Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Liderii PSD Alba, niciun cuvânt rău despre plecarea lui Jidveian la ALDE. Ce declară Dîrzu și Potor despre ultimele „tensiuni” din partid

Publicat

psd, calin potor si ioan dirzu Liderii PSD Alba au organizat joi prima conferință de presă după plecarea din partid a președintelui PSD Alba Iulia, Ovidiu Jidveian, favoritul pentru candidatura la alegerile locale. Atât Ioan Dîrzu, cât și Călin Potor susțin că nu își explică decizia luată de Jidveian. În aceea ce privește negocierea cu acesta pentru un loc eligibil pe listele de la alegerile parlamentare, cei doi spun că nu s-a discutat acest aspect.

VEZI și: ALDE speră să scoată cu Ovidiu Jidveian mai multe locuri în Consiliul Local Alba Iulia. Ioan Lazăr: „Nu cred că îl va învinge pe Mircea Hava”

Vă prezentăm pe scurt ce s-a întrebat și ce s-a răspuns.

Ioan Dîrzu a declarat miercuri că Jidveian era favorit în cadrul organizaţiei pentru candidatura la Primăria Alba Iulia. În același timp, al doilea lider PSD, Călin Potor spunea, pe surse, că dacă Ovidiu Jidveian va fi candidatul PSD, el va fi nevoit să voteze cu Mircea Hava. Cum comentează aceste afirmații:

„El a plecat din partid dintr-o poziție foarte bună, din postura de președinte la organizația de municipiu, posibil candidat la Primăria Alba Iulia, cu o echipă pe care și-a făcut-o în jurul lui. Eu nu înțeleg și cred că s-a pripit, dar încă o dată îi doresc succes”, a spus Ioan Dîrzu.

Potrivit sondajelor, Călin Potor ar fi fost favorit pentru obținerea candidaturii. Întrebaţi de ce nu a fost ales el ca principal candidat, Dîrzu spune că o luptă se duce în echipă.

„Competiția la primărie se face într-o echipă, indiferent cine este candidatul. Și el (candidatul – n.r.) este important, dar la fel de important este și echipa din jur. Probabil Ovidiu a considerat că acolo (la ALDE – nr.) are o echipă și poate să facă minuni. Eu îi doresc succes. Noi o să îi demonstrăm că echipa pe care el o cunoaște și o altă echipă care va veni alături de noi va face un rezultat extraordinar la municipiul Alba Iulia”, a declarat Dîrzu.

Dîrzu a fost întrebat și despre negocierile cu Jidveian și dacă i s-a oferit acestuia locul dorit pe listă pentru alegerile parlamentare:

Nu l-ați întrebat pe el? Aș vrea să considerăm, și ăsta va rămâne un subiect închis pentru noi, astăzi de la ora 5 organizația își va alege un nou președinte la municipiu. Decizia a fost a lui, mie, dacă mi-ar fi spus, sigur i-aș fi adus argumente n+1 de a-și menține calea”

Referitor la faptul că la nivel central se discută despre o alianță între ALDE și PSD și la nivel local se împart oamenii, Dîrzu nu a vrut să spună prea multe.

„Eu nu aș vrea să comentez aspectul ăsta. Ce pot să vă spun este că protocolul de la nivel central și conduita în teritoriu este următoarea: Alianțele se fac între PSD, ALDE și UNPR, împotriva PNL. Nicidecum nu avem recomandări să facem alianțe cu MP și PNL. Eu cred că era extrem de rău să îl găsim în barca PDL”, spune Dîrzu.

De asemenea, a precizat că PSD Alba va avea „un candidat susținut care îl va bate și pe Hava”.

Întrebat dacă nu îi este teamă că o parte din voturile PSD vor pleca spre ALDE, Dîrzu susţine că „PSD este un partid disciplinat, chiar dacă un așa zis lider spune altceva. Aici vă poate spune Călin Potor. USL, candidat din partea PNL în USL. Vă spun că liberalii din USL la Alba nu l-au susținut suficient sau nici jumătate cât l-au susținut colegii din PSD care au înțeles că noi suntem alături de Călin și s-au mobilizat mai mult decât liberalii”, a spus Dîrzu.

Întrebat dacă l-ar fi votat pe Jidveian, Călin Potor nu a mai spus că îl preferă pe Hava ci că, „Bineînțeles” că ar merge cu Jidveian.

„„Trecem într-o zonă a penibilului și a fumigenelor. Aș fi votat, și votez orice candidat de la PSD care candidează pe orice funcție” a spus Potor.

VEZI ȘI: Ovidiu Jidveian, șeful PSD Alba Iulia și-a dat demisia din partid. Va candida la Primăria Alba Iulia din partea ALDE

VEZI și: REACŢIA șefului PSD Alba după demisia lui Ovidiu Jidveian din partid. Ioan Dîrzu: „Cred că a făcut o greșeală”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax