Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Judecătoarea Elena Poiană, acuzată de luare de mită, rămâne în arest preventiv. Decizie definitivă la Înalta Curte

Publicat

Elena Poiana retinuta DNA Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a păstrat decizia Curţii de Apel Alba Iulia, de arestare preventivă a judecătoarei Elena Poiană, fostă preşedintă a Judecătoriei Sfântu Gheorghe, acuzată de luare de mită. Contestaţia acesteia a fost respinsă de instanţă.

“Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpata Poiană Elena împotriva încheierii penale nr.1/JDL/2016 din camera de consiliu din data de 17 februarie 2016, pronunţată de Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Alba Iulia – Secţia Penală, privind măsura preventivă.

Respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpata Poiană Elena împotriva dispoziţiei de respingere a cererii de sesizare a Curţii Constituţionale cuprinsă în dispozitivul aceleiaşi încheieri. Obligă contestatoarea inculpată la plata sumei de 330 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 130 lei, reprezentând onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă”, este soluţia pe scurt la Înalta Curte, pronunţată în 24 februarie.

La momentul începerii anchetei de către DNA, Elena Poiană era preşedinta Judecătoriei Sfântu Gheorghe. Prin decizie a Consiliului Superior al Magistraturii, din 22 februarie, aceasta a fost suspendată din funcţia de conducere a instanţei menţionate.

Reamintim că propunerea DNA de arestare preventivă a judecătoarei a fost admisă în 17 februarie de Curtea de Apel Alba Iulia.

Judecătoarea Elena Poiană a fost reţinută de procurorii DNA Alba Iulia, în 16 februarie, după percheziţii derulate în trei judeţe.

Potrivit procurorilor, în 19 august 2015, Elena Poiană, atunci judecător în cadrul Tribunalului Harghita, “a pretins de la o persoană (denunțător în cauză) suma de 10.000 lei, pentru a dispune soluționarea favorabilă a contestației formulate de două persoane arestate preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, împotriva unei încheieri pronunțate de Judecătoria Miercurea Ciuc, hotărâre prin care judecătorul de cameră preliminară a respins solicitarea celor doi de revocare și înlocuire a măsurii arestării preventive”.

De asemenea, procurorii spun că “după ce s-a asigurat de disponibilitatea denunțătorului de a remite suma de bani, prin încheierea din data de 20 august 2015, judecătorul Poiană Elena a admis contestația respectivă pe care a desființat-o și a înlocuit măsura arestului preventiv cu măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile, dispunând totodată punerea de îndată în libertate a celor două persoane”.

Vezi şi FOTO: Preşedinta unei judecătorii, cu propunere de arestare preventivă la Curtea de Apel Alba Iulia. A fost reţinută de DNA, pentru luare de mită

Citeşte şi PERCHEZIŢII DNA Alba Iulia în trei judeţe, la o instituţie publică şi domicilii, într-un dosar cu fapte de corupţie comise în 2015

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax