Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ITM Alba: Din iunie, controale la firmele din judeţ, pentru reducerea numărului de accidente de muncă

Publicat

itm alba

itm albaInspectoratul Teritorial de Muncă Alba a început o campanie menită să reducă producerea accidentelor de muncă în judeţ. Până în luna mai, vor fi derulate acţiuni de informare, iar din iunie încep controalele la firme.

Începând cu trimestrul al doilea al anului 2017, ITM Alba a demarat acţiunea din Programul cadru “Inspecţia privind verificarea măsurilor stabilite prin procesele verbale de cercetare a evenimentelor”.

Obiectivul general al acţiunii constă în creşterea gradului de conştientizare al angajaţilor şi totodată al lucrătorilor din unităţile care au înregistrat accidente de muncă în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă, pentru eliminarea, respectiv diminuarea accidentelor de muncă şi promovarea stării de bine la locul de muncă, cu consecinţe benefice în plan profesional şi social, precizează ITM Alba.

Campania cuprinde, până în luna mai, acţiuni de informare în unităţile care au înregistrat accidente de muncă în ultimii cinci ani, iar în perioada iunie-noiembrie vor fi acţiuni de control în teren, la sediile şi punctele de lucru ale angajatorilor.

Anul trecut, Alba se afla pe locul 12 în clasamentul judeţelor cu cele mai multe accidente de muncă. Au fost înregistrate 77 persoane rănite în accidente de muncă, iar două şi-au pierdut viaţa.

Vezi ACCIDENT de muncă MORTAL pe platforma Kronospan din Sebeş. Un bărbat de 48 de ani a murit STRIVIT de un utilaj de la secţia tocare PAL

Citeşte şi ACCIDENT de muncă MORTAL, la Valea Mică, lângă Zlatna. Un bărbat şi-a pierdut viaţa după ce a fost prins sub un mal de pământ

Vezi şi Alba, pe locul 12 în clasamentul ACCIDENTELOR de MUNCĂ. În ce sectoare au fost cele mai multe decese

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax