Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

IŞJ Alba: REZULTATELE finale, după contestaţii la CONCURSUL pentru ocuparea funcţiilor de directori la şcoli din judeţ

Publicat

sediu ISJ Alba

isj alba2Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a publicat lista cu rezultatele finale ale concursului derulat în perioada septembrie-noiembrie pentru ocuparea a 188 funcţii de conducere – 134 pentru directori şi 54 pentru directori adjuncţi – în unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţ.

Doar 103 funcţii au fost ocupate prin concurs. Unele nu au avut candidaţi, iar pentru altele persoanele prezentate la examen nu au promovat toate probele.

IŞJ Alba a înregistrat trei contestaţii: două depuse de Diana Aftenie, candidată pentru ambele funcţii de conducere de la Colegiul Naţional “I.M. Clain”, care a obţinut punctaj maxim la proba scrisă organizată la minister, dar nu a trecut proba interviului la IŞJ Alba; a treia a fost depusă de Constantin Groza, care a candidat pentru funcţia de director la Şcoala Gimnazială “Ovidiu Hulea” Aiud, respins tot la proba interviu.

Vezi şi Profesoara care a luat cel mai mare punctaj la proba scrisă din concursul pentru directori de școli, eliminată după ce i-a fost „analizat” CV-ul

Candidaţii care au promovat concursul, după rezultatele validate de minister, vor încheia contracte de management educaţional cu IŞJ Alba, respectiv de management financiar cu autorităţile locale. Celelalte funcţii vor fi ocupate în continuare, cel mai probabil, prin delegare în interesul învăţământului, de actualii directori.

Vă reamintim că au fost 150 de candidaţi înscrişi la concurs, unii dintre ei depunând dosare pentru mai multe posturi de conducere, din cele 188 scoase la concurs. Etapele de concurs au fost proba scrisă, apoi etapa de evaluare a CV-urilor şi interviul în faţa comisiei. Doar 131 de candidaţi din cei 150 înscrişi au trecut de proba scrisă.

Citește și CONCURSUL pentru directori de şcoli în Alba: 131 de candidaţi au trecut de proba scrisă şi intră în etapa a doua de selecţie. LISTA publicată de IŞJ

Apoi, în perioada 18 octombrie – 10 noiembrie, la IŞJ Alba s-au desfăşurat probele de evaluare a CV-ului şi interviul în faţa comisiei.

Vezi Rezultate finale concurs directori 2016

Potrivit MECŞ, conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, vineri, 16 decembrie 2016, rezultatele finale vor fi validate de consiliile de administrație ale inspectoratelor şcolare județene, iar cei 5.405 candidați promovați vor fi numiţi în funcţie pentru o perioadă de 4 ani, prin decizie a inspectorului școlar general. Aceștia vor încheia un contract de management administrativ-financiar cu președintele consiliului județean/ primarul general al municipiului București și un contract de management educațional cu inspectorul școlar general.

Contractele de management administrativ-financiar și contractele de management educațional se încheie pe o perioadă de 4 ani pentru persoanele care au mai mult de 4 ani până la împlinirea vârstei legale de pensionare. În situația în care există persoane care au mai puțin de 4 ani până la împlinirea vârstei legale de pensionare, documentele sus-menționate se încheie până la data îndeplinirii condițiilor legale de pensionare și pot fi prelungite prin act adițional pe perioada menținerii ca titular în funcția didactică peste vârsta de pensionare, în condițiile legii. Persoanele care au împlinit deja vârsta de pensionare vor semna contractele de management administrativ-financiar și contractele de management educațional pentru perioada în care-şi vor păstra statutul de titular în învăţământul preuniversitar.

Numirea în funcțiile de director și de director adjunct pentru unitățile de învățământ de stat, ca urmare a promovării concursului, se realizează prin decizie a inspectorului școlar general, în termen de cel mult 5 zile lucrătoare de la validarea rezultatelor concursului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax