Connect with us
Publicitate

Actualitate

Jumătate dintre angajaţii la nivel global vor să vină cel mult o zi pe săptămână la birou. Studiu

Publicat

Un nou sondaj efectuat de firma de consultanță EY dezvăluie că salarizarea rămâne o problemă de top pentru angajați în 2023, cu aproximativ 35% dintre aceștia care consideră acest aspect ca fiind principala lor preocupare.

În același timp, un număr semnificativ de angajați nu doresc să petreacă mai mult de o zi pe săptămână la birou.

Aceste constatări au fost publicate într-un studiu care scoate în evidență divergențele dintre așteptările și motivațiile angajaților și cele ale angajatorilor.

Conform sondajului EY, peste o treime (35%) dintre angajați consideră că ar putea să renunțe la locul de muncă în următoarele 12 luni.

Generația Z (38%) și Milenialii (37%) sunt categoriile de angajați cel mai predispuși să ia în considerare plecarea.

Divergențe semnificative între angajați și angajatori

Sondajul evidențiază o discrepanță notabilă între așteptările angajaților și cele ale angajatorilor.

În timp ce majoritatea angajatorilor (58%) cred că incertitudinea economică reduce probabilitatea ca angajații să demisioneze, doar 47% dintre angajați sunt de acord cu această perspectivă, iar 22% nu sunt de acord.

Această neconcordanță poate duce la subestimarea riscurilor și la o înțelegere insuficientă a dinamicii pieței muncii.

Salarizarea, în continuare pe primul loc pentru angajați

În ciuda preocupărilor angajaților legate de salariu, sondajul arată că angajatorii se concentrează mai mult pe atragerea de noi talente (37%) și pe păstrarea talentelor (34%).

Cu toate acestea, majoritatea angajatorilor (84%) consideră că oferirea de flexibilitate în programul de lucru va facilita recrutarea talentelor.

Cu toate acestea, doar 63% dintre angajați sunt de acord cu această perspectivă.

Preferințe pentru lucru de la birou și flexibilitate

Sondajul EY arată că aproximativ 47% dintre angajatori preferă ca angajații să lucreze de la birou timp de două-trei zile pe săptămână, în timp ce 50% dintre angajați sunt dispuși să vină la birou cel mult o zi pe săptămână.

Cu toate acestea, angajații doresc să beneficieze de activități la birou care favorizează interacțiunea socială (36%), colaborarea cu colegii (30%) și construirea și menținerea relațiilor (29%).

Divergențe privind noul mod de lucru

Raportul EY evidențiază un decalaj semnificativ între optimismul angajatorilor și cel al angajaților în ceea ce privește alinierea cu privire la noile modalități de lucru.

Deși 73% dintre angajatori consideră că conducerea lor este aliniată cu privire la noile modalități de lucru, doar 55% dintre angajați sunt de acord cu această afirmație.

Impactul inteligenței artificiale generative (GenAI)

Sondajul EY abordează și perspectivele asupra inteligenței artificiale generative (GenAI).

Aproximativ 48% dintre angajați cred că această tehnologie va îmbunătăți flexibilitatea la locul de muncă, în timp ce 84% dintre angajatori au afirmat că utilizează deja sau intenționează să utilizeze GenAI în următoarele 12 luni.

Cu toate acestea, doar 18% dintre companii au planuri de a oferi cursuri de formare pentru dezvoltarea competențelor în acest domeniu.

Studiul EY s-a desfășurat în perioada mai – iulie 2023 și a cuprins 18.625 de respondenți din 22 de țări și 25 de sectoare industriale. Această cercetare scoate în evidență aspecte esențiale pentru viitorul forței de muncă și dezvoltarea pieței muncii.

EY, una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, își continuă angajamentul de a furniza consultanță de calitate pentru companiile din întreaga lume.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate