Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Licitație de 2,5 milioane de euro pentru refuncționalizarea spațiului în care vrea să se mute Consiliul Județean Alba

Publicat


Centrul militar Judetean AlbaDupă mai mulţi ani de planuri aprobate, Consiliul Județean Alba pare că se pregătește să se mute din clădirea din centrul oraşului Alba Iulia, ce aparține Curții de Apel. Pentru asta este nevoie de implementarea proiectului „Refuncționalizare clădire Centrul Militar cu extindere”, obiectiv scos la licitație. Suma estimată pentru acest proiect este de aproximativ 2,5 milioane de euro.

Clădirea Centrului Militar Alba este monument istoric de importanţă locală, datată în secolul XVIII, fiind inclusă în lista monumentelor istorice cu denumirea de comisariat. Este situată pe strada Mihai Viteazul nr. 11, iar suprafaţa de 1.976 mp, inclusiv terenul aferent se află în domeniul public al judeţului Alba.

Imobilul are regim de înălţime pe trei nivele (subsol, parter şi etaj) şi o structură de rezistenţă realizată din zidărie portantă din piatră şi cărămizi cu mortar e var, iar şarpanta este din lemn cu învelitoare din ţiglă şi lucarne din tablă zincată.

În această clădire urmează să își desfășuare activitatea Consiliul Județean Alba, asta după ce clădirea va fi amenajată pentru a fi noul sediu al administraţiei judeţene. Lucrările sunt estimate la valoarea de 10.997.799 de lei.

Ofertanții, asociații, terții susținători, după caz, vor prezenta o lista a lucrărilor executate în ultimii 5 ani și vor face dovada că au executat și dus la bun sfârșit lucrări similare a căror valoare cumulata sa fie de minim 10.000.000 Lei fără TVA, la nivelul a maxim 3 contracte.

În anul 2014, CJ Alba aproba Planul Urbanistic de Detaliu pentru clădirea Centrului Militar din zona istorică, pentru a deveni sediul Consiliului Judeţean Alba.

Potrivit PUD-ului, se propunea extinderea parţială a subsolului pentru amenajarea unei săli mutifuncţionale destinate conferinţelor, expoziţiilor, evenimentelor culturale. La subsol mai sunt prevăzute spaţii tehnice, grupuri sanitare, spaţii expoziţionale, alimentaţiei publică, arhivă, magazie.

La parter vor fi birouri ale Direcţiei amenajării teritoriului şi urbanismului, Direcţiei Relaţii publice şi informatică, Direcţiei Resurse Umane şi gestiunea funcţiilor publice, grupuri sanitare, spaţii verzi, circulaţii auto şi pietonale, oficiu, birou administrator, registratură şi casierie.

La etaj, sunt birourile preşedintelui, vicepreşedintelui şi secretarului general, Direcţia de dezvoltare şi bugete, Direcţia Juridică şi administrare publică, grupuri sanitare, arhivă, terasă, oficiu.

Spaţiul podului clădirii va fi reamenajat pentru spaţii de birouri destinate Direcţiei de Amenajare a Teritoriului şi Urbanismului, Direcţiei Relaţii Publice şi Informatice, Direcţiei de Dezvoltare şi Bugete.

Capacitatea clădirii va fi adaptată pentru a găzduit aproximativ 200 de persoane, angajaţi ai CJ Alba şi un număr mediu de vizitatori.

În varianta avizată de comisia de urbanism, accesul publicului şi al personalului se face de pe strada Mihai Viteazul, latura nordică a clădirii, pe nivelul subsolului, în holul de primire şi apoi prin foayer, lifturi sau scări şi din curtea interioară (partea de vest a clădirii), strada Militarilor sau prin estul clădirii. În curtea interioară sunt patru accese destinate publicului, două dintre ele spre holul principal de intrare. Din gangul de intrare dinspre vest sunt două accese destinate exclusiv personalului.

Accesul auto va fi strict interzis. Aspectul exterior al clădirii va fi păstrat, în mare, iar faţadele interioare vor suferi mici modificări: ferestrele închise sau blocate vor fi deschise, gangul de intrare din estul clădirii va fi deschis. Extinderea clădirii va fi vizibilă doar din curtea interioară.

La interior, uşile vor fi înlocuite integral cu uşi din lemn stratificat de stejar. La exterior vor fi montate geamuri termo-fono-izolante.

VEZI mai mult:  Amenajarea clădirii Centrului Militar din Alba Iulia pentru a deveni sediu CJ. Sală de şedinţe la subsol şi curte interioară cu spaţiu verde


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Un tânăr din Alba Iulia, găsit cu răni grave pe stradă, a murit la spital. Ar fi căzut de la înălțime

Publicat

criminalisti-politia-nu-treceti

Un tânăr de 26 de ani și-a pierdut viața după ce ar fi căzut de la înălțime. Acesta fusese găsit pe trotuar, pe strada Vasile Goldiș din Alba Iulia, cu răni grave la picioare și cap. A murit la spital. Poliția a fost sesizată despre incident miercuri dimineața, iar inițial a fost investigată varianta unui […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

SURSE: Florin Roman intră în competiția internă din PNL, pentru candidatura la Primăria Alba Iulia

Publicat

Deputatul Florin Roman își va anunta luni intrarea în cursa pentru Primăria Alba Iulia, deocamdată doar în competiția internă a PNL, potrivit unor surse politice. Surse din interiorul PNL dau ca sigur anunțul ce va fi făcut luni de deputatul Florin Roman, prin care își va face publică intrarea în competiția internă pentru desemnarea candidatului […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

PARCĂRI cu PLATĂ la Alba Iulia: Ce surprize îi așteaptă pe șoferi de Mărțișor și cum se poate face abonament

Publicat

Șoferii care-și lasă mașinile la Alba Iulia, pe locuri marcate prin indicatoare de ”parcări cu plată”, care deja au fost montate în oraș ar putea avea mici surprize de Mărțișor. Potrivit reprezentanților Primăriei, cel mai probabil de la 1 Martie aceștia vor primi flyere în care sunt atenționați că staționează cu mașinile pe locuri cu […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Alte două persoane vor fi aduse în CARANTINĂ la Secția de Boli Infecțioase din Alba. Au sunat la 112

Publicat

Încă două persoane vor fi aduse în condiții speciale de izolare la Secția de Boli Infecțioase din Alba, după ce au sunat la 112, sâmbătă dimineața, acuzând febră, dureri în gât și dificultăți de respirație, potrivit DSP Alba. Este vorba despre două persoane – bărbat și femeie – aflate în autoizolare la domiciliu, care au […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate