Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

JOI, PSD Alba Iulia organizează miting de protest în fața Primăriei și Consiliului Județean. Se tem de creşterea preţului la serviciile de salubrizare

Publicat

20151027_121113 După ce deșeurile din județul Alba nu mai pot fi depozitate la groapa gunoi de la Cristian, membrii PSD Alba atrag atenția asupra posibile creșteri „exorbitante” a prețului la serviciile de salubrizare. Totodată, PSD Alba Iulia va organiza  joi, 29 octombrie, un miting de protest, care se va desfășura în fața sediului Primăriei municipiului și ulterior al Consiliului Județean Alba.

În cadrul unei conferințe de presă organizate joi, la sediul PSD Alba, la care au participat consilierii locali Ovidiu Jidveian, Daniel Zdrânc, Bogdan Medrea, dar și consilierul județean Ioan Florea, a fost atrasă atenția asupra problemei deșeurilor cu care se confruntă municipiul Alba Iulia și județul Alba, după ce depozitul de la Cristian nu mai primește gunoiul din județ.

Citește și Ce se întâmplă cu deşeurile din Alba, după ce rampa de la Cristian nu mai primește gunoi din alte zone. Precizări de la primării

Membrii PSD au anunțat organizarea unui miting de protest, joi, 29 octombrie, care se va desfășura de la ora 9.00, în fața Primăriei municipiului Alba Iulia și ulterior a Consiliul Județean Alba. Se dorește protestarea împotriva creşterii nejustificate a preţului la gunoi şi a celor responsabili pentru amânarea începerii lucrărilor la groapa ecologică de la Galda de Jos. „În anul 2016 vom avea un preţ record pentru serviciile de salubrizare întrucât depozitul de la Galda de Jos nu va putea fi dat în folosinţă mai repede de mijlocul anului 2017”, spun membrii PSD Alba.

„Paradoxal vorbind, a ajuns prețul gunoaielor mai scump decât prețul griblurii. Totul se datorează incompetenței celor de la Consiliul Județean care timp de 11 ani nu au făcut nimic. Din ce am auzit, am înțeles că groapa de gunoi anunțată, care trebuia finalizată anul acesta, este finalizată în proporție de 20%”, a spus Ovidiu Jidveian.

Citește și Florin Roman: Consiliul Judeţean Alba nu este responsabil de situaţia privind depozitarea deşeurilor. Rampa de la Galda se deschide în 2016

Potrivit consilierului local Daniel Zdrînc, termenul avansat de Consiliul Județean Alba pentru finalizarea gropii de gunoi ecologice de la Galda de Jos, respectiv 2016, este nereal.

„Legat de groapa de gunoi de la Galda, termenul avansat de Consiliul Județean pentru 2016 este din punctul nostru de vedere nereal, având în vedere că după finalizarea lucrărilor urmează o licitație la nivel de Uniunea Europeană. Licitațiile de acest nivel durează, în medie, un an de zile, să nu mai punem la socoteală și posibilitatea să fie atacate, contestate și chiar anulate. Așa că termenul minim de deschidere a gropii de la Galda va fi 2017, probabil undeva la jumătatea anului, în cazul cel mai fericit”, a declarat Zdrânc.

Protrivi acestuia, anul viitor va exista o creștere însemnată a prețurilor pentru serviciile de salubrizare, respectiv o dublare a acestora.

„Dacă până acum, pentru cei 70 km până la Cristian, au crescut prețurile la salubrizare, în unele locuri s-au dublat sau chiar s-au triplat la nivelul județului. Acum, până la cel mai apropiat depozit, distanța va fi de 130 km, probabil va fi dublarea dublării. Noi considerăm că în 2016 vom avea prețuri exorbitante la gunoi. Toate aceste lucruri se datorează celor în măsură să rezolve această problemă, având în vedere că în 2012 am avut contractul semnat pentru groapa ecologică de la Galda. Suntem la finalul lui 2015 cu 20% din lucrări încheiate”, a mai spus Daniel Zdrânc.

Consilierul județean Ioan Florea a atras atenția că sunt deficiențe și în ceea ce privește sortarea gunoiului.

„Noi avem deficiențe și în zona sortării și pre-sortării. Probleme au mai fost și legate de locație […] Toate astea au produs întârzieri […] Cei care vor suferi că vom plimba gunoaiele prin toată țara nu vor fi alții decât cei care le produc, adică cetățenii”, a declarat Ioan Florea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gicu

    marți, 27.10.2015 at 15:09

    Bai cap mare si cine-i de vina ca licitatiile dureaza atat de mult? Nu vezi ca te contrazici singur? Voi sunteti la putere faceti miting la guvern sa schimbe lege sa numai dureze o licitatie un an!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax