Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bilanţ provizoriu după FURTUNĂ, în ALBA. Şase persoane rănite, peste 15.000 de oameni fără curent electric, zeci de copaci doborâţi, acoperişuri prăbuşite şi maşini avariate

Publicat

pagube dupa furtuna Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba a transmis primele date centralizate după furtuna puternică de duminică după-amiaza, din judeţ. Şase persoane au fost rănite, peste 15.000 de oameni au rămas fără curent electric şi au fost zeci de copaci doborâţi de vijelie, cel puţin 10 acoperişuri prăbuşite sau desprinse de pe blocuri (la Alba Iulia) şi mai multe maşini avariate.

Probabil cea mai puternică furtună din ultimii ani, care a durat doar aproximativ 15-20 de minute, a produs pagube importante la Alba Iulia. Cel puţin 10 acoperişuri au fost desprinse de vânt, unele dintre ele prăbuşindu-se peste maşini parcate şi avariindu-le.

În judeţ, au fost înregistrate şase cazuri în care persoane au fost rănite în timpul furtunii şi au avut nevoie de asistenţă medicală. Potrivit ISU Alba, una dintre ele a suferit o fractură, alta un traumatism toracic, iar patru cazuri au fost de plăgi şi escoriaţii.

Tot în judeţ, au fost afectate de vântul puternic 256 de posturi de transformare de la reţeaua electrică. Un număr de 15.162 de abonaţi au rămas fără curent.

La ora 20.15, nu mai erau drumuri naţionale cu circulaţie întreruptă, dar mai erau trei maşini blocate pe sectoare de drum forestier, în comunele Lupşa şi Bistra. De asemenea, mai era blocat DJ750 Gâra – dealu Ordâncuşii, din cauza copacilor căzuţi pe drum.

Vezi integral galerie foto şi detalii după furtuna puternică din Alba:

FOTO-VIDEO UPDATE: FURTUNĂ violentă în ALBA. Acoperişuri smulse de vântul puternic şi alte pagube, la Alba Iulia, Sebeş, Cugir

UPDATE: Zeci de turişti blocaţi la Gheţarul Scărişoara, în Apuseni, în urma furtunii puternice din judeţul Alba

UPDATE: Drumuri BLOCATE în Alba, din cauza copacilor prăbuşiţi pe carosabil, după furtună. InfoTrafic

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax