Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

La APA CTTA Alba indemnizațiile șefilor curg… ca apa pe conductă. Prime de până la 16.000 de euro pentru ”realizarea planului de încasări”

Publicat

apa ctta alba 1 Salariile și indemnizațiile directorilor și a membrilor Consiliului de Administrație de la APA CTTA Alba curg ca apa pe conductă, pe spatele facturilor plătite de cetățenii județului. APA CTTA Alba este o societate aflată în subordinea Consiliului Județean Alba și totodată un loc călduț și bine plătit pentru politicieni locali expirați sau pentru rude, neveste sau copii. În spiritul ”liniștii” politice și a blatului dintre partide, în structura bănoasă a companiei au fost strecurate, algoritmic, personaje propuse atât de putere cât și de opoziție. La APA CTTA, atunci când nu curge, pică. Salarii mari, indemnizații mari, direct proporționale cu facturi din ce în ce mai mari pentru populație.

aga apa ctta La patru luni de la preluarea funcției de director general al companiei Apa CTTA Alba, fostul prefect și deputat PDL Ştefan Bardan primeşte de la Consiuliul de Administrație dreptul de a beneficia de o primă anuală de 16.000 de euro. Suma reprezintă de șapte ori salariul pe care directorul, promovat recent din funcția de director de marketing, îl obține în fiecare lună. Banii respectivi nu îi va primi decât la anul, pentru că anul acesta a primit prima de șapte salarii fostul director, proaspăt pensionat.

Ceilalți directori nu primesc aceeași sumă, ci sunt ”umiliți” cu doar de cinci ori salariul lunar. Premii similare vor avea şi membri Consiliului de Administraţie, format, politic-friendly, dintr-o majoritate PNL și o minoritate PSD. Consiliul de Administrație se întâlnește odată pe lună și pentru asta, fiecare membru primește în jur de 2500 lei cu excepția lunilor în care CA nu se întrunește. Și dacă toată conducerea are liber la prime, de ce nu ar avea și cei din CA acces la ele. Că doar asa cum vin de pe conductă, tot pe conductă trebuie să se și ducă. Astfel, cei din Consiliul de administrație primesc de cinci ori indemnizația lunară.

Acționariatul societății Apa CTTA SA Alba este format din Consiliul Județean Alba și Consiliile locale din cele 11 municipii și orașe ale județului Alba (Alba Iulia, Abrud, Aiud, Baia de Arieș, Blaj, Câmpeni, Cugir, Teiuș, Zlatna, Ocna Mureș, Sebeș).
SC APA CTTA SA Alba are în componență 7 sucursale fără personalitate juridică şi o cifră de afaceri de 22.000.000 lei, potrivit informaţiilor publice de pe site-ul instituţiei.

Iar dacă toate merg ”ca pe apă” la APA CTTA, doar declarațiile de avere ale conducerii nu sunt la vederea plătitorilor de facturi.

Cu excepţia noului director, Ştefan Bardan, declaraţiile de avere ale directorilor adjunct, tehnic, economic şi de resurse umane nu pot fi accesate, dintr-o eroare de comandă pe site. Practic atunci când apeși pe declarația de avere a vreunuia dintre directori siteul face un refresh si revine la pagina inițială.

În cealaltă secțiune toate butoanele funcționează, dar  în declarația de avere a unuia dintre membri  CA, (Dorina Alexi)  nu sunt completate datele privind veniturile, chiar dacă are trecută funcţia de director economic la DPL SA în declaraţia de interese.

YouTube video

Până în 2022, prețul la apă și apă uzată va crește cu circa 3% în fiecare an, iar în anul 2022 acesta va crește cu 7% la apă și 13,5% la apă uzată, potrivit strategiei de tarifare stabilită de managerii companiei ceea ce înseamnă că întreaga conducere va realiza indicatorii financiari necesari pentru a beneficia de primele aprobate.

De la tariful iniţial 3,01 lei/mc (fără TVA), respectiv 2,86 lei/mc (fără TVA) apă uzată, majorările sunt planificate astfel:

– 2017: apă – 3,75 %, apă uzată – 3,75 %

– 2018: apă – 3,75 %, apă uzată – 3,75 %

– 2019: apă – 3,00 %, apă uzată – 3,00 %

– 2020: apă – 3,00 %, apă uzată – 3,00 %

– 2021: apă – 3,00 %, apă uzată – 3,00 %

– 2022: apă – 7,00 %, apă uzată – 13,50 %

Conducerea APA CTTA Alba:

Director General: Ștefan Bardan Declaratie-de-Avere-BARDAN-CORNEL-STEFAN-1

Director general adjunct: Ioan Dreghiciu Declarație de avere x

Director tehnic: Gheorghe Haţegan Declarație de avere x

Director economic: Cristina Mariş Declarație de avere x

Director resurse umane: Zenaida Dumitrel Declarație de avere x

Consiliul de Administrație:

Emil Nicolae Muntean (PNL) DECLARATIE-DE-AVERE-MUNTEAN-EMIL-NICOLAE

Cornel Murg (PSD) DECLARATIE-DE-AVERE-MURG-CORNEL

Dorina Alexi – director economic DPL SA DECLARATIE-DE-AVERE-ALEXI-DORINA (sume necompletate)

Elena Opruţa (PNL) DECLARATIE-DE-AVERE-OPRUTA-ELENA

Marian Florin Aitai- președintele CA, director CJ Alba DECLARATIE-DE-AVERE-AITAI-MARIAN-FLORIN

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

8 Comentarii

8 Comentarii

  1. Tara lui Papura Voda

    luni, 22.05.2017 at 22:12

    Cand aud de cei mentionati mai sus, sunt din ce in ce mai convins ca Dumnezeu nu exista! Pentru ca daca ar exista si ar vedea ce fac aceste specimene cu un bun lasat de „el”, ar pune biciul pe ei !

  2. dan cojan

    marți, 23.05.2017 at 08:10

    Apa este esentiala pentru viata. In Constitutie scrie ca avem dreptul la viata. Lasand la o parte personajele, credeti ca daca voi face in instanta vreo actiune pentru gratuitatea apei, as avea vreo sansa ? Sau am avea?

  3. Ana

    marți, 23.05.2017 at 09:25

    Este singura companie care nu a investit nimic in tehnologie. Normal, tehnologia costa. Ca in epoca de piatra poti plati facturile doar la ghiseele casieriilor. Pe ei de ce nu-i obliga nimeni sa puna la dispozitia clientilor metode moderne de plata. Ca din proprie initiativa sau din respect pentru clienti este clar ca nu o sa faca acest lucru.

    • Adina

      luni, 23.07.2018 at 17:53

      Ai intrat pe siteul de la apa si nu poti plati facturi online? Mai documenteaza-te si apoi lasa comentarii!

  4. Rika Fara Frika de Lege si Politica

    marți, 23.05.2017 at 14:19

    pai ori cum peste o suta cincizeci de miloane ia directorul si sub el e nevasta lui dumitrel de la cja la resurse umane la apa ctta sa , de ce credeti ca e scumpa apa si nu au municitori ?

    Pai nici un muncitor nu lucra pe salar de 1500 daca e bun , banii eia ii face in 5 zile !
    Duc lipsa de angajati si cei din firma trebuie sa faca si munca celor ce nu sunt !

    DNA si ANAF poate face controale la firma sa descopera mafia pnl si hava !

  5. Hatz

    miercuri, 24.05.2017 at 10:52

    Normal ca toti „mostenesc” cate ceva, doar asa sunt trecute bunurile imobile in declaratia de avere. Iti este greata cand vezi ce preturi pe mc este la apa in Alba, poate cea mai scumpa apa din tara, iar ei primesc prime frumoase. Asteptam sa platim si aerul ca poate si ala trebuie sa aduca foloase cuiva. Nu-i vede nici DNA si nici ANAF ca sunt interese si nu exista lege decat pentru unii, pentru altii legea este „interpretabila”.

    • Adina

      luni, 23.07.2018 at 17:57

      Dar de curent si gaz nu ai nici o obiectie??? Chiar numai apa ti se pare scumpa???

  6. EU

    joi, 25.05.2017 at 15:30

    Dorina Alexi este si la Apa CTTA si la Drumuri si poduri locale? Una si aceiasi persoana?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax