Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legea dării în plată, varianta aprobată la comisiile din Senat: Se va aplica şi celor cu credite Prima Casă, fără plafoane. Alte facilităţi pentru datornici

Publicat

senat Senatorii din comisiile de specialitate au făcut legea dării în plată şi mai favorabilă pentru datornici. După ce au respins toate amendamentele BNR, au stabilit că legea se va aplica şi celor care au contractat credite prin programul Prima Casă şi creditelor în derulare, fără plafoane.

Raportul şi avizul legislativ de la comisii va ajunge în plenul Senatului, unde reprezentanţii Băncii Naţionale şi ai bancherilor îşi vor susţine din nou amendamentele.

Senatorii din comisiile de raport au adoptat un amendament la legea dării în plată care stinge datoriile rămase celor care au pierdut deja bunul ipotecar printr-o executare silită.

Amendamentul, propus de deputatul liberal Daniel Zamfir, spune că debitorul supus unei executări silite are dreptul de a se adresa instanței pentru a cere stingerea creanței, indiferent de stadiul ori forma în care se află executarea silită.

Senatorii din Comisia juridică și din cea economică au adoptat raportul final asupra cererii de reexaminare a legii dării în plată cu amendamente, aproape toate în favoarea debitorilor, în aplauzele ironice ale reprezentanților băncilor comerciale prezenți în sală.

Bogdan Olteanu, viceguvernator al BNR, declara, marţi, în ședința Comisiei de buget pe acest text de lege, că un amendament de acest tip este imediat neconstituțional, pentru că adaugă la lege și se află în afara cererii de reexaminare a Președintelui.

Totodată, senatorii au menținut și prevederea prin care legea se aplică și creditelor în derulare.

sursă: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax