Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

La începutul lunii APRILIE: Licitație publică pentru două spații de terase în Piața Cetății din Alba Iulia. Locațiile sunt aprobate de primărie

Publicat

În această vară, Piața Cetății din Alba Iulia i-ar putea întâmpina pe albaiulieni cu două terase în plus, față de anii precedenți în care o singură terasă avea aprobarea de a funcționa în zona istorică. Primăria a aprobat deja două locații, documentele și caietele de sarcini sunt pregătite, urmează licitația. Aceasta este declarația consilierului local liberal, Gabriel Pleşa, prezent în conferința de presă a PNL, marți. Cele două terase vor fi amplasate în apropierea Unității Militare și a Universității „1 Decembrie 1918”, vor avea suprafețe de 80 mp și aproximativ 20 de mese fiecare.

Amenajarea de terase în cele două spații a fost deja aprobată de anul trecut în Consiliul Local, însă din cauza unor probleme de ordin tehnic, acestea nu au mai fost licitate. Mai precis, firma Grup Corint care executase lucrările de renovare a zonei istorice, nu au fost de acord să se amenajeze terasele până la recepţia lucrărilor de către Primărie.

„Anul trecut am avut hotărâre de Consiliu Local pentru a mai amplasa două terase în Piața Cetății, să mai poată sta lumea, că e o singură terasă. Din motive tehnice nu s-au putut amplasa cele două terase, pentru că era vorba de alimentare cu utilități. Să sperăm că anul acesta se va rezolva. Sunt aprobate două locații pentru care se vor face licitații. Au fost aprobate dar nu s-a mai licitat pentru că au fost niște probleme. Era predat amplasamentul la cei de la Corint, lucrarea era gata (n.r. renovarea zonei istorice) dar nu era recepționată pentru a o da înapoi primăriei și nu aveau voie să spargă dalele ca să se cupleze la apă etc”, a mai spus Pleșa.

Potrivit consilierului local Gabriel Pleșa, care face parte și din comisia de licitații, cele două spații ar urma să fie scoase la licitație la începutul lunii aprilie.

„În primele zile ale lunii aprilie ne va chema la Comisia de Licitații, ceea ce înseamnă că se scoate o parte din locații, cele pentru care sunt gata caietele de sarcini”, a mai declarat Gabriel Pleșa.

Alte 12 spații din Cetatea Alba Carolina ar urma să fie scoase la licitație publică în această primăvară.

Pentru acestea, încă se lucrează la caietele de sarcini, ceea ce înseamnă că licitația s-ar putea face prin luna mai, iar cu lucrări de amenajare spațiile ar putea fi gata prin toamnă, potrivit consilierului Gabriel Pleșa.

Până în acest an, o singură terasă funcționa în Piața Cetății din Alba Iulia. Este vorba despre Carolina Cafe, deținută de către SC Corint SRL, firma care a executat și lucrările de renovare a Cetății Alba Carolina. Terasa a fost autorizată în baza unui regulament din care sunt excluse „terasele sezoniere din zona istorică”.

Citiți și: Artificii comerciale în Piața Cetății din Alba Iulia: Corint – singura firmă cu terasă sezonieră autorizată. Fără licitație, fără concurență

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax