Connect with us
Publicitate

Eveniment

CONCURSUL pentru directori de şcoli în Alba: 131 de candidaţi au trecut de proba scrisă şi intră în etapa a doua de selecţie. LISTA publicată de IŞJ

sediul ISJ Alba

Publicat

isj inspectorat scolar alba 1Doar 131 de candidaţi din cei 150 înscrişi la concursul organizat pentru posturi de directori de unităţi de învăţământ preuniversitar din Alba au trecut de proba scrisă şi intră în etapa a doua, ce presupune evaluarea CV-urilor şi interviul în faţa comisiei. În total, sunt 142 de dosare de candidatură, având în vedere că unii profesori vizează mai multe funcţii.

Potrivit inspectorului şcolar general adjunct Dan Cherecheş, de la IŞJ Alba, din cei 150 de candidaţi admişi după evaluarea dosarelor de înscriere, 149 s-au prezentat, miercuri, 12 octombrie, la centrul de examen de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”, pentru susţinerea probei scrise, iar doar 148 au participat şi la evaluarea probei. Au rămas în concurs 131 de profesori şi 142 de dosare, unii dintre ei concurând pentru mai multe posturi.

Astfel de cazuri sunt pentru funcţiile de conducere de la Colegiul Economic, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia sau Colegiul Naţional „Lucian Blaga” din Sebeş.

Vezi integral lista candidaţilor care vor participa, în perioada 18 octombrie – 10 noiembrie la evaluarea CV-ului şi interviul în faţa comisiei: Repartizare candidati Alba proba B si proba C concurs directori 2016

Potrivit inspectorului şcolar general IŞJ Alba, Marcela Dărămuş, în judeţul Alba sunt scoase la concurs 134 de funcţii de directori şi 54 pentru directori adjuncţi.

Reamintim că IŞJ Alba a făcut publică doar lista în actualizare a rezultatelor la proba scrisă, cu punctajele candidaţilor.

Vezi CONCURSUL pentru directori de şcoli în judeţul Alba: 148 de candidaţi au susţinut proba scrisă. REZULTATE după testul-grilă

În judeţul Alba, rata de promovare a fost de 88,5%, iar 11,48% (17 candidaţi) au picat testul grilă.

“La această primă probă, desfășurată în 53 de centre organizate la nivel național, au participat 7.758 de candidați, înregistrându-se o rată de prezență de peste 98%. Dintre aceștia, 7.197 de candidați au fost admiși în etapele următoare ale concursului, 1.143 de candidați au fost respinşi, 136 de candidați nu s-au prezentat, în timp ce alți 15 candidați s-au retras”, a transmis Ministerul Educaţiei, într-un comunicat.

Potrivit ministerului, rata de promovare la proba scrisă, la nivel naţional, este de 83,7%, cele mai mari rate de promovare înregistrându-se în județe precum Sălaj, Cluj, Covasna sau Brașov. Județul Ilfov se află în coada clasamentului, cu o rată de promovare de 68%.

Proba scrisă a vizat evaluarea aptitudinilor cognitive şi a competențelor manageriale ale candidaților și a constat în rezolvarea în maximum 120 de minute a testului-grilă cu 60 de întrebări.

Vezi şi CONCURSUL pentru directori de şcoli: Ce subiecte au primit candidaţii, la proba scrisă

Pentru fiecare probă de concurs punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a probei este de 35 de puncte. Sunt declarați „admiși” candidații care au realizat un punctaj de cel puțin 35 de puncte pentru fiecare probă și din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel puțin 105 puncte.

Urmează alte două probe: analiza CV-ului (realizată în plenul comisiei de concurs, în prezența candidatului, prin acordarea de puncte potrivit criteriilor și punctajelor prevăzute de metodologie şi pe baza documentelor din dosarul de înscriere care dovedesc cele afirmate în CV), respectiv un interviu în fața comisiei de concurs, în care se apreciază scrisoarea de intenție, calitatea și susținerea de către candidația ofertei manageriale și a unui plan operațional pentru un an, cu o durată de maximum 30 de minute, conform criteriilor și punctajelor din metodologie.

Toate probele sunt obligatorii și sunt monitorizate de observatorii desemnați de Ministerul Educației.

Este declarat „promovat” la concurs, candidatul „admis” care a obținut cel mai mare punctaj total. În cazul egalității de punctaj, este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba scrisă. Dacă și în această situație egalitatea se păstrează, pentru unitățile de învățământ cu filiera tehnologică, este declarat „promovat” candidatul care este de specialitate: inginer, economist, medic etc., după caz, iar la filiera vocațională, cel care are specialitatea corespunzătoare profilului predominant al unității de învățământ, iar pentru celelalte unități de învățământ este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de interviu. Dacă și în această situație egalitatea persistă, este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de evaluare a CV-ului.

Afişarea rezultatelor concursului este programată în data de 18 noiembrie, fiind urmată de o perioadă alocată depunerii contestaţiilor: 21-23 noiembrie.

Soluţionarea contestaţiior şi afişarea rezultatelor finale sunt prevăzute pentru intervalul 24 noiembrie – 9 decembrie 2016.

Ultima etapă a concursului – validarea în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar a rezultatelor finale și transmiterea acestora la minister – este programată în data de 16 decembrie  2016.

Vezi şi Concursul pentru directorii de şcoli. Toate informaţiile pentru candidaţi. Detalii de la Ministerul Educaţiei şi IŞJ Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate