Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Şedinţă a Consiliului Judeţean Alba, la Sala Unirii. Vezi subiectele de pe ordinea de zi


Publicat

Consilierii judeţeni din Alba s-au reunit, joi, 24 ianuarie, în şedinţă, de la ora 11.00, la Sala Unirii, cu 15 proiecte de hotărâri pe ordinea de zi. Printre acestea, s-a aflat confirmarea demisiei din postul de consilier judeţean a liderului PSD Alba, Ioan Dîrzu, care a avut la dispoziţie 15 zile pentru a opta pentru această calitate şi funcţia de deputat în Parlamentul României pe care a câştigat-o pe Colegiul Apuseni. În locul acestuia în componenţa CJ Alba este propus Petru Cristea, membru PNL. Astfel liberalii din Alba vor avea 7 consilieri județeni. Împreună cu cei ai PDL (cu care sunt aliați în CJ Alba) vor avea 22 consilieri, față de 9 consilieri opoziția (PSD – 6 consilieri și PP-DD – 3 consilieri).

Vasile Petru Cristea este repartizat la Comisia de specialitate – cooperare instituţională şi mediu de afaceri.

Vă prezentăm proiectul ordinii de zi:

1. Raportul Preşedintelui Consiliului Judeţean Alba, pe anul 2012 cu privire la modul de îndeplinire a atribuţiilor ce-i revin şi a hotărârilor Consiliului Judeţean.

2. Proiect de hotărâre privind constatarea încetării de drept a unui mandat de consilier judeţean.

3. Proiect de hotărâre privind validarea unui mandat de consilier judeţean.

4. Proiect de hotărâre privind modificarea componentei nominale a Comisiei de specialitate nr. 5 – Comisia cooperare interinstituţională şi mediu de afaceri.

5. Proiect de hotărâre privind respingerea plângerii prealabile formulată şi completată de S.C. „Livio Dario” SRL, prin care solicită revocarea parţială a Hotărârii Consiliului Judeţean Alba nr. 197/27 noiembrie 2012.

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării valorii de inventar a unor bunuri imobile, proprietate publică a Judeţului Alba, concesionate către S.C. APA-CTTA S.A., ca urmare a realizării unor lucrări de investiţii din Fondul de Întreţinere, Înlocuire, Dezvoltare.

7. Proiect de hotărâre privind încuviinţarea cererii adresate Consiliului Local al Municipiului Blaj pentru transmiterea unui bun imobil, din domeniul public al Municipiului Blaj şi din administrarea Consiliului Local al Municipiului Blaj, în domeniul public al Judeţului Alba şi în administrarea Consiliului Judeţean Alba.

8. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării valorii de inventar a unui bun imobil, proprietate publică a Judeţului Alba, aflat în administrarea Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud.

9. Proiect de hotărâre privind aprobarea Organigramei, a Statului de functii şi a Regulamentului de organizare şi funcţionare ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba.

10. Proiect de hotărâre privind desemnarea membrilor Comisiei de concurs şi a Comisiei de soluţionare a contestaţiilor pentru concursul de proiecte de management la Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare şi desfăşurare a evaluării managementului instituţiilor de cultură din subordinea Consiliului Judeţean Alba.

12. Proiect de hotărâre privind desemnarea membrilor comisiilor de evaluare şi de soluţionare a contestaţiilor la evaluarea managementului instituţiilor de cultură din subordinea Consiliului Judeţean Alba.

13. Proiect de hotărâre privind aprobarea Acordului de parteneriat cu Asociaţia Alba – Manche Impreună (AMI) pentru implementarea proiectului „CNE Reprezintă!”, finanţat prin Programul European „Tineret în Acţiune”.

14. Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de fezabilitate actualizat pentru Proiectul „Sistem de management integrat al deşeurilor în Judeţul Alba”, finanţat în cadrul Programului Operaţional Sectorial MEDIU.

15. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii nr. 223/2012 privind stabilirea preţurilor medii la principalele produse agricole pe baza carora se calculează veniturile din arendă în anul 2013.

Citește și Pe 24 ianuarie, românii sărbătoresc „Mica Unire”, primul pas spre România. Află prin câte peripeții au trecut strămoșii noștri pentru țarăȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Lazar

    miercuri, 23.01.2013 at 11:33

    Puneti in discutie va rugam si repartizarea locuintelor sociale

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

LIVE: Ceremonia de învestire a lui Joe Biden, noul președinte al SUA. Donald Trump a părăsit Casa Albă

Publicat

Cel de-al 46-lea președinte american, Joe Biden, a depus jurământul și este noul președinte al țării.

„Jur solemn să îndeplinesc cu bună credinţă funcţia de preşedinte al Statelor Unite şi să fac tot ce îmi stă în putinţă să păstrez, să protejez şi să apăr Constituţia Statelor Unite” a spus acesta. 

Donald Trump a părăsit capitala Washington și Casa Albă, plecând spre reședința din Florida. El a susținut un ultim discurs la Baza Andrews, unde a promis că se va întoarce ”într-o formă sau alta” și nu l-a menționat nici măcar o dată pe Joe Biden.

Noul președinte ales Joe Biden, a depus jurământul în cadrul ceremoniei de învestire organizate la Washington, devenind al 46-lea președinte al SUA.

Kamala Harris va deveni vicepreşedinte.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Din Caraibe și Bali, la Ciugud. Vloggerii de turism Cristi și Ralu au vizitat comuna, în drum spre bunicii de la Sebeș

Publicat

Cristi și Ralu, unii dintre cei mai cunoscuți vloggeri din România, au vizitat comuna Ciugud, în urmă cu doar câteva zile. 

Cei doi erau în zonă, în drum spre Sebeș, spre bunicii Ralucăi. ”Ne-a atras atenția un loc. Comuna Ciugud. Comuna aia despre care zice lumea că e comună europeană, că arată precum satele de prin Germania…” a spus Cristi.

Ce au descoperit la Ciugud, puteți vedea în filmul realizat de aceștia.

Cristi și Ralu sunt pasionați de călătorii și experiențe noi și au cutreierat cele mai exotice țări ale lumii.

Cei doi români sunt stabiliți în Spania de foarte mult timp și, la un moment dat au hotărât să abandoneze orice altă activitate și să își dea toți banii pe călătorii. Au fost cam peste tot: din Caraibe, Republica Dominicană sau Bali, până în capitalele europene sau în cele mai interesante locuri din România.

Așa a apărut și contul lor de youtube, unde își postează experiențele și sunt urmăriți de zeci de mii de oameni.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

STUDIU: Dacă poluarea aerului s-ar reduce, ar putea fi evitate 50.000 de decese premature pe an în Europa

Publicat

Peste 50.000 de decese pe an ar putea fi evitate în Europa prin reducerea poluării aerului la nivelurile recomandate de Organizația Mondială a Sănătății, potrivit unui studiu publicat miercuri, care solicită acţiuni rapide, informează AFP.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii  estimează că poluarea aerului ucide peste şapte milioane de persoane pe an la nivel mondial şi provoacă, de asemenea, boli dar şi absenteism de la locul de muncă.

Pragul recomandat de OMS pentru particulele fine PM2,5 este de 10 mg/m3 în medie pe an, iar pentru dioxidul de azot (NO2) de 40 mg/m3 în medie pe an.

Nocivitatea particulelor fine pentru sănătate este dovedită, în special în zonele urbane (mortalitate, boli cardiovasculare şi respiratorii, tulburări ale sarcinii şi ale dezvoltării fetale şi altele).

Studiul, publicat în revista Lancet Planetary Health, a calculat decesele premature legate de aceşti doi poluanţi în 1.000 de oraşe europene.

Respectarea recomandărilor OMS ar permite evitarea a 51.213 decese premature pe an, potrivit cercetătorilor.

Studiul arată că „numeroase oraşe nu fac încă suficient pentru a combate poluarea aerului”, a declarat Mark Nieuwenhuijsen de la Institutul pentru Sănătate Globală din Barcelona (ISGlobal).

Numărul deceselor asociate poluării aerului variază în funcţie de oraşe – localităţile situate în câmpia fluviului Pad, în Italia, cele din Polonia şi din Republica Cehă fiind în mod deosebit afectate. În schimb, capitala islandeză Reykjavik, oraşele Tromso din Norvegia, Umea din Suedia şi Oulu din Finlanda sunt mai puţin expuse.

În medie, 84 de procente din populaţia oraşelor sunt expuse la niveluri de PM 2,5 peste cele recomandate de OMS, iar 9 procente la niveluri prea mari de NO2.

Pentru Sasha Khomenko, care se numără printre autorii studiului, este important să fie puse în aplicare măsuri adaptate condiţiilor locale, date fiind variaţiile nivelurilor de poluare. Schimbările vizează traficul rutier, industria, aeroporturile şi porturile, dar şi încălzirea pe bază de lemn şi cărbune.

sursa: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Întreruperea tratamentului oncologic sau lipsa unui diagnostic la timp, mai grave decât Covid. Avertismentul specialiștilor

Publicat

Centre oncologice de renume, spitale și clinici private, societăți medicale și asociații de pacienți atrag atenția asupra riscurilor la care se expun pacienții oncologici prin întreruperea tratamentului sau dacă boala nu este diagnosticată la timp. 

Acestea au lansat o campanie de informare adresată tuturor persoanelor care pot ajunge să dezvolte cancer pulmonar, cancer de vezică urinară sau cancer de sân, precum și pacienților care suferă deja de aceste afecțiuni, dar se tem să meargă la tratament.

Circuite și proceduri speciale pentru diminuarea riscului de a contacta COVID-19

„Pentru pacienții oncologici, vizita la medic și tratamentul sunt vitale și nu trebuie amânate. Cu toate acestea, de la începutul pandemiei de COVID-19, mulți dintre pacienții deja diagnosticați au încetat să mai vină la tratament.

Înțeleg că pacienții se tem de riscul infectării cu COVID-19, însă riscul ca boala să progreseze crește considerabil în lipsa administrării tratamentului.

Îi asigur pe pacienți că noi, medicii, am luat toate măsurile necesare pentru diminuarea riscului de a contracta virusul, am creat circuite și proceduri speciale, astfel încât pacienții să se simtă și să fie în siguranță atunci când revin la tratament,” spune conf. dr. Lucia Stănculeanu, președinte Societatea Națională de Oncologie Medicală din România

Peste 3.000 de cazuri de cancer pulmonar nediagnosticate de la debutul pandemiei

„După estimările noastre și prin comparație cu anii precedenți, de la începutul pandemiei, deci în ultimul an de zile, peste 3,000 de cazuri de cancer pulmonar au trecut nedetectate.

Adică 3,000 de români suferă de acest tip agresiv de cancer și nu știu, deci nu fac tratamentul necesar pentru a stopa evoluția bolii! Profit de această ocazie pentru a face apel la românii care sesizează că apar simptome ale unor boli grave, să meargă la spital, să aibă curaj să se adreseze medicilor, astfel încât să poată depista afecțiunile serioase în stadii incipiente, când tratamentul poate da rezultate foarte bune”, spune Prof. dr. Tudor Ciuleanu.

Pentru aceasta a fost creeată platforma CdelaControl.ro unde pacienții cu cancer pulmonar, de vezică urinară sau de sân și familiile lor pot obține informații despre boală, de ce și cât de importantă este administrarea corectă și neîntreruptă a tratamentului, precum și o hartă interactivă a României, ce include lista completă de spitale și clinici unde se tratează afecţiunile oncologice în țară.

Toate informațiile sunt verificate de medici specialiști cu experiență în tratarea acestor afecțiuni.

Campania vizează cancerul de plămân, cancerul de vezică urinară și cancerul de sân, unele dintre cele mai frecvente tipuri de cancer cu care se confruntă românii.

În stadiile avansate ale cancerului pulmonar, din păcate, opțiunile de tratament sunt limitate. De aceea, este esențial ca pacienții să se adreseze medicului încă de la primele simptome respiratorii, oricât de minore ar fi acestea.

În plus, depistarea cancerului de vezică în fază incipientă crește de patru ori șansele de supraviețuire, iar diagnosticul precoce al cancerului de sân duce la o evoluție bună a bolii în peste 75% dintre cazuri.

Institute oncologice, spitale și clinici private, societăți medicale și asociații de pacienți fac impreună un apel la conștientizarea importanței de a trata și depista rapid cancerul, chiar și în timpul pandemiei

Pacienții oncologici sunt invitați să își învingă teama de COVID-19 și să se întoarcă la medic pentru a-și continua tratamentul, încrezători că spitalele și centrele oncologice respectă cu strictețe regulile de siguranță sanitară.

În plus, românii care sesizează că se confruntă cu simptomele unor boli grave trebuie să se adreseze de urgență medicilor, pentru a primi cât mai repede un diagnostic și să înceapă tratamentul corespunzător.

Aceste mesaje sunt susținute la unison de către partenerii campaniei ”E în regulă să-ți fie frică. Din frică ne protejăm”: Societatea Română de Radioterapie, Institutul Regional de Oncologie Iași, Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ioan Chiricuță” Cluj-Napoca, Societatea Națională de Oncologie Medicală România , Institutul Oncologic „Prof. Alexandru Trestioreanu” București, Institutul Clinic Fundeni, București, MedLife, Amethyst, Sanador, Regina Maria, Medisprof, Centrul de Oncologie „Sfântul Nectarie” Craiova, Asociația Onco Help, Spitalul Oncofort, Asociația Imunis, Asociația pentru prevenția și lupta împotriva cancerului Amazonia, Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România, se arată într-un comunicat trimis pe adresa redacției.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate