituri salariale aferente unui post prevăzut cu studii medii.

Pentru ocuparea unei funcții de șef de post de poliție comunală nu sunt necesare studiile superioare.

Documentul la care faceți referire în actuala solicitare cuprinde date care nu contravin, în nici un fel, celor comunicate anterior de noi.

Sporul salarial în discuție este acordat agenților de poliție cu studii superioare corespunzătoare domeniilor de activitate și este aferent posturilor prevăzute cu studii medii”.

Rașcovici a fost numit în funcție la propunerea USR Alba, iar suspiciunile cu privire la studiile sale au apărut odată cu publicarea CV-ului său.

Citește și: Probleme în CV-ul subprefectului propus de USR în Alba. Rașcovici, fost polițist, a absolvit o ”universitate” închisă de ANPCDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    sâmbătă, 13.03.2021 at 15:48

    Ce va mirati. Tot un politist parlit fara studii a ajuns prim seretar al CJPartid Alba, ca mai apoi sa devina ministru de interne. La nivelul asta se pare ca studiile mai mult incurca decat ajuta. Nu poti ajunge la functii inalte daca ai studii, ca inseamna ca-i dai la o parte pe cei prosti ( adica lipitori de afise), si astia-s multi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

Primăria Alba Iulia a cumpărat grătare de grădină pentru zona de recreere Panoramic, aflată pe Dealul Mamut. Cât au costat

Publicat

pavilion, panoramic, mamut, restaurant, alba

Primăria Alba Iulia a cumpărat recent patru grătare de grădină tradiționale, pentru dotarea filigoriilor din zona de recreere Panoramic, aflată pe Dealul Mamut, în imediata vecinătate a Parcului Dendrologic. 

Achiziția a fost făcută prin cumpărare directă pe platforma SEAP, valoarea totală a celor patru grătare fiind de 940 de lei, fără TVA.

Fiecare grătar este realizat manual, din fier și tablă rezistentă de 2 mm grosime.

Grătarele de grădină au o dimensiune de 60 x 40 cm și dispun de picioare demontabile, din cornier.

Înălțimea cuvei este de 10 cm iar înălțimea totală a grătarului montat este de 59 cm.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

RAR poate verifica mașinile pe care românii intenționează să le cumpere. Care este procedura și de când se aplică

Publicat

Registrul Auto Român anunță că poate verifica, de joi, mașinile pe care românii intenționează să le cumpere.

Două din 10 mașini care se prezintă la Registrul Auto Român au probleme de identificare. De la cele mai simple, cum ar fi serii de motor ilizibile, lipsa codului de motor sau lipsa plăcuței producătorului, până la cele mai grave precum modificarea seriei de caroserie/șasiu.

O parte dintre aceste deficiențe reprezintă motive întemeiate de a refuza cumpărarea autovehiculului folosit. Neconformitățile legate de elementele de identificare pot determina respingerea definitivă a mașinii la RAR și blocarea acesteia, de regulă fără posibilitatea readmiterii în circulație.

Serviciul de verificări, la RAR Grivița. Activitatea urmează să fie extinsă și în țară

Începând de joi, la RAR Grivița, sediul central al instituției, oamenii pot merge cu autovehiculul pe care intenționează să îl cumpere pentru o verificare amănunțită.

Potrivit RAR, această activitate urmează să fie extinsă și în țară, la nivel regional.

RAR, consultant tehnic în materie de achiziții auto

„RAR dispune de expertiza necesară identificării situațiilor care pot face diferența atunci când scoateți banii din buzunar să vă luați o mașină. Inginerii RAR au văzut de-a lungul timpului cât de vulnerabili sunt clienții atunci când cumpără un autovehicul.

Pentru că nu au pregătirea de specialitate necesară, oamenii pot fi ușor păcăliți de cei care, cu rea credință, pun la bătaie mașini cu defecțiuni ascunse, cu kilometrajul măsluit sau, și mai grav, cu probleme de identificare. Acestea din urmă îi pot pune în situația nedorită de a cumpăra un autovehicul pe care să nu îl poată folosi”, anunță Registrul Auto Român, potrivit Mediafax.

„Ne asumăm rolul de consultant tehnic în materie de achiziții auto și considerăm că sfatul nostru poate cântări semnificativ la decizia de a cumpăra o mașină. Ca și cumpărător, dacă am de ales între două oferte similare din punct de vedere al prețului, una expertizată deja de RAR în vederea transferului de proprietate, iar cealaltă nu, în proporție de 99% o voi alege pe cea certificată de RAR.

Recomand tuturor cumpărătorilor să apeleze la verificarea mașinii la Registrul Auto Român înainte să o plătească”, declară Cristian Bucur, director tehnic RAR.

La RAR se pot evalua mașinile și din punct de vedere tehnic, ceea ce poate evidenția reparații neconforme la structura de rezistență sau, cu anumite condiționări, eventuale intervenții asupra indicatorului de kilometraj.

Pentru a beneficia de aceste servicii, programările se fac online, AICI sau la call center 021/9672.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

20 mai: Ziua mondială a albinelor. De ce sunt importante aceste mici ajutoare și de ce e vital să le protejăm

Publicat

Ziua mondială a albinelor este marcată anual la 20 mai cu scopul de a evidenţia importanţa albinelor pentru umanitate şi de a atrage atenţia asupra necesităţii protejării acestora, dar şi a altor polenizatoare.

Această zi a fost aleasă de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) în anul 2017, la propunerea Asociaţiei Apicultorilor din Republica Slovenia, iar data reprezintă ziua de naştere a lui Anton Jana (20 mai 1734 – 13 sept. 1773) considerat un pionier şi un expert important al apiculturii moderne.

Cu prilejul proclamării, directorul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), Carla Mucavi, sublinia: „Albinele joacă un rol crucial în creşterea randamentului culturilor şi promovarea siguranţei alimentare şi a alimentaţiei.

Fără ele, am putea pierde o varietate de produse alimentare, precum cartofi, piper, cafea, dovleci, morcovi, mere, migdale, roşii.

Ziua mondială a albinelor recunoaşte importanţa acestor mici ajutoare şi va creşte gradul de conştientizare a necesităţii protejării”, potrivit Agerpres.

Dispariţia albinelor ameninţă siguranţa alimentaţiei mondiale având în vedere că o treime din producţia agricolă la nivel mondial depinde de polenizare, realizată cu precădere de albine.

Albert Einstein obişnuia să spună că „atunci când albinele vor dispărea de pe suprafaţa Pământului, omul va mai avea doar patru ani de trăit”.

Studiile efectuate de ONU şi de Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii, arată că populaţiile de albine şi polenizatori sălbatici s-au restrâns drastic, în ultimii ani, ca o consecinţă a activităţii umane iraţionale: agricultura intensivă, utilizarea pe scară largă a pesticidelor, poluarea, schimbările climatice.

Decimarea populaţiilor de albine a determinat ţări ca Germania, Franţa, Italia, Marea Britanie sau China să emită norme de reglementare pentru restrângerea folosirii pesticidelor, una dintre principalele cauze ale dispariţiei albinelor.

sursa foto: arhivă

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ministerul Sănătății: Medicul de familie trebuie să fie primul profesionist din sistemul sanitar la care pacientul se îndreaptă

Publicat

Medicul de familie trebuie să fie primul profesionist din sistemul sanitar la care pacientul se îndreaptă pentru consult, îndrumare şi tratament, susţine Ministerul Sănătăţii, cu prilejul Zilei Internaţionale a medicului de familie.

Într-un mesaj transmis joi pe pagina de Facebook a instituţiei, Ministerul Sănătății afirmă că medicul de familie are o importanţă majoră în promovarea prevenţiei şi a unui stil de viaţă sănătos.

„Medicul de familie trebuie să fie primul profesionist din sistemul sanitar la care pacientul se îndreaptă pentru consult, îndrumare şi tratament. Rolul esenţial al cabinetului de medicină de familie este acela de a oferi asistenţă medicală. El are o importanţă majoră în promovarea prevenţiei şi a unui stil de viaţă sănătos.

Ministerul Sănătăţii apreciază activitatea medicilor de familie şi cunoaşte nevoile, dar şi responsabilităţile, acestui sector. În anul 2022, bugetul pentru medicina de familie a fost majorat cu 22 de procente”, susţine sursa citată.

MS aminteşte că în acest an medicii de familie au fost implicaţi în testarea gratuită a persoanelor pentru COVID-19.

Totodată, în conformitate cu noile politici sanitare, de la 1 iulie 2022 vaccinarea anti-COVID-19 va fi realizată numai în cabinetele medicilor de familie.

Conducerea Ministerului Sănătăţii afirmă că urmăreşte „un parteneriat solid” cu medicii de familie.

sursa: agerpres.ro, Ministerul Sănătății

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax