Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Licitație de 2,5 milioane de euro pentru refuncționalizarea spațiului în care vrea să se mute Consiliul Județean Alba

Publicat


Centrul militar Judetean AlbaDupă mai mulţi ani de planuri aprobate, Consiliul Județean Alba pare că se pregătește să se mute din clădirea din centrul oraşului Alba Iulia, ce aparține Curții de Apel. Pentru asta este nevoie de implementarea proiectului „Refuncționalizare clădire Centrul Militar cu extindere”, obiectiv scos la licitație. Suma estimată pentru acest proiect este de aproximativ 2,5 milioane de euro.

Clădirea Centrului Militar Alba este monument istoric de importanţă locală, datată în secolul XVIII, fiind inclusă în lista monumentelor istorice cu denumirea de comisariat. Este situată pe strada Mihai Viteazul nr. 11, iar suprafaţa de 1.976 mp, inclusiv terenul aferent se află în domeniul public al judeţului Alba.

Imobilul are regim de înălţime pe trei nivele (subsol, parter şi etaj) şi o structură de rezistenţă realizată din zidărie portantă din piatră şi cărămizi cu mortar e var, iar şarpanta este din lemn cu învelitoare din ţiglă şi lucarne din tablă zincată.

În această clădire urmează să își desfășuare activitatea Consiliul Județean Alba, asta după ce clădirea va fi amenajată pentru a fi noul sediu al administraţiei judeţene. Lucrările sunt estimate la valoarea de 10.997.799 de lei.

Ofertanții, asociații, terții susținători, după caz, vor prezenta o lista a lucrărilor executate în ultimii 5 ani și vor face dovada că au executat și dus la bun sfârșit lucrări similare a căror valoare cumulata sa fie de minim 10.000.000 Lei fără TVA, la nivelul a maxim 3 contracte.

În anul 2014, CJ Alba aproba Planul Urbanistic de Detaliu pentru clădirea Centrului Militar din zona istorică, pentru a deveni sediul Consiliului Judeţean Alba.

Potrivit PUD-ului, se propunea extinderea parţială a subsolului pentru amenajarea unei săli mutifuncţionale destinate conferinţelor, expoziţiilor, evenimentelor culturale. La subsol mai sunt prevăzute spaţii tehnice, grupuri sanitare, spaţii expoziţionale, alimentaţiei publică, arhivă, magazie.

La parter vor fi birouri ale Direcţiei amenajării teritoriului şi urbanismului, Direcţiei Relaţii publice şi informatică, Direcţiei Resurse Umane şi gestiunea funcţiilor publice, grupuri sanitare, spaţii verzi, circulaţii auto şi pietonale, oficiu, birou administrator, registratură şi casierie.

La etaj, sunt birourile preşedintelui, vicepreşedintelui şi secretarului general, Direcţia de dezvoltare şi bugete, Direcţia Juridică şi administrare publică, grupuri sanitare, arhivă, terasă, oficiu.

Spaţiul podului clădirii va fi reamenajat pentru spaţii de birouri destinate Direcţiei de Amenajare a Teritoriului şi Urbanismului, Direcţiei Relaţii Publice şi Informatice, Direcţiei de Dezvoltare şi Bugete.

Capacitatea clădirii va fi adaptată pentru a găzduit aproximativ 200 de persoane, angajaţi ai CJ Alba şi un număr mediu de vizitatori.

În varianta avizată de comisia de urbanism, accesul publicului şi al personalului se face de pe strada Mihai Viteazul, latura nordică a clădirii, pe nivelul subsolului, în holul de primire şi apoi prin foayer, lifturi sau scări şi din curtea interioară (partea de vest a clădirii), strada Militarilor sau prin estul clădirii. În curtea interioară sunt patru accese destinate publicului, două dintre ele spre holul principal de intrare. Din gangul de intrare dinspre vest sunt două accese destinate exclusiv personalului.

Accesul auto va fi strict interzis. Aspectul exterior al clădirii va fi păstrat, în mare, iar faţadele interioare vor suferi mici modificări: ferestrele închise sau blocate vor fi deschise, gangul de intrare din estul clădirii va fi deschis. Extinderea clădirii va fi vizibilă doar din curtea interioară.

La interior, uşile vor fi înlocuite integral cu uşi din lemn stratificat de stejar. La exterior vor fi montate geamuri termo-fono-izolante.

VEZI mai mult:  Amenajarea clădirii Centrului Militar din Alba Iulia pentru a deveni sediu CJ. Sală de şedinţe la subsol şi curte interioară cu spaţiu verde


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Vodafone a anunțat planul fuziunii cu UPC. Integrarea va dura trei ani și vine cu bonusuri pentru clienții ambelor companii

Publicat

vodafone-UPC-integrare

Fuziunea Vodafone cu UPC va avea loc în prima parte a anului 2020, dar finalizarea întregului proces de integrare – legală, de portofoliu și mai ales de sisteme IT va dura circa trei ani, au anunțat marți oficialii UPC și ai Vodafone, informează românia24.ro. Aproape 10 milioane de clienți, o rețea mobilă care acoperă 3,1 […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Bonuri de ordine electronice, muzică ambientală și poștă pneumatică pentru analize. DOTĂRI la noua Policlinică din Alba Iulia

Publicat

Cetățenii care vor ajunge pentru consultații medicale la Policlinica din Alba Iulia, după finalizarea lucrărilor de modernizare a locației în care aceasta va fi mutată, în incinta Spitalului Județean de Urgență, vor beneficia de servicii și echipamente medicale noi. Pentru reducerea timpului de așteptare și creșterea numărului de consultații se va instala un sistem electronic […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Sediul în care va funcționa viitorul centru medical din Ocna Mureș a fost renovat. Serviciile medicale, disponibile din 2020

Publicat

colaj ocna mures
ocnamureșonline.ro

Speranță pentru locuitorii din Ocna Mureș, în ceea ce privește serviciile medicale din oraș. Lucrările de amenajare a viitorului centru multifuncțional de sănătate situat în clădirea fostului Spital Orășenesc sunt finalizate în proporție de 90% și se estimează că la începutul anului 2020, acesta va fi funcțional. La primul etaj al clădirii, vor funcționa în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Frig, brumă și prima zăpadă la munte. Joi va fi cea mai friguroasă zi din această toamnă

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele două săptămâni, intervalul 17 – 29 septembrie 2019. Valul de aer polar a acoperit deja jumătatea de nord a ţării, unde temperaturile au scăzut cu mai mult de 10 grade Celsius faţă de ieri. Miercuri, aerul rece va pune stăpânire şi pe sudul ţării, urmând ca joi […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate